Verslag van de afgelopen Jazz avonden

         

 • 25 september 2004 - TRIBA 

 • 22 mei 2004 - Peter Beets quintet 

 • 27 maart 2004 - Anne Dekker kwintet 

 • 31 januari 2004 - Night Time Heroes Blues Band 

 • 20 november 2003 - Royal Dutch Jazz Band 

 • 25 september 2003 - Jumpin'Arnold & the black Jacks

 • 29 maart 2003 - Trio Eric Timmermans

 • 25 januari 2003 - The Blue Cheveys

 • 30 november 2002 -Amanda Sedgwick quintet

 • 28 september 2002 -TRIBA

 • 25 mei 2002 -Jumpin'arnold & the black jacks

 • 30 Maart 2002 -Amina Figarova - Bart Platteau special guest Kim Prevost en Bill Solley

 • 27 Januari 2002 -Night Time Heroes Blues Band

 • 24 November 2001 -Ben van den Dungen Jarmo Hoogendijk Quintet

 • 29 September 2001 -Domagoy Ralasic kwintet

 • 14 Juli 2001 - A.B.Blues band

 • 19 Mei 2001 - Saskia Laroo Band

 • 31 Maart 2001 - Swingmatism

 • 27 Januari 2001 - Night Time Heroes

 • 25 November 2000 - Judy Niemack Band

 • 30 September 2000 - Amina Figarova Septet

 • 27 Mei 2000 - Night time Heroes uit Belgie>

 • 1 April 2000 - Annelies de Jong Kwintet met BAND

 • 29 Januari 2000 - Jazz Support - o.l.v Gerhard ten Hoopen

 • 27 November 1999 - Saskia Laroo - JAZZKIA

 • 18 September 1999 - Domagoy Ralasic kwintet

 • 22 Mei 1999 - New Orleans Syncopators

 • 20 Maart 1999 - Open Invitation

 • 23 Januari 1999 - Domagoy Ralasic quintet

 • 28 November 1998 - Rob van Bavel Kwartet

  25 september 2004

  Van de redactie:Bleiswijk 

  Zaterdagavond 25 september 2004  Het begin van alweer het zesde seizoen van In a Jazz tradition met TRIBA

  TRIBA de band uit Bleiswijk was alweer voor de derde keer te gast bij In a Jazz Tradition. En ook deze keer hadden we als organisatie er weer geen spijt van want de avond was een groot succes. Allereerst al door de samenstelling van de band, bestaande uit het trio  Richard Pattisselano gitaar, Rick van Hek key's, Nancy van Hek zang. Aangevuld met Taco Nieuwenhuizen bas, Cyrille Oswald sax, Mike Booth trompet, Andy Pormes slagwerk en Eddie C. percussie.

   Noot van de redactie:

  Aan deze groep kun je direct zien dat zij er samen veel plezier in hebben met elkaar te musiceren Het was een genot om te luisteren naar hun vertolkingen van hun eerste cd maar ook de nieuwe nummers waarmee ze bezig zijn voor hun volgende cd mogen er wezen. Deze groep groeit in hun performance en de keuze van hun mede muzikanten. De keuze om Eddie C. te vragen voor percussie was een schot in de roos bij het in grote getale gekomen publiek, zijn spel was heerlijk om naar te luisteren. Opzwepend van ritme gaf hij een show die er gewoon stond.

  Het optreden van de blazers, Cyrille en Mike, zorgden voor geweldige solo's terwijl Ricard het duidelijk naar zijn zin had. De andere leden van de groep, Rick, Taco, Andy en Nancy completeerde het geheel naar grote hoogte. 

   

 • foto's Tom van Giessen

                              


  22 mei 2004

  Van de redactie:Bleiswijk 

  Zaterdagavond 22 mei 2004  Afsluiter van het seizoen ...een geweldig optreden van het quintet van Peter Beets

  Het geweld van een van neerlands beste pianisten met medewerking van Ruud Jacobs de legendarische broer van Pim op de bas, Ferdinand Povel op sax,  Martijn van Itterson , die overigens in Juli de Bird nominatie ontving, op gitaar, en de drummer Joost Patocka

   Noot van de redactie:

  Deze mannen hebben zeker voor die laatste avond in het seizoen gezorgd voor een heerlijke avond Jazz waarbij genoten werd van alle musici Peter, subliem op onze oude piano(hij werkt het liefst met een vleugel, maar ja ...)Ruud op de bas met zijn karakteristiek spel,Ferdinand speelde de sterren weer van de hemel, ondanks dat hij geblesseerd was. Martijn, met zijn geweldig gitaargeluid, wat kan die man spelen , terecht dat hij een Bird nominatie ontving en Joost voor het ritme.

