Reacties (vervolg)

Vorige

Odette De Meulemeester: "Als computerleek en pentominofanaat is FlatPoly (gratis te downloaden) voor me de beste hulp die er is. Ongelooflijk nuttig en gebruiksvriendelijk programma. Bedankt Aad."

Emiel Dillen: "Ik heb het programma uitgeprobeerd en vond het een heeeeel goed programma; zo zijn er niet veel te vinden. Het zou nog algemener bruikbaar zijn indien er een tweede splitsoptie was die geen beperking had voor woorden van meer dan 18 letters."
Een nuttige hint, deze uitbreiding is thans beschikbaar.

Vincent van Scherpenseel : "Maar ik mis de tovervierkanten of magische vierkanten. Dan is uw website af."
We zullen zien.

Gerard Herbers: "Vanmiddag gehoord op een lokaal radiostation: Het kippenvel loopt me over de rug."

Quinten Lockefeer: "Weet u wat een eibofobie is? Een fobie voor palindromen!"

Theo Louwen: "Leuke site, je hoort (met name in de buurt van Rotterdam) nogal wat van deze versprekingen. Hierbij nog enkele voorbeelden:
  een studiegenoot rond een uur of 12: "ik sterf als een paard"!
  een collega tijdens een woordenwisseling: "dat is zoeken naar de bierkaai"!
  een familielid: "ik ben zeer onder de drukinkt"!"

Marije van Wijngaarden: "Wat een ontzettend leuke site. Ik ben leerkracht van groep 7 en 8 en ik heb hier heel veel aan. Ik kan nu een hoogbegaafde leerkracht wat uitdaging bieden in taalwerk. Bedankt!"

Ivar Zantinge: "Mag ik je complimenteren met je mooie site en met name je prachtige verzameling verspreeksgezegswijzen? Puur vanwege de humor, ben ik dol op dit soort versprekingen. Fantastisch! Als je het goed vindt zal ik er af en toe een gebruiken op mijn site. Ik heb nu alvast gelinkt naar jouw site."

Eddy en Benita van Lawick: "Nou, de spreekwoorden zijn ons anders goed met de paplepel ingeslagen."

Bart van Schijndel: "Dit is een prachtige site. Ga door! Uitbreiden, aanvullen, compleet maken etc. Zie ook (maar dat hebt u natuurlijk al gedaan) Piet Grijs."

CPM: "Ik plaats niet gauw een opmerking, weest daar zeker van! Deze web-plaats is voeding voor mijn hersenpan."

José van Vugt: "Een erg leuke site! Ik wil jullie een uitspraak niet onthouden: Ik reserveer nooit voor een vakantieverblijf, ik ga altijd op de bona fide."

Henk van Bergen: "Al surfend kwam ik bij toeval op uw site terecht en ik heb ervan genoten. Misschien kan ik een aanvullinkje geven voor het lemma 'graf'. "Zijn graf omdraaien." Bijvoorbeeld: als die-en-die dat hoorde, zou hij zijn graf omdraaien."

Lex Abels: "Gehoord op de radio: "Iemand over de stang heen jagen" en "Het poldermodel in optima pro forma"."

Paul De Meulemeester: "Ik wou dit toch even kwijt: ik ben zeker niet taalkundig gevormd maar wel zeer geïnteresseerd in alles wat met taal te maken heeft. Groot was en is dan ook mijn verrassing bij het grasduinen door uw webstek, en het ontdekken van allerlei onvermoede eigenaardigheden, combinaties, leuke dingetjes, ... in onze taal. Prachtig en blijf die pagina's aub onderhouden!"

Mari van der Sande: "De complimenten voor je overzichtelijke, welverzorgde en informatieve site. Als bijdrage heb ik, en ik hoop dat je hem nog niet kent, "Hij heeft de kok horen roepen, maar weet niet waar de lepel hangt"."

Jaspers Cryptogrammen Site: "Zojuist heb ik op de cryptogrammen site een link gemaakt naar jouw letters en cijfers pagina. Geweldig! Ontdekte zo ook dat jij de maker bent van het programmaatje 'diagram', dat ik heel lang geleden al eens ergens van het net afhaalde (zonder te onthouden waarvandaan) en waarmee het Enigmagram onder andere wordt gemaakt. Dankjewel dus maar, namens puzzelend Nederland voor dat programma."

