Op 31 oktober 2010 was er weer een middag van de

in theatercafé Sybolds te Dordrecht m.m.v.
de Belgische formatie
"ROCKIN' HORSE"en de Rotterdamse formatie "THE MAIN TEAM"


Alweer voor een derde keer speelden de voornoemde twee gitaargroepen gezamenlijk op een (Shadows)meeting. De eerste keer was dat in De Druiventros in Berkel-Enschot, de tweede en derde keer was dat in theatercafé Sybold in Dordrecht. Om en om speelden beide bands met een gevarieerd repertoire van instrumentale en vocale nummers voor het internationale kennerspubliek dat steevast altijd op deze bijeenkomsten af komt en zich daar dan ruimschoots amuseert. De zorgvuldig uitgezochte nummers bevatten uiteraard veel werken van The Shadows, maar ook nummers van Nederlandse en Belgische gitaargroepen werden ten gehore gebracht.
Organisator van deze bijeenkomst, Gijs Lemmen, kondigde als eerste aan het optreden van "Rockin' Horse" (foto boven) die met het nummer "Driftin' gelijk de toon zette voor deze middag: Veel zestigerjaren muziek en veel Shadows- en gerelateerde muziek. Het publiek ging er eens goed voor zitten om de sound van deze Belgische Shadowsgroep te beluisteren.Tussen het instrumentale werk door werden ook zangnummers van m.n. Cliff Richard gebracht. 

De tweede set was voor rekening van de rock'n rollformatie "The Main Team" (foto's boven) die behalve gitaarnummers ook met zangnummers van o.a. de Beatles, Searchers, CCR en zelfs Dire Straits kwam.
De sfeer was prima in het gezellige theatercafé waar de bezoekers genoten van hun favoriete muziek........


Na een pauze van ongeveer een kwartier, waarin iedereen zich uitgebreid met elkaar kon onderhouden, zette The Main Team het programma weer voort en als laatste beëindigde Rockin' Horse de zeer geslaagde middag op die zonovergoten laatse zondag van oktober 2010. Voor die laatste set hadden ze de Burns-gitaren (foto's onder) tevoorschijn gehaald. Ze speelden hiermee nummers uit de periode dat The Shadows zich ook bedienden van deze prachtige gitaren met de zo eigen heldere klank.............

Foto's en video: Marja Groenenboom 


    GA TERUG NAAR HOOFDPAGINA

    GA TERUG NAAR DE PAGINA VAN THE MAIN TEAM

Voor het laatst bijgewerkt op 1 november 2010