Leuk dat je geïnteresseerd in me bent. Ik ben onderzoeksjournalist, verslaggever, radiopresentator, fotograaf, schrijver en bedrijfseconoom. Mijn vaste werkgever is RTV Utrecht, waarvoor ik lang praatprogramma’s heb gepresenteerd als Hallo, met Marc! en De Straat. Inmiddels maak ik vooral TV-items voor het nieuwsprogramma U-vandaag. Daarnaast doe ik freelance opdrachten, met name voor Truckstar, het vakblad van de vrachtwagenchauffeur. Af en toe lever ik ook tekst en foto’s aan andere bladen, zoals voor het blad Formule 1, waarvoor ik in 2012, 2013 en 2014 een lang verslag van de 24 uur van Le Mans maakte.
Marx Plaats
Webplek van Marc van Rossum du Chattel
Slaags
In 1998 schreef ik de roman Slaags, een meeslepend verhaal over een dertiger op zoek naar verdriet dat er niet is. Slaags is nu ook verkrijgbaar voor de e-reader. Klik op de knop hiernaast voor de details.
Truckstar
Voor het maandblad Truckstar ben ik freelance verslaggever en fotograaf. Ik schrijf regelmatig artikelen, die ik zelf voorzie van foto’s. Als je boven op de link klikt krijg je voorbeelden van mijn artikelen en foto’s in Truckstar. Samen met collega Remco van Rhijn maakte ik de foto’s voor de Truckstar Festival fotoboeken van 2005, 2006 en 2007.

De Stem die Blijft
De afgelopen jaren heb ik meerdere interviews gedaan met mensen die in de allerlaatste fase van hun leven zaten. Die interviews waren voor hen die zouden achterblijven. Zulke interviews worden zeer gewaardeerd. Wil je dat ik zo'n interview ook met jou doe, of ken je iemand die in de laatste levensfase zit, dan kan je meer informatie vinden als je op de knop hiernaast klikt.
Foto's
Ik maak graag foto's. Dat doe ik professioneel, vooral voor Truckstar Magazine. Maar ook voor andere bladen. Foto's van mij staan in het Algemeen Dagblad, RTV Utrecht.nl, Formule 1 Magazine, Opwekking Magazine, Quest Magazine, Grazia en op diverse internetsites. Maar ik doe het ook voor de lol, als hobbyfotograaf. En net als ieder ander maak ik kiekjes, van mensen en dingen die me dierbaar zijn. Als je hiernaast op de knop klikt, dan krijg je voorbeelden van wat ik doe.
Politiek in Utrecht
Verder beheer ik ook een mailinglijst voor politieke activiteiten in de stad Utrecht. Daarnaast ben ik bij politieke avonden, congressen en debatten regelmatig gespreksleider of voorzitter. Wil je meer weten? Stuur gerust een mailtje.
Contact
Contact kan via de knop hiernaast of naar marc.vrdch (at) planet.nl