   

                              


  27 maart 2004

  Van de redactie:Bleiswijk 

  Zaterdagavond 27 maart 2004  Anne Dekker steelt de avond met haar zang... !

  Het Anne Dekker kwintet viel in goede aarde bij de bezoekers van het door In a Jazz Tradition georganiseerde concert. De zoete klanken van een geweldige zangeres gecombineerd met eigen repertoire en standards brachten de aanwezigen in verrukking. Uiterste verwennerij voor de jazzliefhebber.

  De drummer - Chris Strik - liet zich van zijn beste kant zien en horen wat een geweldig stuwend ritme, het pianospel van Marcus Olgers was zeer belevend en zoals een bezoeker terecht zei, hij vrat de piano zowat op. Pieter Slijkoord op de sax speelde er lustig op los en de bassist Cord Heineking gaf heel expliciet de samenwerking met de drummer een geheel eigen geluid.Kortom een fijne jazzavond waarvan iedereen genoten heeft.

   Noot van de redactie:

  Met de uitvoering van een zangeres in de band is het prettig als het rumoer van de pratende bezoekers, vooral aan de bar, niet de zang overstemmen, vandaar dat er besloten werd om de achterzijde bij het podium te sluiten. De organisatie zal wel ervoor zorgen dat bij een volgende uitvoering er een extra luidspreker in het bargedeelte komt te staan zodat ook daar van de jazz genoten kan worden.

   

                              


  31 januari 2004

  Van de redactie:Bleiswijk 

  Zaterdagavond 31 januari 2004  Belgische BLUES van de bovenste plank !

  Night Time Heroes Blues Band&

  Een knaller die avond met de boys uit belgie. Het was alweer als vanouds. Karel en zijn vrienden gaven weer eens blijk van hun kunnen. Ze begonnen de avond met een half uur acoustisch. Het was een lekkere opwarmer voor de rest van de avond. Vanaf het begin van het concert - 21:00 uur - was de zaal al gevuld met zo'n 80 man, later op de avond zou dit aantal zich verdubbelen. De eerste set duurde zelfs tot kwart voor elf en toen was er pas pauze. Uiteindelijk hebben de belgische blues brothers hun laatste klanken tot ruim half twee laten klinken. Een fantastische avond die resulteerde in een reservering voor het volgend jaar.

   

                              


  20 november 2003

  Van de redactie:Bleiswijk -

  Donderdagavond 20 November 2003  Lekker ouderwetse dixieland muziek !

  Royal Dutch& Jazz Band

  Het was alweer een tijdje geleden dat we een dixieland band in ons midden hadden, en na een wat rustig begin op deze avond werd het later toch een redelijk geod bezochte avond. De Royal Dutch Jazz Band mocht er wezen, heerlijke muziek die bij het publiek er lekker in ging. Vele bekende werken werden gebracht en het publiek was uitermate tevreden over deze gezellige avond.

                           

   

                          


  25 september 2003

  Van de redactie:Bleiswijk -

  Donderdagavond 25 september 2003  Blues avond van de bovenste plank !

  Jumpin'Arnold & the Black Jacks

  Op een ongebruikelijke avond, n.l. de donderdagavond hebben we van een blues avond kunnen genieten Jumpin'Arnold was geen onbekende voor de vele bezoekers, zijhadden al drie keer opgetreden in de afgelopen 5 jaar van het bestaan van de stichting. We hoeven niets meer toe te voegen aan de reviews die elders op onze site staan want het was weer geweldig.

                           

   

                          


  29 maart 2003

  Van de redactie:Bleiswijk -

  Zaterdagavond 29 maart 2003  Heerlijke Jazzavond met Trio Eric Timmermans !

  Het trio Eric Timmermans met zangeres Miette Molnar.

  Door het optreden van onze nationale voetbaltrots was het aantal bezoekers van de Jazzavond iets minder dan normaal, maar dat mocht de pret niet drukken. Het trio van Eric bracht een heerlijke Jazzavond voor de ware liefhebber. Door omstandigheden kon Lydia van Dam helaas niet komen maar Miette was een waardige vervanging. De zang van deze dame werd hooglijk gewaardeerd en dat bracht vele open doekjes. Het spel van de pianist- Gijs Dijkhuizen - was zoals te verwachten opzwepend terwijl de bassist - Eric en het slagwerk van Cees Slinger het geheel een jazzy avond gaf. Kortom een avond voor de ware jazz liefhebber.

