Costus, Saussurea costus of Saussurea lappa komt oorspronkelijk uit Noord China. Aplotaxis lappa is een grote plant met dikke tapse wortels en bijna zwarte bloemen. Theodorea costus wordt gebruikt bij spijsverteringsklachten en ademhalingsproblemen.
Anthémis aromatherapie etherische oliën - huidverzorging
Costus, Saussurea costus wordt nu hoofdzakelijk in India gekweekt.






eth. olie A t/m D
eth. olie E t/m K
eth. olie L t/m R
eth. olie S t/m Z


Absint
Acacia
Afrikaantje
Ajowan
Ajuin
Akkermunt
Alant
Amandel bitter
Amber
Ambrette
Amyris
Angelica
Anijs groen
Anijs ster
Arveden
Arnica
Asafetida
Azop
Balsemspar
Basilicum
Bay St. Thomas
Benzoë
Bergamot
Bergbonenkruid
Bergceder
Bergden
Bergsteentijm
Berk
Berkenteer
Bernagie
Bigarade
Bijvoet
Boabo
Bloed Sinaasappel
Boerenwormkruid
Bois de Rose
Boldoblad
Bonenkruid
Borneokamfer
Boronia
Bucco
Bulgaarse Roos
Cabreuva
Cacao
Cade
Cajeputi
Cananga
Cardamom
Carrot
Cascarilla
Cassia
Cassie
Ceder Atlas
Cederblad
Ceder Mexicaans
Ceder Virginiana
Champaca hout
Chinese Munt
Ciste Roos
Citroen
Citroenbalsem
Citroen Eucalyptus
Citroengras
Citroen Verbena
Citronella
Citrusolien
Copaiva
Costus
Cubebe
Curcuma
Cypres
Damascener Roos
Davana
Den
Den Moeras
Dennenolien
Den Siberisch
Dille
Dragon
Droogbloem
Duivelsdrek
Duizendblad

prijzen


Nederlandse namen
botanische namen

basis oliën

Dode Zee
huidverzorging
gezondheidshangers
hydrolaten
boeken
mengsels
Bachremedies
massage oliën
zepen

 
 
Costus   Saussurea costus
 


Costus komt oorspronkelijk uit Noord-China maar wordt nu hoofdzakelijk in India gekweekt. Het is een grote meerjarige plant met een dikke tapse wortel en bijna zwarte bloemen. De plant is nauw verwant aan de Alant, waarvan uit de wortels ook een etherische olie wordt gewonnen. Van oudsher wordt de wortel van de Costus gebruikt bij spijsverteringsklachten en ademhalingsproblemen. De gedroogde wortels worden gemacereerd in warm water. Uit dit maceraat wordt door destillatie en met behulp van een oplosmiddel een etherische olie gewonnen. De olie is bruinachtig en stroperig met een doordringende muffe geur. Wordt o.a. gebruikt als geurstof in de cosmetische industrie en als smaakstof in chocolade producten en frisdranken. Uit het wortelmaceraat van Costus wordt een essentiële olie gewonnen
Saussurea costus is een beschermde plant en het is natuurlijk vanzelfsprekend dat onze etherische olie van de gekweekte planten uit India afkomstig is.

Costus essentiële olie wordt in de aromatherapie o.a. gebruikt bij; krampen, indigestie, geestelijke uitputting, nervositeit, stress.

contra-indicatie: kan ernstige overgevoeligheid van de huid veroorzaken.

Costus kan in combinatie met andere etherische oliën ook als parfum worden gebruikt. U ontvangt van ons bij iedere etherische olie een uitgebreide beschrijving, hieronder een paar voorbeelden:
bij hoesten; sprenkel 2 druppels op een tissue en inhaleer meermaals per dag OF voeg 5-10 druppels toe aan een schaaltje heet water en inhaleer hiermee dagelijks
bij krampen; voeg 20-25 druppels Costus toe aan 50 ml. basis olie en masseer 1-2 maal per dag of naar behoefte


Helaas mogen wij een deel van de informatie over deze olie en recepten op last van de Voedsel en Waren Autoriteit (warenwet) niet meer op onze site publiceren omdat deze in strijd zou zijn met de EEG wetgeving i.z. consumentenbescherming. De gepubliceerde informatie zou een oneerlijke reclame zijn t.o.v. geneesmiddelen. Heel jammer, omdat veel van onze klanten dankbaar gebruik maakten van deze informatie en het zeer zeker niet als oneerlijke reclame ervoeren. 



   
/aroma/costus.htm - laatste wijziging zaterdag 08 november 2008

copyright Anthémis aromatherapie - Oosterstreek / alle rechten voorbehouden

disclaimer