2000

  1 januari zaterdag
Goed geslapen. Opgestaan met beetje hoofdpijn (1). Na het eten hoofdpijn iets erger (2). Ging gelukkig vanzelf over. Wel duf hoofd gehouden (1). De hele dag weer pijn in de ribben (2) - (3). Misschien door andere schoenen en vermoeidheid. Ik ben ook af en toe duizelig (1), heb de ene opvlieger na de andere en pijn (2) in rechterschouder(blad), borst en sleutelbeen, handen en voeten (2).
22.40 uur echt doodmoe naar bed.

  0   1   2   3   4   5   6   7   8   9   10  11  12  13  14  15  16  17  18  19  20  21  22  23  24
                                               o          o          o          o          o          o          o

  2 januari zondag
Goed geslapen. Wel een beetje onrustig. Bij het wakker worden erg onrustig. Alles wat ik nog doen moet stormt op me af. Ik heb daar gewoon allemaal geen tijd voor. Zeker niet als het bestuur elke keer op kantoor komt. Misschien moet ik alles even opschrijven wat er dringend moet gebeuren, dan kunnen we morgen proberen dat werk te verdelen. Ik wil wat rustiger aan doen dan afgelopen jaar, maar er komt steeds meer werk i.p.v. minder, dus zal ik moeten schrappen en delegeren.
Ik ben heel erg stijf, heb zere heupen (3) en rug (3) en liezen (3), handen en voeten (2). Als ik fit was kon ik een heleboel aan, maar nu dus niet. Ik weet dus even niet hoe het verder moet.
Even bezig geweest met op papier zetten wat er allemaal gedaan moet worden.
Vanavond (en vanmiddag al) pijn in ribben rechts (3) en sleutelbeen (3), heupen (1). Ik vind dat toch zorgelijk. Moet ik weer bestraald worden? Ik ga maar slapen. Hoe meer ik uitgerust ben hoe beter het zal zijn. Morgen weer aan het werk.
Opvliegers: af en toe.

  3 januari maandag
Goed geslapen. Paar keer wakker door hoesten Rob. 7.00 uur opgestaan. Beetje stijve rug (2).
Naar kantoor geweest. Erg druk. Er lag (ligt) een hele stapel post, die ik moet bekijken. Daar ben ik niet aan toegekomen. We hadden eerst nog een bespreking met de beide secretarissen. Rob was met de ledenadministratie bezig. Ik weet niet wat ik verder gedaan heb. Ik was druk bezig en heb het gevoel dat ik niets gedaan heb. Een paar formulieren of brieven opgeruimd. Tussendoor telefoondienst, die ga ik afschuiven. Vind ik wel jammer, maar ik kan het niet allemaal meer bijhouden.
Ik moet de dinsdag ook werken want dan komen ze voor een werkbespreking. Als ik daar niet bij ben gaat alles straks langs mij heen en sta ik aan de kant. Ik moet dus meer kortere dagen werken. Misschien wel beter, want:
- dan kan ik 's morgens zwemmen,
- dan kan ik een trein met een betere verbinding uitzoeken,
- als ik later begin, ga ik minder snel over mijn uren heen.
Ik ga proberen 20 uur te werken, is 75%, dan scheelt dat straks in mijn inkomen. Ik hoop dat ik dat vol kan houden.
Ik ben nu erg moe, maar had vandaag geen last van mijn ribben.
Vanavond wel een beetje hoofdpijn (2). Om 21.00 uur hoofdpijn (3). 2 paracetamol+coff.
Vanavond auto gekocht. Toen bleek dat ik mijn rijbewijs heb laten verlopen. Dat moet ik morgen verlengen.
Pukkeltjes jeuken.

  0   1   2   3   4   5   6   7   8   9   10  11  12  13  14  15  16  17  18  19  20  21  22  23  24
                                          o               o          o    o                                        o          o

  4 januari dinsdag
Erg kort geslapen, van 0.30-4.30 uur. Daarna liggen malen: over de auto die we gekocht hebben zonder er in te zitten of te rijden (we weten niet eens of er een rechterbuitenspiegel op zit), over hoe we het geld over kunnen maken, over het verlengen van mijn rijbewijs, over vervoer naar kantoor en natuurlijk over de gigantische berg werk die er ligt en die alleen maar hoger wordt doordat er niets af gaat. Thuis kan ik niets doen en op kantoor kan ik niet komen zonder meteen 7 uur per dag te werken. Dat is weer veel te veel en te lang. Hoe los ik dat op? Dit is niet op te lossen door mij, omdat ik maar een beperkt aantal uren mag werken. Dat betekent dus dat iemand anders dit moet oplossen, wat weer betekent dat mijn functie niet te handhaven is.
Vanmorgen heb ik me weer vreselijk boos gemaakt. Ik hoorde van Teun dat het bestuur heeft besloten over te gaan op een ander programma voor de ledenadministratie. Als ze dat doen zonder overleg met Rob en mij dan stop ik met al het werk en meld ik me 100% ziek.
Best wel veel gedaan vandaag. Morgen ga ik weer naar kantoor. Het is maar goed dat Rob de post vergeten is mee te brengen, die had ik thuis willen lezen maar dat ging nu niet.
Ik ga vroeg naar bed want ik ben moe. Ik heb vannacht veel te kort geslapen.
Een beetje last van mijn rug (2). Verder geen pijn.

