Homepage Henk Groenenboom
 de muziek die u hoort, "Theme From The Deerhunter", is een eigen opname. Gewoon thuis met de Zoom H2 gemaakt met een backingtrack van UB Hank als achtergrondmuziek
en als je op de foto linksonder klikt, krijg je de volledige versie van "Wonderful Land"te horen, eveneens thuis opgenomen met de Zoom H2 en UB Hank Backing Track.
Als je op de foto rechtsonder klikt wordt je "doorverbonden" naar de YouTube-video waarin The Main Team in Berkel Enschot op de Shadowsmeeting speelt in 2005.

 HET BEGIN....!

 Mijn muzikale geschiedenis begint in 1965/1966 wanner ik wordt gevraagd voor een band die later Late Night Set zou gaan heten. Tot en met 1967 ben ik bij deze band blijven spelen als sologitarist en ook als zanger. Ik was toen de enige die in militaire dienst zat en kon niet meer voldoende repeteren en optreden. Ik heb toen besloten uit de band te stappen en iemand anders heeft mijn plaats ingenomen. Na mijn diensttijd heb ik nog enige tijd gespeeld met de Rotterdamse "electric" bluesband "Appletree", als invaller. Leuke tijd was dat! 
Ik speelde soms solo of slag, maar meestal droeg ik de Precision Bass van John Nederhand, een collega die toen in militaire dienst zat. 
We speelden soms wel met bekende artiesten in het voorprogramma en ook wel eens gezamenlijk, een beetje jammen was dat eigenlijk.
Maar toen mijn oudste dochter zich ging aankondigen, ben ik er mee gestopt en ben ik thuis gaan musiceren met een Dual 4-sporen tapedeck, mijn "oude" AKG-microfoontje en de Strat. Later heb ik een paar goedkope gitaren aangeschaft en ben ik daar op gaan spelen. Weer later heb ik alles verkocht en volgde er een periode in mijn leven waarin ik geen gitaar of versterker meer heb aangeraakt.
In het begin van de jaren 90, onder invloed van een vriendje dat mijn dochter bij ons thuis bracht, heb ik weer een (akoestische) gitaar aangeschaft. Naderhand werd het een elektrische gitaar, uiteraard een Stratocaster-model...........

Enkele thuisgemaakte opnamen uit 2010(klik op de naam)

BLUE STAR 

JOHNNY GUITAR

THE FRIGHTENED CITY
In 38 jaren.....Wat is er veranderd?

 


Hoe het ooit begon......!

Het zal in 1949 of 1950 zijn geweest dat de foto links werd genomen...! Terwijl zus Lenie zich voornamelijk concentreert op het vogeltje dat uit de camera van ome Toon zal gaan komen, wordt mijn belangstelling heel erg getrokken door de klanken die plotseling uit vaders accordeon komen en ik kijk om moeder heen om te zien waar dat geluid vandaan komt..!
Muziek was toen al blijkbaar interessanter dan een vogeltje.

In dit gezin werd zonder al te veel kennis van noten e.d.* veel muziek gemaakt: 
vader bespeelde een accordeon, moeder wist goed raad met een mondharmonica, 
zus Lenie speelde al van jongs af aan meerdere instrumenten, zoals accordeon en mandoline.
Later ook keyboard en momenteel speelt ze met haar mandoline in een bandje van de kerk.
* Mijn eerste chte gitaarles heb ik pas in 2007 gehad, toen ik basgitaar ging leren spelen!!!


