Anthémis aromatherapie
 
terug naar informatie Cipres

naar overzicht oliën >>>

Nederlandse naam

botanische naam

       
Cipres etherische olie - productspecificatie
op dit moment geen complete analyse beschikbaar

1. product

chargenr. E1100 / 2801 / La
productnaam Cipres olie
land van herkomst Frankrijk
INCI naam Cupressus sempervirens
botanische naam Cupressus sempervirens
synoniem Oleum sempervirens
farmacopoea EB6

2. eigenschappen

kleur kleurloos
geur warm, houtig, kruidig
smaak bitter
noot hart - basis
element aarde - vuur
consistentie helder, vloeibaar
bereiding stoomdestillatie
twijgen

3. reinheid

löslich in Ethanol 96 vol% löslich. helder
mischbar mit  fetten und ätherischen Ölen
relative Dichte20°C  
Brechungsindex20°C  
optische Drehung20°C -°
Farbe Gardner  
Säurezahl Lackmus 1  
alk. und sauer reag. Subst.  
Terpenkohlenwasserstoffe  
Verseifungszahl  
Jodzahl  
Frei Alkohol  
fette Öle  
verharzte äther. Öle entspricht DAB
Flampunkt ° C
wasserlösliche Anteile  
Erstarrungspunkt  
Dimethylsulfid entspricht DAB
Menthofuran entspricht DAB
Peroxidzahl  
Haltbarkeit ab Ld. 24 Monate
Lagerung licht/luft/wärmegeschützt

4. analyse gaschromatogram

% Limonen  
% 1,8 Cineol  
% Menthon  
% 3-Octanol  
% ß Cariophyllen  
% Dihydrocarveyllacetat  
% Dihydrocarvon  
% L-Carvon  
% Sonstige  

Inhalltsstoffe:
Monoterpen, Sesquiterpen, Monoterpenol, Sesquiterpenol, Diterpenol, Keton, Ester, Oxid





Cypressen olie bestellen


aromatherapie etherische oliën massage oliën aromamengsels
       
vragen - ideëen - kritiek ? wij verheugen ons op uw bericht  
/aromabasis/analysetholie/cipres.htm - laatste wijziging woensdag 12 november 2008

copyright Anthémis aromatherapie - Oosterstreek / alle rechten voorbehouden disclaimer