U hoort op deze pagina nu het nummer "The Main Theme" van The Shadows, gespeeld door The Main Team.
Het betreft een demo van n minuut, opgenomen tijdens een live-optreden van The Main Team in 's Heerenhoek 

...ga naar de jukebox voor downloads in mp3-formaat  en naar het archief voor de "oude" geluidsopname...


    


 

De voorgeschiedenis .............
THE MAIN TEAM, opgericht in 2001, was een zestiger-jaren-rock'n roll-dansorkest. De band speelde muziek uit de (late) vijftiger jaren, de zestiger jaren en de zeventiger jaren. Sommige collega's noemden hen wel eens een Shadows-bandje, maar dat was te kort door de bocht, want we hebben het hier over een Rock'n Rollband die naast de rock'n roll, swing en andere dansmuziek k instrumentale muziek speelt van een acceptabele kwaliteit.  
De band heeft sowieso altijd veel aandacht gegeven aan de kwaliteit van het geluid door het gebruik van prima instrumenten en de groep werd op het podium netjes gepresenteerd. Er waren meestal n of twee mensen bij die het geluid verzorgden en de leden van de band gingen altijd netjes in het pak bij hun optredens, kortom alles was doordacht en goed voorbereid. En dat alles voor een schappelijke prijs want vrijetijdsbesteding stond uiteindelijk altijd voorop bij deze muzikanten!
Samengevat: THE MAIN TEAM richtte zich hoofdzakelijk op de kwaliteit van het geluid en niet op de kwantiteit.  Mr harmonie en minder watts,  goede instrumenten, goede versterkers en een goede zanginstallatie. Zodoende was het een band waarbij oordoppen niet nodig waren! 

In de jaren dat The Main Team actief was waren er, zoals dat bij bandjes gaat, verschillende samenstellingen en werden er verschillende hoogte- en dieptepunten bereikt. Leuke optredens waren er in De Brinkhoeve in Poortugaal, in de tijd dat mensen nog massaal op een back-to-the-sixties-avond af kwamen, optredens met Mark Lavender en The Stingrays, Silverline en The Raves. Ook in Flamingo-Hoogvliet waren leuke optredens, o.a. met Back In Time. Ze hebben gespeeld in een Cadillac-museum tussen de oude Cadillacs, ze stonden in Brederode (Spes Bona). En ze hebben een aantal keren mogen spelen voor Movi Music op Shadows-meetings n op een groot zomerfeest in Beneden-Leeuwen (zie foto boven). Ze stonden met succes bij de Guitar Friends Connection in Sybold-Dordrecht en ze hebben hele leuke avonden gehad in Oudenbosch en 's Heerenhoek. Ze namen een live-CD op in Ridderkerk, ze gingen de studio in voor enkele professionele opnamen en ze speelden in Rotterdam, Delft, Spijkenisse, Oostvoorne en Rockanje en op nog vl meer plaatsen. Het was soms hard werken, maar altijd leuk.......! 

THE MAIN TEAM noemde zich een rock'n roll dansorkest omdat de band gevarieerd amusement met zowel dans- als luistermuziek verzorgde. 
Het hoofddoel was om de bezoekers een prettige (feest)avond te bezorgen en dat werd gedaan met muziek die is voornamelijk ontstaan en bekend geworden in de periode ronde de jaren 60.
 THE MAIN TEAM legde zich er ook op toe om de nummers zo getrouw mogelijk weer te geven en dat kon met de toenmalige bezetting prima. Vijf ervaren musici die elkaar in de muziek hadden gevonden en...... daarna ook weer kwijtraakten! 
Meerdere redenen hebben geleid tot het besluit om te stoppen met het maken van hun muziek, maar in grote lijnen mag worden gesteld dat de geest niet langer meer in de fles zat, juist in een periode waarin het moeilijk was om optredens te krijgen die in het straatje pasten van THE MAIN TEAM.....! 


KOMT THE MAIN TEAM WEER TERUG?