                           

   

                          


  25 januari 2003

  Van de redactie:Bleiswijk -

  Zaterdagavond 25 januari 2003  Onverwacht een spectaluraire swingavond !

  Het eerste optreden in 2003 bracht een onverwachte wending.

  Een dag voor het optreden kregen we te horen dat de bluesband - Night Time Heroes - helaas niet konden komen omdat de vrouw van de gitarist een ongelukkige val had gemaakt van de trap waarbij zij haar been brak. Zij moest geopereerd worden en zodoende moest de gitarist oppassen op zijn kids. Karel van de NTH was zo vriendelijk om voor een andere bluesband te zorgen, ook uit belgie, nl. The Blue Chevys.

  Tijdens de laatste gang van jazzmenu kwamen zij aan en moesten hun set opzetten en aftunen.Om kwart over negen begonnen zij met hun concert en de eerste tonen van deze band had meer weg van rock en roll dan van blues, gelukkig voor de bluesliefhebbers, en dat waren er velen want 't Zeeltje zat bomvol, kregen we meer de stijl van Rhytm en Blues te horen. The Blue Chevys waren oorspronkelijk begonnen als een Rock en Roll band met country invloeden. Een enkel country nummer gaven zij op deze avond ook te horen.

  Dat de muziek in de smaak viel bleek door het enthousiasme van het aanwezige publiek. Er werd veel gedanst en de waardering voor de band was geweldig. Zo is deze avond toch nog goed afgelopen, maar we hopen dat we toch de band van Karel nog een keer in ons midden zullen hebben.

                           

                          


  30 november 2002

  Van de redactie:Bleiswijk -

  Zaterdagavond 30 november  Een jazzavond met verve !

  Het was alweer voor de 25e keer dat er een avond werd georganiseerd door de stichting In a Jazz tradition.

  Zaterdagavond 30 november , het was weer tijd voor een avondje Jazz bij de stichting "in a Jazz Tradition".

  Vooraf aan het concert was er weer de mogelijkheid om van een jazzmenu te genieten.De fanatieke jazzliefhebbers hadden gereserveerd om maar zeker te zijn van een plek in de serre, en naar later bleek was dit geen onterechte keus want de bandleden van Amanda Sedgwick brachten een puik stuk muziek op het prachtig uitgelichte podium.

  Achter de piano, en dat was voor het bestuur ook een verassing zat Rob van Bavel, hij speelde zoals gewoonlijk met verve onze piano. De professionaliteit van deze pianist herken je direct aan zijn spel. Als trompetist had Amanda meegenomen - Marcel Reys, deze trompetist speelt zijn partij in grote big bands en diverse formaties en ook hij zorgde voor een uitermate bezielende muzikale uitvoering. Op bas stond Bart Tarenskeen op een geweldige manier zijn instrument te bespelen. Op drums was Arnoud Gerritse duidelijk en inspirerend aanwezig. En natuurlijk speelde Amanda zelf met haar warme altsax de zo nodige accenten in het geheel. Elk bandlid kwam ruim aan bod in de solo's en de avond was dus voor de ware jazzliefhebber een genot om naar te luisteren. Het was al een keer voorgekomen dat Sarah Koolen een gastoptreden inlaste en ook deze keer mocht zij van de band even haar zangtalent ten gehore brengen. Na de toegift ging iedereen met een fijn gevoel naar huis.

                           


  28 september 2002 - TRIBA

  Van de redactie:Bleiswijk -

  Zaterdagavond 28 september  De eerste aftrap van het het nieuwe seizoen

  Het eerste lustrum van In a Jazz Tradition is geopend met een fantastisch avond.

  Om kwart over acht liep de zaak van 't Zeeltje al aardig vol terwijl de band pas om negen uur ging beginnen.

  TRIBA een band gevormd door een vast trio, Nancy van Hek-Koymans, Rick van Hek en Richard Pattiselanno was voor deze speciale avond aangevuld met de volgende musici. Enrique Firpe op drums, Taco Nieuwenhuizen-Segaar op basgitaar, Karel Boehle op piano, Amanda Sedgwick op altsax en Cyrille Oswald op tenorsax.

