- *

klik hier naar Cirebon FREEK OP ZIJN KOP

Mijn naam is Freek Langhout. Ik ben een waterman geboren in het jaar van het paard volgens de chinese astrologie. Mijn hobbies zijn traveling over the world via het internet, en voor de conditie Qigong, Pencak Silat,en .
Ik ben geboren in Cheribon nu Cirebon (spreekt uit tjierebon), het is een kustplaatsje aan de noordkust van West Java, de Pasisir. Eeuwenlang was het een van de belangrijkste havensteden.
De herkomst van de naam wordt verschillend uitgelegd. Een verklaring zegt, dat de naam komt van 'Ci' (rivier) en Rebon (garnaal). Aan de afbeelding van garnalen op het stadswapen; links boven was de oude en rechts de nieuwe afbeelding.
Een andere verklaring zegt dat de naam komt van 'Caruban', Javaans voor mengsel, duidend op de zeer gemengde bevolking en de kleurrijke geschiedenis van de stad.
Cirebon is een rustige stad, ver van het toeristen pad. Toch zijn er tal van bezienswaardigheden, zoals de KRATONS, het bedevaarts oord GUNUNG JATI en het lustoord SUNYA RAGI. De batik van Cirebon heeft geheel een eigen stijl.

Wilt u meer weten over de verschillende aspecten van de stad ? Klik op de KRATON KANOMAN (paleis) van de sultan:

KRATON KANOMAN


Andere links:

[FOTO'S VAN CHERIBON met links naar JAKARTA-BANDUNG-YOGYA-SOLO]  

In 1951 gerepatrieerd van Indonesia naar Nederland. Gewerkt bij PTT-Telecom en ik ben nu retired mijn woonplaats is:


KLIK HIER

Klik hier Lourdes LOURDES pelgrims uit Heiloo

Klik hier voor LINEDANCEFOTO'S Linedance fotocollage

FREEK
KLIK HIER INDOROCK/-POP

[Indisch] [Indonesia] [Intersante Links]

PULANG - HOME
PULANG-BALIK NING UMAH-NAAR HUIS

---Thank you for your visit---Bedankt dat je langs gekomen bent---Terima kasih anda mampir---Muchas gracias por su visit--- Merci de votre visite---Besten dank fur ihren besuch---