Start   Verkennen   Kombergingsmodel   Eigen onderzoek 

Eigen onderzoek

1
In feite is de situatie in werkelijkheid natuurlijk ingewikkelder dan in het kombergingsmodel met één kom is beschreven. Je kunt nu een ingewikkelder model gaan bouwen. Hieronder volgen een aantal suggesties: Maak een werkend model bij de door jou gekozen situatie en maak een korte presentatie over de resultaten.

2

Er zijn veel gegevens over de waterhoogten in en buiten Nederland op Internet verkrijgbaar. Bij http://www.getij.nl kun je veel te weten komen over eb en vloed.
Zo blijken de getijkrommen (afhankelijk van de stand van zon en maan) niet altijd netjes sinusvormig. Ook kun je de voorspelde getijkrommen en de "Real Time Waterstanden" opvragen.
Voor je eigen onderzoek zou je de gegevens die je kunt vinden bij http://www.getij.nl in Excel kunnen proberen in te lezen en onderzoeken in hoeverre het model met één kom voldoet. Ook zou je zo goed mogelijk de parameter(s) van je model kunnen aanpassen om de werkelijkheid te simuleren

Enige tips:

Maak ook hier een werkend Excel model en interpreteer je resultaten. Beschrijf in je presentatie in ieder geval hoe je aan je gegevens bent gekomen en hoe je ze naar Excel hebt omgezet.