Kathmandu, Patan , Bhaktapur

's ochtends weer gezellig in een touringcar gestapt voor een rit door een prachtig landschap naar Katmandu. Omdat we op ons verzoek vroeg waren weggegaan uit Pokhara hadden we tenminste 's middags nog wat tijd om een eerste indruk van Kathmandu op te doen. Kathmandu lijkt wel een beetje op Indiase steden erg druk en ontzettend vervuild (temeer omdat Kathmandu in een dal ligt) met als verschil dat de mensen hier iets minder irritant zijn.

Op de tweede dag in Kathmandu stond er een Djoser excursie gepland naar de koningssteden Patan en Kathmandu. Bij Patan aangekomen dienden we natuurlijk weer entree te betalen om de stad te mogen betreden en ook hier waren weer vele verkopers om allerlei goederen aan de toeristen te slijten. (om dat wij al veel ervaring hadden opgedaan in India maakten deze nepalezen niet eens een kans om ons af te zetten, we hebben zelfs de beste techniek hiervoor beschreven). In patan bekeken we een aantal tempels en hebben we ergens achteraf nog een mini stupa weten te ontdekken.

Na Patan hebben we Bhaktapur bezocht, Bhaktapur lijkt erg op Patan alleen vonden we dat Bhaktapur iets meer uitstraling heeft. Gewillig hebben we een aantal kinderen op de foto gezet maar toen we klaar waren werden we gelijk belaagd met de kreet picture, Rupee. In Bhaktaput was eveneens een leuke pottenbakkers markt waar de potten ter plaatse werden gemaakt. Eveneens waren hier weer veel stands waar nepaleze artikelen werden verkocht, hier hebben we dus een groot aantal nepaleze  maskers ingeslagen.