Anthémis aromatherapie
 
terug naar informatie Mandarijn

naar overzicht oliën >>>

Nederlandse naam botanische naam
       
   
Mandarijn etherisch olie productspecificatie / analyse
 

1. product

chargenr. E1478 / 2802 / La
productnaam Mandarijn olie rood
land van herkomst Italië
INCI naam Citrus nobilis
lateinse naam Citrus nobilis / reticulata
synoniem Oleum mandarinae
farmacopoea EB6

2. eigenschappen

kleur helder oranjebruin
geur karakteristieke citrusgeur
smaak mild en aromatisch
noot hartnoot
element lucht - vuur
consistentie helder, vloeibaar
bereiding persing van de schil

3. reinheid

löslich in Ethanol 90 vol% 1:10 klar löslich bis Opaleszenz
mischbar mit  fetten und ätherischen Ölen
relative Dichte20°C 0,8500
Brechungsindex20°C 1,4750
optische Drehung20°C +75°
Farbe Gardner  
Säurezahl Lackmus 1
alk. und sauer reag. Subst.  
Verdampfungsrückstand 2%
Esterzahl  
Verseifungszahl  
Jodzahl  
Freie Alkohol  
Fremde fette Öle entsprechend
Fremde äther. Öle entsprechend
fremde Ester  
verharzte äther. Öle  
nichtfl. Anteile  
Flampunkt 48° C
wasserlösliche Anteile  
Erstarrungspunkt 1
Organ. Halogenverb. nicht nachweisbar
Schwermetalle nicht nachweisbar
Peroxidzahl  
Haltbarkeit ab Ld. 15 Monate
Haltbarkeit unter Inertgas 30 Monate
Lagerung licht/luft/wärmegeschützt

4. analyse gaschromatogram

0,6157% a-Pinene  
0,2379 b-Pinene  
1,9695% Myrcene  
95,9173%  D+ Limonene  
0,2912% 1,8 Cineol  
0,3716% Methionine  
0,3836% Linalool  
0,2132% Dimethylanthranilat  





Mandarijn olie bestellen


aromatherapie etherische oliën massage oliën therapeutische oliën
       
vragen - ideëen - kritiek ? wij verheugen ons op uw bericht  
/aromabasis/analysetholie/analyseMandarijn.htm - laatste wijziging zondag 08 maart 2009

copyright Anthémis aromatherapie - Oosterstreek / alle rechten voorbehouden disclaimer