Koos Valkenier over de derdemachtenpuzzel: "Allereerst bedankt voor deze opgave, een echte uitdaging. Omdat ik al ras in de gaten kreeg dat ik er met alleen een potlood en papiertje niet uit kwam heb ik mijn pc ingezet om jouw advies van "trial and error, heel lang..." uit te voeren. Een Excel sheet gebouwd en vervolgens kwam ik er achter dat ik ook hiermee nog heel lang zoet kon zijn, tenzij ik toevallig snel op de oplossing zou stuiten.
Omdat ik niet in dat wonder geloofde probeerde ik de database faciliteiten van Excel. Geen soelaas.
Toen een database opgezet met Access - waar ik nauwelijks ervaring mee had - dat ik eerst nader moest bestuderen om mijn ideeën te kunnen omzetten in iets dat werkte. Nou Aad, er kwam nog net geen rook uit m'n pc, maar hij strandde wel na een hele nacht kachelen, op gebrek aan opslagruimte (ik had 3 GB vrij). Geanalyseerd waarom de queries te groot werden; ik wilde teveel in een keer...
Toen telkens een nieuwe tabel opgebouwd en dat 36 keer volhouden. Dan het spannende moment, omstreeks de 33e keer heb je nog bijna een miljoen mogelijke oplossingen (en toch wel wat stoomvorming in het apparaat en in mijn hoofd), daarna gaat alles in elkaar grijpen en worden het er zo'n 20.000, dan stort het ineen tot 3, en o, schrik, de volgende en finale oplossing blijkt leeg!!!
Je denkt: die Aad van de Wetering is een bedrieger of ik heb een foutje gemaakt. Zoek de fout en kleur de plaatjes... Helemaal opnieuw begonnen met gewijzigde opzet en dan tenslotte, ja, echt waar, je had gelijk, de ultieme collaps: 1 oplossing blijft over!!! Een groter puzzel orgasme had ik nog niet meegemaakt.

Alle keren dat je opnieuw moest beginnen omdat je opzet niet slim genoeg bleek, of omdat je je eigen benamingen niet meer begreep, of omdat je een dom typefoutje had gemaakt, noem ik maar niet eens.

Helaas, het hebben van de zaak is het einde van het vermaak: ik ben nu mentaal in een groot zwart gat terecht gekomen: het post-traumatische puzzel-syndroom. Waar moet ik 's nachts over nadenken?? Niet meer dat jachtgevoel van "en toch gaat het me lukken". Leegte, leegte en uitputtingsverschijnselen. Hoe moet dat nou? Weet je er misschien nog eentje om langzaam mee af te trainen?

...

Ik ben heel benieuwd of er misschien slimmer verkregen oplossingen bestaan en hoe het nou in hemelsnaam mogelijk is dat iemand zulke opgaven ontwerpt... Je hebt vast een enorm meta-tool, of een hele zware computer ter beschikking, of een veel groter brein in je hoofd dan het mijne, of misschien wel alle drie!"

Nee hoor, geen van drieën. Ook voor mij trial and error. Maar dan nog langer ... lang geleden. Het feit dat velen veel plezier hebben bij het oplossen maakt heel veel goed!

Peter Exterkate: "Ik denk de oplossing van de derdemachtenpuzzel (waarvoor overigens mijn complimenten) gevonden te hebben, zie bijlage. Viel inderdaad nog lang niet mee - wat een manier om "de jeugd" van de straat te houden!"

Leon Rasser: "Voor uw rubriek verspreekgezegswijzen heb ik nog de volgende suggestie: "Je moet met beide benen in de realiteit blijven staan". Erg vermakelijk trouwens, die verspreekgezegswijzen."

Paul ter Beek: "Dit is geen preek, wil het toch effe kwijt: Een beetje meer "liefde" (noem het [mee]gevoel) in je reacties op reacties van mensen op je site, zou je niet misstaan, Aad. Ik heb ze gelezen. Maar. Maar je bent briljant, daar gaat niks van af. Je geeft mensen plezier, daar gaat het om. Ja. Ja? "
Tja, als je voor de dertigste keer verkrachte eenden of legermeetsysteemregel of legovogel krijgt toegezonden word ik niet korzelig maar ook niet blij. Dus is een korte maar krachtige reactie wel begrijpelijk. De zender echter denkt een prettige bijdrage te leveren en is dus misschien wat teleurgesteld. Het zij zo.

Michel en Anita v Loosbroek: "Ik heb hier niks aan"

Ludo Provinciael: "Dit is zo een website waar je uuuuuuuuuuuren kan vertoeven zonder het beu te worden."

Gisela Germann: " Ik ben echt onder de indruk! Prachtig!"

Sabientje Verstraete: "Jammer van de donkere saaie kleuren."

Ger Verhoef: "Om even te laten weten, dat ik erg van de site heb genoten. M'n complimenten."

Arjan van der Mast: "Een hele goede informatieve site, Ga zo door zou ik zeggen. "

Rien van Nispen: "pffffffff een interessante site zeg. Heb er nog maar kort op rondgedobberd maar ziet er indrukwekkend uit. Bij het lezen van de pagina met vreemde uitdrukkingen schoot me nog een naam te binnen van een carnavalsband van een vriend van me. Hij woont in Boxtel en vertelde me dat ze een nieuwe carnavalsband hebben opgericht, de "agge maor van huis af-band". (hopenlijk vat u 'm - de tekst wel te verstaan.)"

Hans Janssen: "Wat een heerlijke site! Complimenten! Het doet goed om te zien dat iemand en met taal en met wiskunde zo aan de slag kan zijn. Zeker ook een Martin Gardner fan? Ik kwam bij toeval (randomizer) bij je namenlijst terecht. Een naam mag zeker niet ontbreken: mgr. Zwartkruis, bisschop van Haarlem (een 25-tal jaren geleden)."

