26 MEI 2012 - RIDDERDAG in Ridderkerk      

 met PLAATSTAAL,
THE MAIN TEAM 
en

      "OF COURSE"    
 

Op het Koningsplein waren twee grote podia gebouwd waarop drie bandjes die dag acte de présence gaven ...


Op 26 mei 2012 werd in Ridderkerk de jaarlijkse Ridderdag gehouden, met veel zon, muziek en vertier. Op het Koningsplein stonden de bands: Plaatstaal, The Main Team en Of Course en het publiek heeft zich geen moment hoeven te vervelen, omdat er twee podia waren waarop de bands elkaar konden aflossen zodat er continu muziek was.
Om 11.00 uur startte de band "Plaatstaal" met hun uitgebreide repertoire van Nederlandstalige nummers. (foto links).
Vooral door de jongere mensen onder het publiek werd dit gewaardeerd en veel nummers werden dan ook luidkeels meegezongen. 

Na een uur lang het aanwezige publiek te hebben getracteerd op hun onvervalste Polderrock hielden zij pauze en namen op het andere podium de mannen van "The Main Team" het stokje over (foto rechts). 
Deze gitaarband brengt voornamelijk repertoire uit de zestiger jaren maar ook later, Deze mannen zijn geďnspireerd door groepen als The Shadows, maar ook door The Beatles en andere bands uit de British Pop. Een ander geluid dus........

Tussendoor was er nog een korte toespraak van presentator Hans Somers en de directeur van de hoofdsponsor van deze dag: de RegioBank. De sponsor die, met anderen, deze mooie dag financieel mogelijk maakte.


Daarna was het de beurt aan de routiniers van "Of Course" (foto linksonder). Deze band, die al jaren lang actief is in de regio, kan putten uit een gigantisch repertoire vanaf de zestiger jaren tot heden en met name werden er veel nummers gespeeld van The King of Rock. Met de muziek van Elvis treden ze heel veel op, en regelmatig begeleiden ze bekende artiesten.
T
oen "Of Course" ging pauzeren, was het weer de beurt voor "The Main Team" op het andere podium, die naast het eerder genoemde repertoire ook andere nummers speelde, bijv. Roy Orbison, Chuck Berry en van Nederlandse afkomst zoals de oerrocker "Kom van dat Dak af...."!


De band "Plaatstaal"  nam daarna de "tent" weer over en putte weer uit hun repertoire van Nederlandstalige Rock. Intussen was het plein aardig volgelopen met publiek, dat zich goed amuseerde.
FOTO: HERMAN OOSTHOEK                                  Onder het genot van een hapje en een drankje en genietend van
                                                                 de muziek, soms in de schaduw, soms in de zon, was het goed toeven
                                                                 in Ridderkerk.

Nadat de mannen van "Plaatstaal" (foto onder), die nog een bisje moesten doen, op weg moesten naar een volgend optreden, was het weer tijd voor het andere podium waarop "The Main Team" (foto rechts) een gevarieerd rock'n roll-setje speelde met nummers van o.a. Creedence, Cliff en The Eagles. Als sluitstuk kwam er een showtje met de twee grootste hits van The Shadows: Apache en F.B.I.!

 


Als laatste band speelde "Of Course" (foto rechts) ook een mix van "gouwe ouwe" en jonge hits en ook zij moesten nog even terugkomen van het publiek dat zich buitengewoon goed amuseerde. 

De keuze van deze drie bandjes met ieder een eigen geluid en eigen repertoire was geslaagd, evenals de achtereenvolgende optredens zonder pauzes. De organisatie had daarvoor wat meer uit de kast moeten trekken, maar het publiek was daar goed mee gediend.

Uiteindelijk werd door presentator Hans Somers gezamenlijk met het bestuur van de Stichting Evenementen Ridderkerk, met het goede
gevoel van een geslaagde dag, het muzikale gedeelte om 17.00 uur afgesloten.

FOTO: HERMAN OOSTHOEK


Ook op andere plaatsen in Ridderkerk klonk muziek, maar omdat uw webmaster zeer betrokken was en moest blijven bij het gebeuren op het Koningsplein, was er helaas geen gelegenheid om ook elders polshoogte te nemen en verslag te doen. Onze excuses hiervoor, het is niet anders. Latere bijdragen in de vorm van foto's en/of aanvullingen die deze pagina completer kunnen maken, zijn dan ook van harte welkom. (Zie voor e-mailadres: Rijnmond Rock)
Andere deelnemers aan het muziekfestival waren:
Euroband, Symphony-orkest, Rockadile, Soul Maids, Different Roads en Midnicht Rambler.


Nog meer foto's en enkele YouTube-opnamen op de pagina van The Main Team.....
klik op de foto

FOTO's: MARJA EN JOLANDE GROENENBOOM(tenzij anders vermeld)


    Ga terug naar de hoofdpagina van Rijnmond Rock

Voor het laatst bijgewerkt op 31 mei 2012