  Zoals gezegd een speciale avond want hun eerste Jazz CD werd gepresenteerd, een CD vol met eigen compostities van Richard Pattiselanno en teksten van Nancy van Hek-Koymans. De productie was in handen van Rick van Hek.

  Na de uitreiking van de CD door Tom van Giessen begon de band te spelen. Het hele repertoire van de CD kwam aan bod met zelfs nog enkele toevoegingen die niet op de CD te horen zijn.

  De muziek viel bij het publiek (zo'n 180 mensen) zeer goed in de smaak en de CD's die met een speciale korting op deze avond werden verkocht hadden een gretige aftrek. Kortom een geslaagde eerste avond van het nieuwe seizoen.    25 mei 2002 - Jumpin'Arnold & the black jacks

  Van de redactie:Bleiswijk -

  Zaterdagavond 25 mei  een waardige afsluiting van seizoen 2001-2002

  Deze bluesband uit Arnhem en omstreken waren al eens eerder te zien en te horen geweest in 't Zeeltje. En ook deze keer kunnen we spreken van een zeer geslaagde blues avond. Ze begonnen iets te laat vanwege fileproblemen, ja ook bij ons komt dat weleens voor, maar net na half tien barste het optreden los en de aanwezigen genoten van elke bluesnoot die de avond vulde.

  Ze speelden allemaal de sterren van de hemel maar het moet gezegd het sublieme gitaarspel van Onno Kelk kende geen grenzen. Ook Koos v.d.Hoepel op keybords, Maarten Kruiswijk op drums, Gerbrand Pot op bas en Arnold de nog steeds springende en swingende zanger van deze band lieten er geen gras over groeien.

  De drie sets die zij speelden werd zowaar aangevuld met een spontaan optreden van ene Douwe die met zijn mondharmonica een paar krachtige bluesnummers ten gehore bracht.

  Een fantastische avond die om bijna half twee 'snachts pas werd afgesloten tot grote vreugde van het publiek.

   

   

  Life foto's volgen nog.

     30 Maart 2002 -Amina Figarova Bart Platteau Special guest Kim Prevost en Bill Solley

  Van de redactie:Bleiswijk -

  Zaterdagavond 30 maart, zo vlak voor pasen, niet gerealiseerd dat dit invloed zou kunnen hebben voor het aantal bezoekers. Minder dus dan gewoonlijk maar wel gezellig druk en de bezoekers die er waren kregen een heerlijk avondje Jazz voorgeschoteld .

  De band van Amina Figarova en Bart Platteau, twee rasartiesten die gesetteld zijn in het Jazz circuit en niet in alleen in Nederland maar ook ver daarbuiten, zorgden weer voor een onvergetelijke avond. Hun spel op piano en fluit was grandioos en een genot om naar te luisteren.

  Hun vaste drummer, Chris Strik, zorgde ook deze keer voor een opzwepend ritme terwijl hij in de rustige partijen duidelijk zorgde voor een aangename begeleiding. De bassist, Isaq van Niel, speelde niet alleen zijn instrument maar werd als het ware door de gitaar opgezogen waardoor er een fantastische combinatie ontstaond van weergaloze solo's en show. Een lust voor oog en oor.

  De speciale gasten uit Amerika, Kim Prevost, zang, en Bill Solley, gitaar, gaven een extra dimensie aan deze avond. Relaxede Jazz muziek afgewisseld met prachtig swingende nummers. De stem van Kim heeft veel verschillende klanken en door deze veelzijdigheid ontstaat er een heerlijke sound die bijvoorbeeld in het nummer Fever goed tot zijn recht kwam.

  Kortom een geweldige avond met topartiesten en binnen-en buitenland waarvan iedere aanwezige zichtbaar van genoot.

   

   

   

  foto's Tom van Giessen

   
  27 Januari 2002 The Night Time Heroes Bluse Band

  Van de redactie:Bleiswijk -

  Zaterdagavond 27 Januari stond 't Zeeltje op zijn grondvesten te trillen want voor de derde keer trad de Bluesband - The Night Time Heroes Blues Band - uit Belgie voor het publiek op. De storm die buiten flink te keer ging en voor vertraging zorgde voor de aankomst van de band werd binnenshuis voortgezet met een zinderend stuk muziek. Het was een feestje voor de blues liefhebbers en er werd genoten van deze band die niet alleen in BelgiŽ maar ook in Nederland zijn sporen achterlaat.