Jean Smits: "Ik heb de x-aantal pagina's met reacties van de lezers van uw webpagina's nog niet gelezen, maar ik veronderstel dat velen het er met mij over eens zijn dat dit werkelijk een knap "ijzertje" (leest "staal zonder koolstof") van zoek- ende plakwerk moet geweest zijn om dit alles bijeen te sprokkelen. (amaai wat een zin!) Ik heb mij werkelijk uren geamuseerd en daarbij regelmatig gehuild van het lachen. Dat wij een rijke taal hadden, daar was ik me wel degelijk van bewust, maar dit slaat werkelijk alles (of was het "dit slaat werkelijk alle verbeelding"?). Ik kan het niet genoeg herhalen maar BEDANKT !!!!."

Janny van Reenen: "Geweldig! Wat een hoeveelheid 'verspreekgezegden'. Heel mooi. Zodra ik iets nieuws hoor meld ik het! Als ik nog's chagerijnig ben kom ik wel weer even lezen... :)"

Liesbeth: "Suggestie: Kan je je site nog wat meer uitbreiden met materiaal om les te geven? Bv. rond humor wat grafschriften en zo?"

woordenboer@planet.nl: "Hiermede berichten wij u dat de website http://home.wxs.nl/~avdw3b/ is aangemerkt als Cool Site in de Open Directory van Netscape, categorie World/Nederlands/Recreatie/Humor/Taal"

Fries Verschaete: "Via www.kinderlandweb.be ('toffe links') arriveerde ik op jouw webstek. Bravo... echt uniek in al zijn tweevoud!"

Shelme: "Allereerst gelukgewenst met je leuke 'weblocatie'. Fijn om te zien (en lezen!) dat er nog steeds door meer mensen creatief met onze taal wordt omgesprongen. Nu ben ik al een paar dagen aan het spelen met wat ik maar gemakshalve 'cijferzinnnen' noem; een betere term ontgaat me vooralsnog. Het gaat als volgt: bepaalde (delen van) woorden worden vervangen door cijfers als in bv: "Gekleed in 1 2d jasje liep ik 3st langs de ri4 naar de 5er van mo6 waar de geu7t w8 op ge9heid" (voor de 5 heb ik nog geen geschikte -correct gespelde- toepassing gevonden). Is dit thema misschien iets voor uw 'webstek'?"

Hilke Boucke: "Zo'n site is gewoon heerlijk. Ik wou dat ik het ook allemaal kon verzinnen."
Volhouden, blijven volhouden.

JG van Middelkoop: "Nuttig? Nee. Maar wel errug grapvol."

August F.Y. Martens: "Geachte Heer avdw van driebruggen, Vergeefs heb ik getracht zowel zoefzoek te gebruiken alsook paswoord, maar telkens werd ik bij mijn pogingen op nul resultaat onthaald. Daarom ook graag van Uwentwege enige duidelijke uitleg om een van deze twee programma's degelijk te kunnen gebruiken. Vermits het voor mij snel moet gaan (ik vertrek zondag 24/08 naar het buitenland), ben ik zo vrij U mijn probleem uit te leggen en hoop maar dat U mij 'n oplossing of richtlijnen tot het bekomen van een oplossing per e-mail kunt doorsturen. ... "

Harry Nooitgedagt: "Als toevoeging bij beroepen van personen in relatie tot hun naam nog een Amsterdamse (fiets)framebouwer: Piet Aandewiel. Gevestigd aan de Admiraal de Ruyterweg te Amsterdam, sinds drie generaties Piet, vanaf de WOII; ik rijd al sinds 1982 een racefiets van Piet II.
Of mijzelf (gebruik die maar niet) Drs. Nooitgedagt. Of jezelf maar met plaatsnaam: Wetering/Driebruggen.
Mooie site overigens, met leuke taaleigenaardigheden. Lekker snel, zonder fratsen of fouten. Bedankt."

Irma Schots: "Laatst gehoord: ik wil mijn beste beentje bijdragen"

Celine Hoon: "Supermooie site! Zelf ben ik ook dol op verspreeksgezegswijzen, zoals jij dat noemt. Een vriendin van mij kwam laatst met de volgende uitdrukking die ik zelf ook wel grappig vond: Je mag de morgenstond nooit in de bek kijken!"

Willem Zwart: "Ik ben helemaal gek van cijfertjes en zag drie jaar geleden jouw derdemachtspuzzel, een gigantische uitdaging, en dus aan de slag, ben er een maand mee bezig geweest, wat een puzzel zeg, niet normaal meer, wie verzint zoiets.
Maar wat een voldoening als je zoiets uitkrijgt, gigantisch. Vorige maand zag ik zowaar die kwadratenpuzzel en de adrenaline begon al weer te stromen, daar gaan we weer. En weer had ik de uitkomst, wat geeft dat een lekker gevoel zeg; bedankt voor de puzzels en hoop dat er nog vele volgen, want dan ben ik weer van de partij."


Startpagina

Opmerkingen?