Mijn muzikale loopbaan begon als tamboer bij de plaatselijke harmonie. Pak eerst het ritme, dan komt de rest vanzelf. 
Daarna kwam de eerste gitaar in mijn leven. Dat heeft wel geduurd tot in 1963 en het was onder impuls van mijn toenmalige vriendin en huidige echtgenote. Toen ik zestien was had ik mijn eerste gitaar bij elkaar gespaard (zie foto rechts en let daarbij op de heerlijke fifties-sixties-slook van de huiskamer), die in een later stadium werd voorzien van een elektrisch "element" dat werd aangesloten op de PU-ingang van de radio. Na een paar jaar kon ik al aardig wat Elvis-nummertjes spelen en zingen. Ik had er ook de kuif voor! En toen ik werd gevraagd voor een band was het bingo!. 
Let's rock'n roll!!!!! Dus toen kwam er een elektrische gitaar en een echte buizenversterker (Fender Tremolux) in huis. Made in the USA by ome Leo.
Ik meen me te herinneren dat die laatste aanschaf minder positief ontvangen werd, niet alleen in huiselijke kring maar ook in de buurt.....!


LATER, ........ HEEL VEEL LATER ....! IS PA SOMS BLIJVEN HANGEN IN DE SIXTIES...?

......met dat Stratocaster-model in handen begon het weer te kriebelen. De volgende stap was een Squier Stratocaster en toen kwam ik weer terug aan het front en ben ik weer voor publiek gaan spelen. Eerst op personeelsfeestjes, alln of met backing-tracks, later kwam ik via een vroegere buurman-muziekvriend Eef van der Schee in The Black Knights, een band die wereldberoemd was in Poortugaal en omstreken. Nog weer later richtte ik o.a. met Eef de eerste "Main Team" op (foto links). 
Deze band heeft in de loop der jaren diverse samenstellingen gehad. Tja....dat gaat zo met bandjes en het is wel eens zoeken naar geestverwanten...!


Inmiddels ben ik de trotse eigenaar van twee echte 'Shadows'-gitaren: een fista rode Fender Stratocaster (gekregen van mijn vrouw) en een witte Burns Marvin 40th Anniversary*, de ultieme gitaar!

* NB Ik kan me de eerste Burns in mijn leven nog wel herinneren: op de Schiekade bij Stam. Hij stond uitgestald in de etalage achter glas en heel erg onbereikbaar voor mij. Vanaf dat moment was ik een Burns-fan!

 

Bij optredens speelde ik op een hele fijne rode Stratocaster in de kleuren van de band, metallic rood. Voor versterking gebruikte ik eerst een oude, maar nog hele mooie, Fender Bandmaster, een "blackface" uit 1966. 
Maar de laatste tijd stond er meestal een VOX AC 30 CC achter mij, een Vox met het oude geluid maar met de moderne technologie. Voor een betaalbare prijs heb je nu de kwaliteit en het geluid van een versterker die in die fantastische zestiger jaren gebruikt werd door The Shadows, The Beatles en The Rolling Stones en vele andere muziekgrootheden. De Bandmaster heb ik nog lang onder een fraaie hoes "in reserve" gehad, maar inmiddels heeft die legende een
nieuwe gelukkige eigenaar en daarvoor in de plaats staat nu een Fender Blues Deluxe, ook een 40 watt buizenversterker, maar dan met zo'n koket geel Tweed jasje aan....

En van de dingen die mij in de tweede helft van mijn muzikale activiteiten heeft geraakt, is het feit dat de live-opname waarop ik het prachtige nummer "La Comparsa" speel, is gedraaid bij de uitvaart van een trouwe fan en bezoeker van onze muziekavonden. Ik voel me daarmee zeer vereerd. 
Ik kan me ook nog heel goed herinneren dat ik de trouwe fan voor het laatst heb gezien. Het was op een avond in december op het bruiloftsfeest van zijn grootste vrienden. We voelden allemaal wel aan dat dit een afscheid zou worden en we speelden voor hem zijn favoriete nummer:
 

