Dag 14-15 Chitwan park

Deze ochtend stonden we vlak na zonsopgang op om een ochtendwandeling te maken door het "Chitwan National park". Met z'n allen in een bootje gepropt stoken we de rivier over om daarna de grote groep in drie kleinere groepjes op te splitsen. Elke groep werd begeleid door 2 gidsen die zelf al een flinke jungle ervaring hadden.
De gidsen waren meesters in het spotten in wilde dieren en zo zagen we geregeld een aantal herten.
De gidsen zochten een prachtige route uit die ging over normale paden en soms door dicht olifantengras. Zo af en toe zagen we sporen van allerlei wilde dieren zoals neushoorns, tijgers en beren, echter tot nu toe hadden we alleen wat herten en een groot aantal insecten gezien. Ook werden er welke bloedzuigers gespot zodat we elke keer als we van het pad af waren geweest elkaar grondig diende te controleren op de aanwezigheid van die rotbeesten. Volgens mij was iedereen wel een paar keer in meer of mindere mate te pakken genomen door die parasieten.

Onze gids had ons voor de tocht al uitgelegd wat te moeten doen als we echt een neushoorn tegen zouden komen, omdat de neushoorn een dier is die de meeste slachtoffers maakt in de jungle hielden we de gehele trip de gids goed in de gaten.
Op een gegeven moment stoof de gids weg en maande ons om een stuk terug achter een grote boom te schuilen. Het bleek dat de gids al geruime tijd het spoor van een neushoorn aan het volgen was en op het moment dat hij het spoor bijster was we er bijna pal tegen aan zijn gelopen.
Eigenlijk wel een gek idee, loop je drie uur naar zo'n kolos te zoeken en als je hem vindt ren je snel weg. Gelukkig hoefden we niet al te veel te vrezen dit keer van de neushoorn als we maar op een geruime afstand blijven, het beest was namelijk op dat moment aan zijn middagdutje begonnen.

Na de een aantal foto's geschoten gingen we weer terug naar het bootje om weer terug naar de vertouwde kant van de rivier te gaan. Onderweg was trouwens wel duidelijk geworden dat het flink warm was die dag want tezamen met de grote luchtvochtigheid was mijn kleding dusdanig doorweekt met zweet dat je ze gewoon kon uitwringen.

In de middag stond een olifanten rit door de jungle gepland. met z'n vieren werd je in een kooitje op de olifanten gepropt wat een niet al te prettig gevoel opleverde aan de edele delen.

Wat 's ochtends zo indrukwekkend en beangstigend was, bleek vanaf de olifantenrug zo aandoenlijk en ongevaarlijk.
Na ongeveer een kwartiertje kwamen we namelijk tussen het hoge gras drie eenhoornige neushoorns tegen. 
Neushoorns hebben namelijk een vrij slecht zicht maar kunnen wel goed ruiken, indien je een neushoorn benaderd vanaf een olifant ruiken zij echter alleen de olifant en hebben ze niet door dat daar ook nog mensen op zitten. Gezien het feit dat de olifant geen vijand is van de neushoorn konden we die kolosale beesten nu dus op ons gemak bekijken.

Na de olifanten safari hebben we ons in het dorp tegoed gedaan aan een heerlijke maaltijd 3 gangen voorzien van een grote knoflook biefstuk cocktails, bier en koffie na voor maar 7,- per persoon.