In een periode van bijna een jaar van stilstand zijn er toch wel veel reacties geweest van muziekliefhebbers die lieten blijken het jammer te vinden dat de band had opgehouden te bestaan. Er is daarover veel nagedacht door enkele voormalige Main Teamleden en hoewel het nog steeds crisis is in de muziekwereld (veel bandjes - weinig optredens), heeft een aantal voormalige leden van The Main Team toch de oefenruimte weer opgezocht en samen hebben ze weer wat muziek gemaakt. Omdat daarbij is gebleken het weer lekker was om met elkaar te spelen n dat de muziek nog steeds van goede kwaliteit was, is besloten om er weer voor te gaan en er naar toe te werken om vanaf 2010 weer (op kleine schaal!) optredens te gaan verzorgen. De instrumenten, de geluidsinstallatie en de vaardigheden waren er nog en de muziek klonk weer als vanouds. Met de mooie "oude" nummers en een aantal nieuwe nummers kan er een aantrekkelijk repertoire worden samengesteld met muziek van hoge kwaliteit, misschien wel beter dan ze het ooit hebben gedaan! 
Er is alleen een wijziging in de samenstelling sinds de laatste bezetting. Ben, de basgitarist van het rste uur, is weer terug. 

Bent u een liefhebber van de muziek van The Shadows of andere instrumentale groepen of houdt u van Indo Rock/Rock'n Roll en van muziek uit de jaren 50,60 en 70? En zoekt u een band die een geslaagde feestavond aan kan?  Belt U dan gerust, want we zijn er weer.                                             THE MAIN TEAM IS WEER TERUG! 


Opnamen van "vroeger"....:

* Duet gezongen mt Letty Groenenboom en Blue Bayou wordt gezongen dr Jolande Groenenboom

 


 

Video van Route 66 in Santa Monica
 met muziek van o.a. The Main Team


THE MAIN TEAM DOOR DE JAREN HEEN:

Drums:                         Eef van der Schee, Richard Huisman en Toon Cabaret
Basgitaar:                      Ben van Gaans, Wim Phernambucq, Piet van der Schee, Jeroen Scholtens, Meeuwis Visser, George Reicher en Eduard Flikkenschild,
Sologitaar/Ritmegitaar/zang:  Henk Groenenboom en Freek van Amsterdam,
Synthesizer/gitaar/zang:      Hans van der Sman 
Keyboard:                      Arthur Tjaden
Ritmegitaar:                    Gerard Berghaan
Licht en geluid:                Dick Versluis en Raymond Cabaret
 

 

 

 

 

 

 

 

 


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

       HOOGTEPUNT UIT HET ARCHIEF....!

We vonden nog wat "oud" materiaal in het archief van The Main Team. 
Het betreft hier een optreden van The Main Team op 29 maart 2003 in het voormalige rockpaleis van Rotterdam-Zuid, "Spes Bona", tegenwoordig heet dat gebouw Brederode
Er was toen een Sixtiesavond, georganiseerd door de "Stichting 6-ties", Rotterdam-Zuid en daar traden op The Rocking Thunders, The Rocking Four, The Moondogs en ook The Main Team. 
Naast foto's zijn er die avond ook video's en geluidsopnamen gemaakt. De video's waren prima, maar de geluidsopnamen waren niet 
zo best en die zijn daarom nooit in omloop gekomen. Wij zijn echter toch in het bezit gekomen van wat demo-materiaal. Na het 
beluisteren ervan is dat gelijk het archief ingegaan omdat er allerlei storende klikgeluiden in zaten. 
Toen het CD-tje onlangs weer boven water kwam zijn we toch maar aan het sleutelen gegaan. Temeer omdat we inmiddels zijn voorzien van allerlei high-tech geluidsbewerkingsprogrammatuur op onze computer. Dus zijn we avonden lang bezig geweest om de opnamen weer wat op te poetsen. Als u op de linkerfoto klikt hoort u het resultaat van een nummer dat wij daar speelden: "Twisting The Night Away"....! Als u op de rechterfoto klikt hoort u "My Bonny"!

NB Overigens had de band toen een andere samenstelling. Half verscholen achter de drums (op de foto rechts) zit nog Richard Huisman. Later werd dat Toon Cabaret. Henk Groenenboom (met gitaar) zong beide nummers.

Ga naar de bovenkant van de pagina


   GA NAAR DE HOMEPAGINA VAN HENK

   GA NAAR DE PAGINA VAN LATE NIGHT SET

   GA NAAR DE PAGINA VAN WOODSTOCK AAN DE MAAS 2008

Deze pagina is voor het laatst bijgewerkt op 8 april 2010