Anthémis aromatherapie
 
terug naar informatie Lavandin

naar overzicht oliën >>>

Nederlandse naam botanische naam
       
Lavandin etherische olie productspecificatie / analyse
 

1. product

chargenr. E1405 / 2806 / La
productnaam Lavandin olie
land van herkomst Frankrijk
INCI naam Lavandula hybrida
botanische naam Lavendula hybrida (hortensis)
synoniem Oleum Lavandulae
farmacopoea  

2. eigenschappen

kleur helder bleekgeel
geur karakteristiek, aromatisch
smaak scherp en zwak bitter
consistentie vloeibaar
bereiding stoomdestillatie
bloeiend kruid

3. reinheid

löslich in Ethanol 70 vol% 1 ml ist in 3 ml klar bis opaleszent löslich
mischbar mit  fetten und ätherischen Ölen
relative Dichte20°C 0,890
Brechungsindex20°C 1,4650
optische Drehung20°C -3,0°
Säurezahl Lackmus 1,0
alk. und sauer reag. Subst. entsprechend
Esterzahl 82
fremde Ester  
fette Öle  
verharzte äther. Öle entsprechend
wasserlösliche Anteile  
nichtfl. Anteile  
Flammpunkt 60°
Erstarrungspunkt  
Organ. Halogenverb. nicht nachweisbar
Schwermetalle nicht nachweisbar
Gehalt an Ester 44,3% u.A. Linalylacetat
Verzeifungszeit 1 Std.
Haltbarkeit ab Ld. 18 Monate
Haltbarkeit unter Inertgas 36 Monate
Lagerung licht/luft/wärmegeschützt

4. analyse gaschromatogram

11,4153% a-Pinene  
2,1692% b-Pinene  
7,3265% 1.8 Cineol  
4,0952% Kampher  
23,2104% Linalool  
22,1793% Linalylacetat  
1,7136% Bornylacetat  
2,1738% b-Caryophyllen  
9,7340% a-Terpineol  
3,6602% g-Terpineol  
0,3567% Nerol  
0,4751% Geraniol  





Lavandin olie bestellen


aromatherapie etherische oliën massage oliën therapeutische oliën
       
vragen - ideëen - kritiek ? wij verheugen ons op uw bericht  
/aromabasis/analysetholie/analyseLavandin.htm - laatste wijziging zondag 30 november 2008

copyright Anthémis aromatherapie - Oosterstreek / alle rechten voorbehouden disclaimer