Rinus' plantenpagina © 

tuinieren met subtropische planten

Voor succesvol exotisch tuinieren

 

Winterhulp Weer en klimaat Plant en klimaat Microklimaat Nederland

Halfschaduw planten Zonminnende planten Nederpalmen Andere palmen Bamboe bamboe de baas Mooie bamboe Eucalyptus Bananen    

Mijn planten Mijn tuin Exotische tuinen

Ruilen Links Literatuur

Intro

Ik vertel je het één en ander over mijn "passie" tuinieren, het tuinieren met subtropische planten. In de vollegrond, niet in een kuip!

Exotisch tuinieren hoort bij mensen met een beetje (veel) lef gecombineerd met incasseringsvermogen, gevoel voor stijl en een optimistische levenskijk. Herken je hier iets in, dan is het aardig om eens verder in deze pagina's te grasduinen. 

Nederlands/ English

Deze pagina is in het Nederlands geschreven, want hij geeft mijn ervaringen weer met het kweken van subtropische planten in volle grond in Nederland en België.

Even voorstellen

Ik ben leraar in het VMBO en heb in het dagelijkse leven professioneel niets van doen met tuinieren, maar deze hobby is voor mij steeds interessanter geworden.

Zeker als je merkt, dat er steeds meer mensen in Nederland en België bezig zijn met het uitplanten van exotische/subtropische planten in hun tuingrond, dan stel je vast dat je niet de enige "gek" bent, en wil je meer mensen mee laten delen in deze eigenzinnige manier van tuinieren.

 

Inhoud

Ik wil op deze site het één en ander vertellen over de praktische ervaringen met: palmen, bamboes, eucalyptussen, bananen.

Bepaalde planten worden ingedeeld naar behoefte: zonaanbidders  halfschaduw liefhebbers

Ook de relatie plant weer en klimaat, klimaat in Nederland, het microklimaat in uw tuin, en hoe te beschermen.komen aan de orde.

Er is enige informatie over mijn eigen tuintje en de planten die daar groeien/groeiden en een plantenlijst en een link naar Exoten Zaairesultaten.

Voor de reislustigen worden er heel kort een paar jungletuinen in Europa besproken, die het ontdekken waard zijn.

Verder geven een aantal "links"  naar andere, naar mijn mening interessante sites, waar u soms verrassende extra informatie (vaak in het Engels) vindt.

Eventueel kunt u ook op de pagina links verkoop vinden waar u zaad of planten kunt verkrijgen. Eventueel wil ik soms iets ruilen of tegen een zeer gering bedrag zaailingen/plantjes verkopen.

 

 

Waarschuwing

De "links" gaan soms naar andere plaatsen in de wereld, b.v. de V.S. De winterhardheid van planten kan daar totaal anders zijn dan bij ons! Wij hebben een zeeklimaat. Onze winters zijn (zeer) vochtig en soms ook nog koud. Deze laatste combinatie is voor veel planten een probleem! Dus alles wat in b.v. een landklimaat (wel koud maar droog) groeit "wil" hier lang niet altijd. Overweegt u aanschaf van een exotische plant, laat u zeer goed informeren door liefhebbers en/of goede kwekers!

Planten over? Plant ze NIET uit buiten de tuin! Sommige soorten zijn een bedreiging voor de natuur.

Sommige soorten zijn zelfs vanuit je tuin een bedreiging voor meer informatie klik op het logo links.

  hulpvoorbijen.nl

 

Reacties graag naar

 

Aanbevolen lidmaatschap:

 

Huidige weersgesteldheid:

 

 

Free counter and web stats

Laatste wijziging: 13 mei 2013

Tuinpagina.net©

Tuinpagina.net©