Dag 6-8 Fatehpur Sikri en Agra

Na een vroeg opstaan gingen we weg uit ons paleis om onderweg te gaan naar Agra.

na een aantal uren werd er gestopt bij een wegrestaurant waar eveneens souveniertjes gekocht konden worden.

Onderweg zou er bezoek gebracht worden aan Keoladeo waar een vogelreservaat is. Omdat de entree $10 was voor buitenlanders en er volgens de mensen maar weinig vogels te zien zijn in dit jaargetijde besloten een aantal van ons waaronder ikzelf om niet te gaan kijken naar die beestjes maar lekker op een terrasje een spelletje Jatzee te spelen en een beetje tot rust te komen.

Vlak bij Agra werd een bezoek gebracht aan  Fatehpur Sikri (de verlaten stad van de Mogul vorst Akbar). Wederom was deze stad gebouwd van de eeuwige rode steen, volgens de gids erg bijzonder maar volgens ons oersaai. Blijkbaar is alles ooit bekleed geweest met edelstenen maar de Engelsen hebben dit net als zovele kunstschatten gesloopt en naar Londen versleept. Bij deze verlaten stad is tevens een nog actieve moskee aanwezig die we dus ook maar bezocht hebben.
In de Moskee liepen weer eens allemaal verkopers van Indiase homemade kitsch en een aantal vervelende kereltjes die zich als gratis gids voordoen maar achteraf toch weer geld vragen. Tjonge wat een hypocriete vrome mensen daar zeg.

Na nog een klein stukje te hebben gereden kwamen we aan in Agra, evenals Jaipur een mierenhoop van mensen en ontzettend smerig.
Wel een opluchting als blijkt dat het hotel erg netjes was en voorzien van alle gemakken (zelfs blikjes Heineken in de bar)

Op dag 7 stonden een aantal mensen weer vroeg op om de Taj Mahal bij zonsopgang te bekijken, wij echter vonden dat het gebouw ook vast prachtig is rond een uur of 11.

Tegen een uur of 11 reden we dus met een klein groepje (allen in riksja's) naar de Taj Mahal.
daar aangekomen bleek dat de entree belachelijk duur is $20 voor niet IndiŽrs en ongeveer É1,- voor wel IndiŽrs (achteraf bleek dat de prijs vanaf 1 oktober terug gebracht is naar $10 .  

Eenmaal binnengekomen ondergingen we een grondige controle (ze waren bang voor een aanslag) waar zelfs een metaaldetector aan te pas kwam.
Wanneer je door de grote poort binnenkomt en opeens de Taj Mahal ziet staan vraag je, je toch echt af hoe het komt dat deze mensen zulke prachtige gebouwen kunnen maken maar hun eigen huis niet eens kunnen behoeden tegen instorting.

Zoals het hoort zijn er allemaal walgelijk toeristische foto's gemaakt, maar ja dat hoort er bij je bent maar 1 maal in India en daar hoort het Taj Mahal bij. Na het bezoekje aan de Taj Mahal was er ook de mogelijk om hier het rode fort te bekijken, maar ondertussen hadden we wel onze buik vol van weer een gebouw gemaakt van rode stenen.

I.p.v. het rode fort zijn we dus maar terug gegaan naar ons het hotel om te genieten van het zwembad en de full-body massage. De massage kan ik echt iedereen aanraden, heerlijk met warme etherische oliŽn val je echt bijna in slaap.

's avonds hadden we besloten om nu maar eens een echte maaltijd te nuttigen. Het nabijgelegen pizzahut filiaal werd dus zowat door de hele groep bezocht. TIP: als een IndiŽr zegt dat iets heet is dan is het ook echt heet 

 
 
 
 
 
 
Taj-Mahal