  De toegiften hielden niet op en het ging dan ook door tot in de vroege uurtjes. Iedereen verliet deze avond met  een goed gevoel en zo zien wij dit graag.

  Voor diegene die niet geweest zijn en toch interesse hebben in een CD van deze blues band die kunnen dit via een email aan ons adres doorgeven, wij zullen ervoor zorgen dat de gegevens door worden gestuurd naar de band. Vermeld uw NAW plus uw email.  

  bestuur In a Jazz Tradition

                          

   

    foto's Tom van Giessen
  24 november 2001 Ben van den Dungen Jarmo Hoogendijk Quintet

  Van de redactie:Bleiswijk - De laatste JAZZ avond van dit jaar 2001 georganiseerd door de stichting - In a Jazz Tradition - was een absolute klapper. De bomvolle zaal van het 't zeeltje genoot van de klanken van deze superformatie. Ben van den Dungen op tenor en sopraansax - Jarmo Hoogendijk op trompet voelden elkaar minitieus aan en zorgden voor een harmonieuze vertolking van hun eigen werk. De pianist Juraj Stanik, een kleine man met veel virtuositeit haalde alles uit de piano, bassist Marius Beets stond heel relaxed zijn bijdrage te doen, duidelijk aanwezig. Het verrassende hoogtepunt werd ingevuld door de amerikaanse drummer Owen Hart, voor de eerste keer present bij deze band zorgde voor vuurwerk, het was een lust om hem te horen spelen, een fantastische solist die met zijn hele lichaam speelde. En zoals een van de toeschouwers opperde, hij deed me denken aan Art Blakey maar dan stukken beter. En dat was ook zo. Het was een waardige afsluiting van het jaar 2001 en de stichting heeft er een taak bij om dit nivo ook voor 2002 te blijven waarborgen..

                                             foto's Tom van Giessen
  14 juli 2001 A.B.Blues Band

  Een ingelaste avond in de Blues sfeer met een Blues Band uit de regio. Eigenlijk hadden we de zomerstop maar deze band wilde zo graag haar kunnen tonen dat we een plaatsje hadden ingericht en daar hadden we aan het einde van de avond geen sprijt van. Blues met een stevig karakter viel ons ten deel de aanwezigen waaronder vele nieuwe gezichten waren dolenthousiast. Zeker voor een herhaling vatbaar dus we zullen best nog weleens bij ons terug zien.

   
  19 mei 2001 Saskia Laroo Band

  Normaal zouden we een Jazzavond hebben op de laatste avond van de maand mei, maar door het feit dat juist dat weekend viel in de hemelvaart periode hebben wij deze verschoven naar 19 mei. En we hebben daar geen spijt van gehad. De band van Saskia Laroo was ruim op tijd aanwezig voor de soundcheck en het concert begon dan ook om precies 21:00 uur. Haar bandleden die deze keer uit een geheel andere formatie bestond dan de vorige keer in 1999 hadden de namen: Edy Martinez op piano uit Colombia - Jaime Rodrigues - conga's ook uit Colombia - Eric Calmes - bas uit Curacao - Jens Duppe - drums uit Nederland. En natuurlijk de swinging lady herself - Saskia Laroo op trompet. En de aanwezigen hebben genoten van haar band. Deze keer had ze zelfs een paar nummers in petto met zang. Ze maakte er eigelijk een beetje een showtje van en dat werd in ruime mate gewaardeerd. Hieronder enkele impressies van deze zeer geslaagde avond.

   

   

  En kijk ook even bij Programma want we hebben een ingelaste avond in Juli!

     31 maart 2001 Swingmatism

  We hadden het al in de aankondiging geschreven dat deze band geweldig uit de band zou springen. Dat gebeurde danook ware het niet dat het publiek wat dunnetjes was vergeleken met de andere avonden, wellicht speelde vakantie ons parten. In ieder geval de ongeveer 75 aanwezigen hadden een zeer geslaagde avond.

   

  27 januar 2001 Night Time Heroes

  De eerste avond in het nieuwe jaar -2001 - begint zo'n beetje een een traditie te worden dat het een bluesavond moet zijn. Voor de tweede keer traden de Night Time Heroes uit Belgie weer voor ons op. En hoe, net als de vorige keer zetten ze de club op z'n kop. Ze zeggen weleens - goede wijn behoeft geen krans - nu dat is zeker het geval bij deze band. In een woord geweldig, daarom hebben we ze maar weer opnieuw geboekt voor het eerste optreden in 2002, het jaar van de Euro.

