Varanasi

Wederom stonden we deze dag vroeg op want om zes uur zou onze bus al vertrekken voor een 17 uur durende reis naar Varanasi. Na een paar uur diende onze bus gerepareerd te worden in een stadje, blijkbaar komen daar niet veel toeristen want we waren werkelijk de bezienswaardigheid van de dag.

Halverwege weer een lunch dit maal echter een stalletje langs de weg zonder normale toiletten.
Verrassend genoeg was dit eten (koste wel 60 cent) erg smakelijk, alleen voor de mensen die in de bus nogal wat last hadden van een buikloop was het misschien toch beter geweest om naar een restaurant met deugdelijke toiletten te gaan.

Na 18 uur reiden kwamen we eindelijk op de plaats van bestemming aan. Na een heerlijke maaltijd in het benedenrestaurant zijn de meesten, kapot van de reis, gelijk onder de warme dekens gedoken.

Alsof het de normaalste zaak van de wereld is werden we weer eens om 5 uur 's ochtend gewekt om de zonsopgang boven de Ganges te bekijken.
Eenmaal aangekomen met 11 riksja's was het al wat lichter geworden, wat ons meteen opviel is dat er waarschijnlijk weinig te zien zou zijn van een zonsopgang omdat het zwaar bewolkt was. Na een kwartiertje ronddobberen op de Ganges en een aantal ochtend ritualen te hebben gezien brak de pleuris los en begon het ontzettend hard te regenen. we hebben nog wel even ergens binnen geschuild maar het duurde zo lang dat we besloten door de regen maar weer terug te varen. Voordat we weer terug gingen naar het hotel hebben we nog een glimp weten op te vangen van de gouden
tempel, jammer genoeg mochten we daar geen foto's van maken.

's middags even naar de fotoreparatie zaak gegaan om het fototoestel van Roel te laten repareren welke ik met alcohol had behandeld maar waar de kunststof lens niet zo goed tegen kan. 

tegen een uur of 5 was er op het dak van het hotel een feestje omdat ons Daantje was verjaart. Daarna ging iedereen naar de avondceremonie kijken op de Ganges. Behalve Roel en ik omdat wij het fototoestel weer moesten ophalen.

De gehele volgende dag regende het zo hard dat het water tot je middel staat, enkelen hebben getracht nog een tripje te ondernemen maar kwamen terug als verzopen katten.
's Middags klaarde het gelukkig toch weer wat op maar omdat de kleine straatjes bij de Ganges noch steeds vol water stonden was het onmogelijk om daar te komen. We hebben die middag dus maar wat geshopt en kwamen thuis met 2 prachtige handgemaakte overhemden die voor ons op maat waren gemaakt en een saree voor een collega.

In eerste instantie was er geopperd dat we naar Nepal zouden moeten vliegen omdat de wegen door de regen zo slecht waren, maar 's avonds kwam het verlossende antwoord dat we wel met de bus konden maar dat we extra vroeg moesten vertrekken omdat een aantal wegen toch niet begaan baar waren. Dus is iedereen maar weer vroeg gaan slapen om de volgende ochtend vroeg op te kunnen staan.