
eth. olie A t/m D
eth. olie E t/m K
eth. olie L t/m R
eth. olie S t/m Z
Edeltanne
Elemi
Engelwortel
Eucalyptus
Eucalyptus-polybractea
Eucalyptus oliën
Citroen Eucalyptus
Mint Eucalyptus
Fichtennadel
Foelie
Franse Roos
Frangipani
Galangal
Galbanum
Gardenia
Ganzevoet
Gaultheria
Gayak
Gember
Gentiaan
Geranium
Godenvoedsel
Gomboom
Gomenol
Grapefruit
Groene Munt
Hazengras
Helicryse
Hemlockspar
Ho blad
Hon Sho
Honing
Honingklaver
Hop
Hyacint
Hysop
Immortelle
Indische Verveine
Iris
IJzerhard
Jamaica Peper
Jaborandi
Japanse Munt
Jasmijn
Jatamansi
Jeneverbes
Jonquille
Kajaputie
Kalmoes
Kamfer
Borneo Kamfer
Kamille
Roomse Kamille
Wilde Kamille
Kaneel
Kanuka
Kardamom
Karwij
Kassia
Kervel
Khus Khus
Knipluis
Knoflook
Komijn
Koortsboom
Koriander
Kruidnagel
Kruizemunt
Kurkuma
prijzen
Nederlandse namen
botanische namen
receptenbasis oliën
Dode Zee
huidverzorging
gezondheidshangers
hydrolaten
boeken
mengsels
Bachremedies
massage oliën
zepen

|
|
| Galbanum,
Ferula galbaniflua,
is een groot, overblijvend kruid met een gladde
stengel, glanzende blaadjes en kleine bloemen.
Het kruid komt oorspronkelijk uit het Midden-Oosten
en wordt nu gecultiveerd in Iran, Turkije,
Afghanistan en Libanon. |
De
plant bevat een melkachtig sap, harsolie,
dit sap wordt traditioneel gebruikt voor de
behandeling van wonden, ontstekingen,
ademhalingsproblemen en huidkwalen en wordt
gewonnen door onder aan de stengel insnijdingen
te maken.
Galbanum werd al door de
oude beschavingen gebruikt bij godsdienstige
rituelen, in de cosmetica en door de Egyptenaren
bij het balsemen van hun doden. Tegenwoordig
wordt Galbanum gebruikt in de farmaceutische
industrie, in wasmiddelen en als smaakstof in
voedingsmiddelen en dranken. |
 |
De
etherische olie wordt verkregen door destillatie
van de harsolie, is kleurloos tot olijfkleurig en
heeft een frisse, houtige geur. Destillatie van
de olie vindt meestal in Europa of de USA plaats.
Galbanum essentiële
olie wordt in de aromatherapie o.a. gebruikt bij;
abcessen, acne, steenpuisten, slechte
doorbloeding, spierpijn, reumatische aandoeningen,
astma, bronchitis, catarre, chronische hoest,
krampen, indigestie, nerveuze spanningen en met
stress samenhangende klachten. Galbanum wordt in
de aromatherapie weinig gebruikt.
contra-indicatie:
kan huidirritaties veroorzaken
mengen met: Galbanum
kan goed gecombineerd worden met Hyacint,
Viooltje, Lavendel, Geranium, Den, Spar en Storax.
U ontvangt van ons bij iedere etherische olie een
uitgebreide beschrijving, hieronder een paar
voorbeelden: |
| bij abcessen,
steenpuisten; breng meermaals
per dag 1 druppel puur op het gezwel aan |
| bij krampen;
voeg 30-50 druppels toe aan 50 ml. Zonnebloemolie
of een andere olie en masseer de verkrampte
plekken naar behoefte |
| bij stress;
meng
20 druppels met een beetje melk, honing of
Amandelolie en voeg dit mengsel toe aan een heet
bad. Baad dagelijks voor het naar bed gaan 20
minuten tot de klachten verdwenen zijn. |
| Helaas
mogen wij een deel van de informatie
over deze olie en recepten op last van de Voedsel
en Waren Autoriteit (warenwet) niet meer op onze
site publiceren omdat deze in strijd zou zijn met
de EEG wetgeving i.z. consumentenbescherming. De
gepubliceerde informatie zou een oneerlijke
reclame zijn t.o.v. geneesmiddelen. Heel jammer,
omdat veel van onze klanten dankbaar
gebruik maakten van deze informatie en het zeer
zeker niet
als oneerlijke reclame ervoeren. |
|