  25 november 2000 Judy Niemack Band

  Ook deze tweede avond bij In a Jazz Tradition was een belevenis. Judy Niemack, de zangeres uit USA die de helft van het jaar woont in Berlij samen met haar man, de gitarist Jeanfrancois Prins was met haar drummer Bruno Castelluci en haar hammondorganis John Hondorp naar het Zeeltje gekomen voor een eerste optreden van hun grote toernee. De volgende dag moesten zij alweer acte de presence geven in Brussel.

  De combinatie van haar stem met de instrumenten gaven ook dit keer weer een andere kijk op de Jazz muziek die zoveel facetten kent. Standards en eigen werk werden veelvuldig afgewisseld en het enthousiasme van het publiek gaven de musici als het ware vleugels kortom een geslaagde avond.

   

  30 september 2000 - Amina Figarova Septet

  De eerste Jazz avond in 't Zeeltje van dit 3e seizoen werd overweldigend verzorgd door het Septet van Amina Figarova.

  Alle zeven musici waren in een woord geweldig professioneel bezig en de vonken vlogen er letterlijk vanaf. Maar ook de gevoelige stukken brachten ontroering en bewondering bij het grote aantal bezoekers. Het voordeel van de Jazzavonden van de stichting In a Jazz Tradition is dat er elke keer gezocht wordt naar een ander soort Jazz en daar is het bestuur zeker in geslaagd met deze formatie. De lovende woorden na afloop van het publiek was daar een bewijs van. Bedankt Amina, Bart, Dick, Chris, Jarmo, Carolyn en Wiro.

   

   
   
   
   
  27 mei - Night Time Heroes uit Belgie                                           
 •                  Uitstekende slotavond  " In a Jazz Tradition ".

  "Bij binnenkomst van restaurant 't Zeeltje zaterdagavond 27 mei zagen we het direct: het gaat goed met "In a Jazz Tradition", de organisatie die regelmatig jazzavonden verzorgt .

  Een groot aantal aanwezigen hadden de dansvloer opgezocht, maar daar was ook alle reden toe.

  Voor een ongekend gezellige stemming zorgde die avond de Night Tiime Heroes - Blues band uit BelgiŽ. Zulke enthousiaste musici zie je maar zelden. Ze hadden er zelf enorm plezier in en de zanger/mondharmonicaspeler had zijn publiek helemaal in de tang. Zijn plezierige manier van zingen sloeg goed in. Een goede keuze van de organisatie om de laatste jazzavond van dit seizoen deze muzikanten naar Bleiswijk te halen." - " We hebben uiteraard hoge verwachtingen van het nieuwe jazzseizoen dat op aterdagavond 30 september 2000 weer van start gaat."  door John Hofman

  Kijk ook op hun eigen site naar hun biografie   

  1 april Annelies de Jong kwintet
                                           
 •  

  Van de redactie

  Top artiesten overweldigend bij "In a Jazz Tradition".

  De avond van 1 april in 't Zeeltje te Bleiswijk zinderde weer van uitgekiende jazzklanken. Het publiek, er waren dit keer veel nieuwe gezichten, genoot zichtbaar van het kwintet van Annelies de Jong. Annelies, een soort duizendpoot in de muziek, liet zich van haar beste kant zien. Alle stukken die gespeeld werden waren van haar hand. De composities logen er niet om en het was een verademing om nu eens geen 'standards' te horen. Zoals gezegd de andere artiesten waren ook van topklasse; Ben van den Dungen op de saxen speelde met verve en vuur en liet hiermee een geweldige indruk achter bij het publiek. Op gitaar liet Ed Verhoeff blijken zijn instrument volledig te beheersen en de solo's waren juweeltjes om te horen. De bassist, Taco Nieuwenhuizen Segaar, speelde vlotjes alle arrangementen van Annelies en de Amerikaanse drummer, Steve Altenberg , zorgde voor het bekende drum vuurwerk. Een geslaagde avond dus, het is altijd prettig om het publiek met een tevreden glimlach naar huis te zien terugkeren.   

  29 januari 2000 - Jazz Support-

 •                                           

   

  Van de redactie

  Ouderwets gezellige Jazzavond bij 'In a Jazz Tradition'

  Zaterdagavond 29 januari 2000 werd de spits van het nieuwe millennium afgebeten door de groep uit Zoetermeer - Jazz Support.

