Dag 16-17 Chitwan

Deze ochtend hebben we eindelijk weer eens kunnen uitslapen, na om 10 uur uit bed te zij gestapt hebben we heerlijk relaxed ontbeten met uitzicht op de rivier en de jungle.

Het viel ons op dat een aantal dorpelingen de olifanten aan het verzorgen en aan het baden waren. Dat vonden we wel leuk om eens van dichtbij te bekijken, na een gesprek met de olifanten verzorger hebben we afgesproken dat we de volgende keer dat hij met een olifant in het water zou gaan ons mee zou nemen.

's Middags stonden we dus klaar om met de olifant in het water te gaan spelen. Het beklimmen van een olifant zonder een kooi en een opstijg toren is een heel stuk lastiger, je moet er namelijk via de slurf opklimmen. In het water aangekomen ging de olifant volledig onder onder water liggen en draaide zo af en toe van zijde op commando van de begeleider met als doelstelling om ons van de olifant af te gooien. Dit leide natuurlijk tot een stoeipartij waarbij we elkaar er van de olifant afgooiden. De olifant zelf merkte hier niet eens veel van en speelde gewillig mee. Voor ons zelf was het een stuk zwaarder want elke keer als we er vanaf werden gegooid moesten we door de sterke stroming waden om weer terug te komen. Dit was echt een geslaagde maar vermoeiende bezigheid. 

's Middags gingen we met een aantal anderen naar de olifanten fok centrum. Hier kwamen we een groot aantal olifanten tegen (het is namelijk de grootste olifanten fok centrum in AziŽ). Naast grote oudere olifanten liepen er ook een tweetal heel erg jonge olifantjes van een paar maanden oud vrij rond. Deze kleintjes waren wel een beetje onstuimig maar je kon ze makkelijk even aaien.

op de weg terug reden we langs een voetbalveld waar een voetbaltoernooi werd gehouden, hier hebben we natuurlijk enige tijd door gebracht om te kijken hoe de nepalezen deze sport beoefen. Het veld leek wel op die van de arena, noem het maar gewoon een knollenveld met af en toe gaten van wel 30cm diep.

Na 's avonds weer en lekker hapje te hebben gegeten zijn we niet al te laat naar bede gegaan want de volgende dag stond de reis naar Pokhara op het programma.