....van echo en nagalm voor de gitaar heb ik in mijn tweede actieve periode altijd veel werk gemaakt. In de 60'er jaren waren die dingen voor ons nog onbetaalbaar en alleen hele goede bands hadden o.a. een Dynacord Echolette, Watkins Copycat of andere steendure apparaten. Wij zongen met een zelfbouw nagalmveer en de microfoons vingen dan wat gitaargeluiden op zodat er toch wat galm was. 
In de jaren 2003/2009 heb ik diverse echo-apparaten in gebruik (gehad). Maar standaard heb ik mijn uitstekende Korg Tone Works AX 1500, waar ik vele uren op m'n knietjes voor heb gezeten om er mijn geluidjes in te programmeren. In combinatie met een G-Sharp 350 van TC Electronics is ht Shadows-geluid er en voor andere muziek beschik ik daarmee over een prachtige galm.  
Voor de zang van de (eerste) Main Team heb ik ooit met een leuk setje van Squier gekocht; een 4-kanaals 80 watt versterkertje met een ingebouwde galmveer en twee 10" boxen, aangestuurd door een 7-kanaals mixer van onbekende makelij. Vervolgens kwam er een 7-kanaals Phonic 740 powered mixer met ingebouwde effecten en op de sixties-avonden zette ik er nog een prachtig 4-kanaals vintage Fender PA 100 buizenbeest bij uit 1970 met twee authentieke Fender-zuilen met ieder vier speakers. 
Maar dat was veel sjouwwerk, daarom heb ik later een configuratie van een Phonic Impact 12-kanaals mengpaneel gebruikt met daaraan gekoppeld actieve boxen (dB Technologies Live Opera) en actieve monitors (Voice Systems Compact). 
Een eveneens actieve subwoofer van Roland zorgde voor het lg (foto links).

Tussentijds had ik ook een leuke ervaring met een nmalig optreden 
met de band van mijn dochter Jolande, "The Jeffersons". 
Ik was door hen gevraagd als zanger en in een nagebouwd Woodstock-
evenement in de Heerlijkheid van Hoogvliet speelden we op 
30 augustus 2008 de sterren van de hemel....
Klik op de foto en ga naar de speciale pagina en YouTube

Deze band was een "project"-band en is inmiddels ook opgeheven

Na een oogoperatie, die mij plotseling begin september 2008 overkwam vlak na het Woodstock-evenement en vlak voor de Shadowsmeeting in Berkel Enschot, zag de (muziek-)wereld er voor mij ineens anders uit en ben ik wat rustiger aan gaan doen. Met de laatste samenstelling van The Main Team (foto rechts) hebben we de lopende afspraken afgewikkeld en hield het daarna op ................. !


In die tijd was ik al met een paar mensen van de vroegere Late Night Set n met Peter Roest, een formidabele Shadows-slaggitarist, aan de gang gegaan om een CD met instrumentale muziek te maken. 
Dat heeft wel even geduurd, want in september 2009 was de CD pas gereed, maar het resultaat is bevredigend. 
We hebben die CD "Shadows Of Time" genoemd en er staan 15 nummers op die allemaal klinken als een klok.

Voor de opnamen heb ik gebruik gemaakt van:
Vox AC 30 gitaarversterker
Fender USA Stratocaster gitaar
Burns Marvin gitaar
Burns Double Six 12-string gitaar
Ibanez Artcore gitaar (met Seymour Duncan pickups)
Korg AX1500 multi-effect processor
TC Electronic G-Sharp 19" galmgenerator
Vox Time Machine echo-delay effect


The Beat Goes On!

Maar ..........., wat gebeurde er aan het eind van 2009?
Er liepen nog contacten tussen Hans en Henk en ook met Toon en Freek was er nog regelmatig over en weer contact. Het bleek hier en daar nog wat te kriebelen en de behoefte om muziek te maken kwam weer terug. Toen ook Ben van Gaans (de eerste basgitarist van TMT en van de vroegere Black Knights) in beeld kwam , werd de oefenruimte weer opgezocht en alles liep zo naar wens dat besloten werd om weer voorzichtig het amusementscircuit op te zoeken. En zo gezegd, zo gedaan.......................! Volg de verrichtingen van The Main Team 

 


    GA NAAR DE HOOFDPAGINA
   
GA NAAR DE PAGINA VAN THE MAIN TEAM

    GA NAAR DE PAGINA VAN LATE NIGHT SET
     GA NAAR DE PAGINA VAN WOODSTOCK AAN DE MAAS 2008


versie 24 september 2009