  Vooraf gegaan van een heerlijk Jazzmenu werd de avond muzikaal ingeluid door Jazz Support. Een gedegen band met 'oude' rotten uit het vak. De zangeres Josephine Hagens gaf een goede performance, jammer dat in de eerste set het geluid van haar zang werd overstemd door de muziek. Gelukkig werd dat met de twee andere sets gecorrigeerd zodat zij weer geheel tot haar recht kwam. Iedereen genoot van deze groep en het was weer net zo gezellig als alle vorige avonden.


  27 november 1999 - Saskia Laroo - JAZZKIA

 •                    

   

  Van de redactie

  Saskia Laroo speelt de sterren van de hemel bij In a Jazz Tradition

  Zaterdagavond 27 november vond weer een jazzavond plaats in 't Zeeltje in Bleiswijk. Het is verbazend welke goede jazzmusici daar steeds weer gecontracteerd worden. Het was weer een van de vele gezellige jazzavonden.

  Debet daaraan was trompettiste Sakia Laroo met haar kwartet 'Jazzkia' Na het uitstekend Jazz-diner ging men er echt voor zitten. Ondanks haar frele figuurtje beschikt Saskia over sterke longen. Wat zij uit het instrument weet te halen is geweldig. Ze bracht met een heerlijke improvisatie bij ieder nummer haar toehoorders in verrukking. De meesten wisten het al: we blijven tot het einde zitten, want het was genieten. Aldus opgetekend door John Hofman in de Postiljon.


  18 september 1999 - Domagoy Ralasic kwintet

  Domagoy Ralasic kwintet

  Van de redactie

  Swingende opening van het tweede Jazz seizoen van In a Jazz Tradition.

  De komst van Domagoy Ralasic en zijn kwintet betekende een schto in de roos voor de openingsavond van in a Jazz tradition. Alle stoelen in 't Zeeltje waren bezet en men genoot van de swingende muzikale sfeer!

  Zaterdag 18 september was weer de eerste avond in een reeks van jazzavonden. Het bestuur van in a Jazz Tradition toonde zich zichtbaar verheugd een artiest van een zo'n hoog niveau naar Bleiswijk te hebben kunnen halen. Het was niet de eerste keer dat Ralasic op uitnodiging naar Bleiswijk kwam; reeds eerder maakte hij zijn opwachting en gezien het feit dat veel mensen ook zijn tweede optreden niet wilde missen werd ook deze avond weer een succes, Veel gasten kwamen niet alleen voor de muziek, maar genoten voor die tijd van een speciaal Jazzmenu bij 't Zeeltje. Voor de muziekliefhebbers die de eerste avond gemist hebben; er zullen er in de komende periode nog meer volgen. Avonden met jazzartiesten van formaat en een vrije entree voor iedereen!

  22 mei 1999 - New Orleans Syncopators

  New Orleans Syncopators

  Van de redactie

  Waardig slot van het eerste seizoen door New Orelans Syncopators.

  De laatste avond van In a Jazz Tradition voor de zomervakantie werd afgesloten door de legendarische dixieband New Orleans Syncopators. De band speelde zoals we van hen gewend zijn in smoking wat een extra feestelijk tintje gaf aan deze avond.

  "George Kaatee, trombone, liet zich als leider van de band van zijn goede kant zien en zong zelfs nog zijn partijtje mee. De drumsolo's van Louis Debij werden ademloos gevolgd en Bernard Berkhout speelde deze avond echt de sterren van de hemel. Je kon duidelijk zien dat dit soort muziek hem het beste ligt. Wat een solo's!. Ook de jongste van het stel Bart Tuinman speelde fantastisch trompet maar ook de banjo-speler - Hans Kanij en de bassist Alex Milosevic zorgden dat de band hun wereldbekende naam waar maakten. Kortom een zeer geslaagde avond die door vele nieuwe liefhebbers bezocht werd. Jazz leeft in Bleiswijk dat blijkt maar weer.


  20 maart 1999 - Open Invitation

  Open Invitation

  Uit Weekblad de Heraut

  Bleiswijkse formatie "Open Invitation" laat zich van beste kant zien.

  Deze keer was gekozen voor een formatie uit Bleiswijk die zich manifesteerde als een veelzijdige groep muzikanten die ook in de Jazz hun sporen verdienen.

