Delhi

23 september volledig gepakt waren we rond 12 uur op Schiphol alwaar we gelijk incheckten. Langer dan normaal waren de rijen bij de "customs" normaal gesproken wordt je handbagage maar 1 maal gecheckt maar dit keer werden we wel tot 2 keer toe gecontroleerd. 

Na een reis die langer duurde dan gepland (we moesten een stukje omvliegen) kwamen we rond een uur of drie aan in Delhi. Op het vliegveld al bleek dat we in een volledig andere cultuur aangekomen waren. Het was allemaal een enorm zooitje op het vliegveld vonden we, later bleek dat dit vliegveld eigenlijk enorm meeviel in vergelijking met wat we de komende dagen zouden gaan zien.

Na een korte nachtrust (met dank aan de rammelde airco), zijn we op de tweede dag na het nuttigen van een ontbijtje op het dakterras om 11:00 vertrokken om het een en ander te gaan bekijken.

Met onze eigen bus kwamen we aan bij de Sikh tempel waar we (na bedekken van het haar en achterlaten van schoenen en sokken) werden rondgeleid. Ik vind zelf dat Sikhs erg verdraagzaam zijn, we mochten namelijk ongestoord fotograferen en de dienst bijwonen. Tevens werden we uitgenodigd om mee te eten in de grote eetzaal waar een ieder altijd een gratis maaltijd kan ontvangen.

Het uitstapje werd vervolgd met een bezoekje aan de grootste moskee van India (2500 mensen bij elkaar voor het vrijdag gebed), jammer genoeg waren ze hier een stuk minder tolerant dan bij de sikhs.

Normaal gesproken bezoek je als toerist het rode fort in Delhi, maar wegens festiviteiten  was deze gesloten. dus i.p.v het rode fort zijn we naar het Ghandi memorial gereden en zijn we langs de regeringsgebouwen gereden. (waar we niet echt mochten stoppen vanwege de verscherpte controles vanwege de problemen in Afghanistan)

Terug in het hotel was er een heerlijk Indiaas buffet, en daarna snel het bedje weer in want de volgende dag zou het weer vroeg opstaan worden).