
eth. olie A t/m D
eth. olie E t/m K
eth. olie L t/m R
eth. olie S t/m Z
Absint
Acacia
Afrikaantje
Ajowan
Ajuin
Akkermunt
Alant
Amandel bitter
Amber
Ambrette
Amyris
Angelica
Anijs groen
Anijs ster
Arveden
Arnica
Asafetida
Azop
Balsemspar
Basilicum
Bay St. Thomas
Benzoë
Bergamot
Bergbonenkruid
Bergceder
Bergden
Bergsteentijm
Berk
Berkenteer
Bernagie
Bigarade
Bijvoet
Boabo
Bloed Sinaasappel
Boerenwormkruid
Bois de Rose
Boldoblad
Bonenkruid
Borneokamfer
Boronia
Bucco
Bulgaarse Roos
Cabreuva
Cacao
Cade
Cajeputi
Cananga
Cardamom
Carrot
Cascarilla
Cassia
Cassie
Ceder Atlas
Cederblad
Ceder Mexicaans
Ceder Virginiana
Champaca hout
Chinese Munt
Ciste Roos
Citroen
Citroenbalsem
Citroen Eucalyptus
Citroengras
Citroen Verbena
Citronella
Citrusolien
Copaiva
Costus
Cubebe
Curcuma
Cypres
Damascener Roos
Davana
Den
Den Moeras
Dennenolien
Den Siberisch
Dille
Douglasie
Dragon
Droogbloem
Duivelsdrek
Duizendblad
prijzen
Nederlandse namen
botanische namen
recepten
basis
oliën
Dode Zee
huidverzorging
gezondheidshangers
hydrolaten
boeken
mengsels
Bachremedies
massage oliën
zepen

|
|
Omdat Sandelhout
door te jong kappen schaars geworden is, wordt
naarstig gezocht naar vervangers. Een van deze
vervangers is de Amyris, Amerys
balsamifera ook wel
Sandelhout West genoemd.
Deze
kleine struikachtige boom met witte bloemen uit
de Rutaceae familie
groeide oorspronkelijk in
het wild op Haïti, nu is het boompje ook
verspreid op Jamaica en in Zuid-Amerika. |
| Door
de plaatselijke bevolking op Haïti wordt Amyris
kaarsenhout genoemd omdat het hout, door het hoge
gehalte aan olie, brandt als een kaars. Het wordt
door vissers dan ook veel als toorts gebruikt. De
etherische olie, Oleum
Santali indic. occident, wordt
gewonnen door waterdampdestillatie van
houtsnippers en takken. De opbrengst is hoog. Het
is een lichtgele stroperige olie, met een muffe
houtgeur die toch wel afwijkt van het echte
Sandelhout. De geur is niet zo rijk en warm en is
sneller verdwenen, de psychische werking is
echter vergelijkbaar. Amyris etherische olie
wordt gebruikt als vervanger voor Sandelhout in
parfums en cosmetica, voornamelijk als fixatief
in zepen. |
 |
Amyris essentiële
olie wordt in de aromatherapie o.a. gebruikt bij;
stijve spieren, herstel na ziekte, depressieve
angsttoestanden, huidirritaties, droge handen- en
voeten, kloven, vermoeidheid, huidaandoeningen o.a.
onzuivere huid, pukkeltjes, (jeugd)puistjes,
rimpels, striae of zwangerschapsstriemen,
ontstekingen en zweertjes. De olie is
antiseptisch en werkt kalmerend.
contra-indicatie: geen
negatieve werking bekend
Amyris kan uitstekend
gecombineerd worden met Lavendel, Benzoë,
Geranium, Jasmijn, Melisse, Wierook, Roos,
Rozenhout, Ylang Ylang, Citronella, Ceder en Mos.
U ontvangt van ons bij iedere etherische olie een
uitgebreide beschrijving, hieronder een paar
voorbeelden: |
| bij vermoeidheid;
meng 3 druppels Amyris, 2 druppels
Rozenhout en 3
druppels Ceder
met 25 ml. Amandel-olie.
Hiermee naar behoefte masseren. |
| als zinneprikkelende massage
olie; meng 5 druppels Amyris, 5 druppels Ceder
en 5 druppels Jasmijn
met 15 ml.
Jojoba olie. Het lichaam licht masseren. |
| als huid-olie
voor oudere huid; 10 druppels Amyris, 10 druppels
Lavendel
en 10 druppels Melisse
mengen met 50 ml.
Jojoba-olie. Het lichaam na het baden/douchen
inwrijven. |
| verdampen 8-10
druppels Amyris in de aromalamp geven een
ontspannen atmosfeer en een heerlijke geur in de
kamer. Om het huis te aromatiseren kan men
tissues met 5-10 druppels (afhankelijk
van de grootte der ruimte) op
de centrale verwarmen leggen. |
| Helaas
mogen wij een deel van de informatie
over deze olie en recepten op last van de Voedsel
en Waren Autoriteit (warenwet) niet meer op onze
site publiceren omdat deze in strijd zou zijn met
de EEG wetgeving i.z. consumentenbescherming. De
gepubliceerde informatie zou een oneerlijke
reclame zijn t.o.v. geneesmiddelen. Heel jammer,
omdat veel van onze klanten dankbaar
gebruik maakten van deze informatie en het zeer
zeker niet
als oneerlijke reclame ervoeren. |
|