  "De stuwende kracht kwam voor rekening van de stoÔcijns spelende drummer Jacques Zikking. Hij was niet van zijn stuk te brengen en het was een genot hem achter zijn indrukwekkende slagwerk bezig te zien. Knap toetsenwerk van de leider van de band - Rick van Hek - goed gevolgd door gitarist Rob van de Capellen. Voor deze gelegenheid hadden zij een extra gitarist uitgenodigd. Gastgitarist Richard Pattiselano Richard Pattiselano, normaal spelend met zijn eigen trio en bekend van ondermeer Batida van Jose Koning. Zijn subliem gitaarspel had veel weg van George Benson en bracht het publiek menig keer tot extase. Last but not least zangeres - Nancy van Hek-Koymans , echtgenote van Rick - liet zich gelden als een veelzijdige vocaliste die weet wat zij doet en haar zangpartijen met vereve bracht."


  Uit Weekblad de Postiljon - John Hofman

  "De vele aanwezige jazzliefhebbers waren er stil van: het combo speelde de sterren van de hemel. Vooraf had men heerlijk kunnen genieten van het speciale Jazzmenu van 't Zeeltje. Open Invitation gaf haar visitekaartje hoofdzakelijk af met funk-latin muziek en dat swingt als de beste. Heerlijke muziek om naar te luisteren en voortreffelijk gespeeld. Met name de gastgitarist , Richard Pattiselano, soleerde op een perfecte manier. Eigenlijk zou hij tot de vaste formatie moeten behoren want hij hoorde er gewoon bij. Rick van Hek(electrische piano) ontpopte zich als een prima leider van de band terwijl zijn echtgenote Nancy de goed in het gehoor liggende nummers als 'My funny Valentine' zong, waarbij bleek dat ze over een prima stem beschikt waarin duidelijk een jazzy sound is te horen. Ze waagde zich zelfs aan een operettenummer dat uiteraard op geheel eigen wijze werd gespeeld en gezongen."


  [ Terug naar top van deze pagina ]


  23 januari 1999 - Domagoy Ralasic quintet


  Domagoy Ralasic

  Ook de tweede Jazzavond trekt veel muziekliefhebbers.
  Domagoy Ralasic zet muzikale toon op Jazz avond in Bleiswijk.

  De tweede Jazz avond, georganiseerd door stichting "In a Jazz Tradition", werd een groot succes dankzij het sublieme optreden van het Domagoy Ralasic quintet. Deze vijfmans formatie zette 't Zeeltje afgelopen zaterdagavond muzikaal op zijn kop. Domagoy zweepte met zijn prachtig saxofoon spel het publiek op tot diverse open doekjes. De andere leden van de band lieten zich ook niet onbetuigd, de gitarist, Ratko Zyaca, speelde de sterren van de hemel en deed vooral veel denken aan de legendarische Wes Montgomery. De pianist, Frank Stagnitta, zorgde voor een swingend en dynamisch optreden waarbij het moeilijk was om stil te zitten. Het slagwerk was in goede handen bij Ben Schreuder die behalve bij Domagoy regelmatig wordt gevraagd bij andere bekende bands en de bassist, Noah Nicoll, zette zijn baspartij met veel verve op het podium. Kortom een geweldige Jazzavond die door het publiek hogelijk werd gewaardeerd. (de Heraut - HTG).


  [ Terug naar top van deze pagina ]


  28 november 1998 - Rob van Bavel Kwartet

  Rob van Bavel kwartet

  Deze avond werd verzorgd door het kwartet van Rob van Bavel.

  Rob van Bavel speelde piano zoals we van hem gewend zijn met veel verve en klasse. Deze pianist maakt al jaren deel uit van de Nederlandse Jazz scene en wij van "In a Jazz Tradition " waren dan ook zeer blij met zijn aanwezigheid op de eerste avond. Hij werd bijgestaan door Johnny Engels op drums, ook niet de eerste de beste want hij speelt regelmatig met alle grote Jazz coryfeŽn. Zijn ritme sloot perfect aan bij het spel van de bassist Jan Voogd en de tenorsaxofonist Jan Menu. Kortom een geslaagde avond van de kersverse nieuwe stichting " In a Jazz Tradition " !


  [ Terug naar top van deze pagina ]


  | 'In a Jazz Tradition' Ho}e | Welkom pagina | Programma Jazz avonden |

  | Bestuur 'In a Jazz Tradition' | Verslag afgelopen Jazz avonden |

  | Links naar andere muzieksites | Feedback formulier | Sponsor pagina |

  | Routebeschrijving naar 't Zeeltje, Bleiswijk |