Dag 4-6 Jaipur

Na terug gekomen te zijn uit het Amberfort besloten we (Roel, Danielle, Astrid en ik) om een leuke toer te maken door "the pinkcity" Jaipur. Als eerste zijn we snel even uitgestapt bij het "paleis der winden" om even snel een fotootje te knippen.

Vervolgens reden we door met onze privé taxi naar het city palace. Jammer genoeg was een groot deel van het paleis als overheidsgebouw in dienst zodat we niet overal vrij toegang hadden.

Op de 5e dag stonden we weer 7:00 uur op voor een heerlijk ontbijt met banana lasi om, om 7:30 in de gereedstaande jeeps te stappen welke ons naar het jachtslot van de klein-maharadja te brengen. Dit jachtslot is eveneens eigendom van de eigenaar van ons hotel.
Deze dag stond in het kader van onze kamelensafari warvoor wij ons goed hadden voorbereid (tegen de velle zon hadden bandana's laten vervaardigen.

Na te zijn aangekomen bij het jachtslot dronken we eerst een kopje thee alvorens op de klaarstaande kamelen te beklimmen.

Onze kameeltrip zou ons leiden langs twee dorpjes van de laagste kaste en een schooltje. Elke keer als we onderweg mensen tegenkwamen werd er vriendelijk naar ons gezwaaid en wij zwaaiden als ware kolonialen met een hoffelijke wuifbeweging naar de mensen terug.

Aangekomen bij het schooltje (welke is gebouwd met donaties van toeristen) werden we al opgewacht door alle leerlingen. Het leek wel Koninginnedag alle kindertjes zaten netjes op een rijtje en zongen voor ons het ingestudeerde vader Jakob.
Er was ons verteld dat we een donatie konden geven voor het schooltje welke netjes in het kasboek werden opgenomen. Met z'n allen hadden we ongeveer ƒ100,- opgehaald wat voldoende is om een volledig nieuw klaslokaal te bouwen.
Ook wisten we dat er een enorm tekort is aan pennen, Roel had er dus ongeveer 100 meegenomen, wat voldoende is om alle hoogste klassen te voorzien van pennen.

Na de zangkunsten te hebben gehoord werden we rondgeleid door het schooltje, iedereen wilde laten zien waar hij of zij zat en wat zij leerden op school. 

Na het schooltje reden we naar het eerst dorp van de laagste kaste, deze mensen behoorden aan de groep die wel aangeraakt konden worden, na de ontmoeting met de dorpsoudsten werden we rondgeleid in het dorpje.

Na dit dorpje werd de trip vervolgd nar het tweede dorpje dit maal 1 van de onaanraakbare kaste. Vanwege de grote hitte dronken we veel water en zelfs de lege flessen waren voor de kinderen een groot geschenk. In dit dorpje ontmoeten we weer een aantal kinderen welke we eerder al in het schooltje hadden  ontmoet. Als je die kinderen van heel dicht bij bekijkt zie je allemaal beestjes door het haar lopen.
In de keuken en gemeenschappelijke eethut van het dorp zagen we een elektrische lamp hangen, maar bij navraag bleek dat deze daar was gehangen als voorbeeld hoe het er later uit zou gaan zien als er daadwerkelijk elcetriciteit beschikbaar zou zijn.

Bij terugkomst in het jachtslot hadden we een lunch met heerlijke koele frisdrank. Na de lunch werd er door sommigen al dan niet vrijwillig gezwommen in de grote watertank achter het slot.

Op de weg terug naar Jaipur werd een bezoek gebracht aan de apentempel hier woonden 20 mensen en 20.000 apen (alhoewel we er niet zoveel gezien hebben). Bij de tempel konden nootjes gekocht worden voor de apen, bij het voeren bleek dat je uit moet kijken dat apen niet alles uit je handen pikken of je willen bijten. Sommigen vinden sindsdien dat apen leuk zijn in de dierentuin maar niet als ze zo dicht bij zijn.

Na lekker uitgerust te hebben bij het zwembad of op bed onder de airco besloten we om de zonsondergang te zien vanaf het tijgerfort. Omdat we deze vrij goed konden zien dachten we deze te kunnen bereiken binnen een kwartiertje. De rit was echter een heel stuk langer en op het moment dat de zon allang onder onder was kwamen we dus aan. Ook tegen de heldere sterrenlucht is het uitzicht op Jaipur prachtig en besef je dat de stad een stuk groter is dan je vanaf de grond verwacht.

Terug gekomen in het hotel vlug het bedje ingestapt want de volgende dag zou de reis naar Agra zijn.