Anthémis aromatherapie
 
terug naar informatie Roos

naar overzicht oliën >>>

 

Nederlandse naam

botanische naam

         
   
Roos etherische olie - productspecificatie / analyse
van de gevraagde olie zijn op dit moment geen informatie en analyse beschikbaar

1. product

chargenr. E0570 / 2800 / Na
productnaam Rozenolie
land van herkomst Bulgarije
INCI naam Rosa damascena
botanische naam Rosa damascena
synoniem  
farmacopoea  

2. eigenschappen

kleur geel tot geelrood
geur kruidig, roosachtig
smaak karakteristiek
consistentie helder, vloeibaar
bereiding stoomdestillatie van bloemblaadjes

3. reinheid

löslich in Ethanol 96 vol% 1 ml ist in 2 ml klar löslich
mischbar mit  Fetten und ätherischen Ölen
relative Dichte20°C  
Brechungsindex20°C  
optische Drehung20°C -°
Farbe Gardner  
Säurezahl Lackmus  
alk. und sauer reag. Subst.  
Jodzahl  
Verseifungszahl  
Gehalt  
   
   
   
wasserlösliche Anteile entsprechend
Fremde fette Öle entsprechend
Fremde äther. Öle  
fremde Ester entsprechend
verharzte äther. Öle entsprechend
nichtfl. Anteile  
Frei Alkohol  
Flammpunkt ° C
Siedepunkt ° C
Erstarrungspunkt  
Organ. Halogenverbind. nicht nachweisbar
Schwermetalle nicht nachweisbar
Peroxidzahl  
Haltbarkeit ab Ld. 24 Monate
Haltbarkeit unter Inertgas Monate
Lagerung licht/luft/wärmegeschützt

4. analyse gaschromatogram

38,00% Citronellol  
14,00% Geraniol  
7,00% Nerol  
2,80% Phenethyl alcohol  
2,40% Eugenol methyl ether  
1,20% Eugenol  
1,20% Farnesol  
1,40% Linalool  
0,46% Rose oxide  
0,41% Carvon  
0,16% Rose furan  
0,14% b-Damascenon  
0,03% b-Ionon  





Roos etherische olie bestellen


aromatherapie etherische oliën massage oliën aromamengsels
       
vragen - ideëen - kritiek ? wij verheugen ons op uw bericht  
/aromabasis/analysetholie/nietbeschikbaar.htm - laatste wijziging vrijdag 26 december 2008

copyright Anthémis aromatherapie - Oosterstreek / alle rechten voorbehouden disclaimer