  0   1   2   3   4   5   6   7   8   9   10  11  12  13  14  15  16  17  18  19  20  21  22  23  24
                 o   o   o   o   o   o   o    o    o    o    o    o    o    o    o    o    o    o    o

  5 januari woensdag
Goed geslapen, maar opgestaan met hoofdpijn (4). 1 Motilium en 2 paracetamol genomen en nog een uurtje naar bed. Hielp niet echt. 8.00 uur opgestaan. Nieuwe motilium besteld. Aleve genomen en 2 paracetamol.
Vanavond kreeg ik ruzie met Rob over de girorekeningen van de vereniging, over de indeling hiervan. Rob maakte hierbij een heel kwetsende opmerking (Rob: Voor ik het wist liet ik uit mijn mond vallen:"Wat maakt het uit, eerdaags ben je er toch niet meer", of iets van die strekking. Ik kon mijn tong wel afbijten) en daardoor ben ik heel verdrietig. Moeten we nu al ruzie krijgen vanwege dat stomme werk. Ik weet het niet meer, maar volgens mij is het toch beter om er helemaal mee te stoppen. Alle dingen waar we samen aan werken lijken vroeg of laat mis te gaan. Ik ga maar naar bed.

  0   1   2   3   4   5   6   7   8   9   10  11  12  13  14  15  16  17  18  19  20  21  22  23  24
                                o        o         o          o                            o    o    o    o

  6 januari donderdag
Opgestaan om 7.30 uur. Nog zeer moe en een beetje hoofdpijn (2). Een hele tijd wakker gelegen, van 2.30-5.30 uur. Hoofdpijn (2). Last van handen/voeten (2). Liggen piekeren dat ik nog zo veel moet doen.
Naar kantoor. Allerlei zaken geregeld. Ik was weer erg teleurgesteld over de houding van zowel Lenny en Teun als van de voorzitter. Enerzijds nemen ze als vanzelfsprekend aan dat alles op tijd klaar is, aan de andere kant zeuren ze dat ik mij aan mijn 15 uur moet houden en dat ik zo chaotisch bezig ben en dat het werk mij boven het hoofd groeit. Ik hoop dat dit binnenkort allemaal tot het verleden behoort en dat ik dan weer "normaal" mijn werk kan doen. Ik ben weleens bang dat ik tegen die tijd, dat alles op de rails staat, volledig opgebrand ben. Die angst overvalt me steeds vaker. Ik realiseer me gelijktijdig dat niemand dan "dank je wel" zal zeggen en alleen ikzelf, en Rob natuurlijk, met de brokken zit. Dan vraag ik me af: waarom doe ik dit, waarom ga ik niet gewoon genieten van mijn vrije tijd?

  0   1   2   3   4   5   6   7   8   9   10  11  12  13  14  15  16  17  18  19  20  21  22  23  24
            o                       o        o          o                o                      o    o          o    o

  7 januari vrijdag
Goed geslapen. Vroeg wakker (rug, heupen, handen en voeten (2)) en dan lig ik meteen weer over van alles te piekeren.
Ik heb toch nog ca 2 uur gewerkt aan het jaarverslag.
Vanmiddag was ik ineens zo moe. Ik voel me koortsig warm (temp. 37.18), heb en beetje droge keel en voel me slap. Ik heb nog even in de luie stoel gezeten en toen boodschappen gedaan. Nu doe ik echt niets meer. Ik hoop dat ik niet ziek word. Daar heb ik helemaal geen tijd voor. Onzin, wie heeft er nu geen tijd om ziek te zijn? Temp. 36.45.
Daar komt Rob thuis! Gelukkig! Ik twijfel steeds meer wat ik met mijn werk aan moet. Ik weet niet of het verstandig is door te gaan met werk, wat ik eigenlijk niet meer echt met plezier doe.
Ik voel me gloeierig warm en ben moe.

  8 januari zaterdag
Goed geslapen. Vroeg wakker. 8.00 uur opgestaan. Toen ik vroeg wakker werd had ik nogal pijn onder in de rug (3), een beetje in ribben en hoofd (1). En natuurlijk lag ik weer te "malen". Soms denk ik aan de woorden van de pastoraal werkster. Misschien moet ik wel stoppen met het werk van de vereniging en me meer richten op mensen met kinderen zoals Rens. Moeilijk in gedrag en aan de drugs, die toch op hun pootjes terecht komen als we maar voor ze blijven bidden. Een soort evangelisatie. Maar dat kan ik (nog) niet. Ik ben zelf nog steeds veel te emotioneel als ik over God en geloof praat. Ik weet nog steeds niet wat God met mij voorheeft. Wat Hij van mij wil.
'k krijg steeds meer keelpijn. Dat is niet leuk. Ook heb ik wat pijn in de rug (3) en soms moeie armen en benen.

  9 januari zondag
Goed geslapen. Wel erg "krakerig" en zere handen (4) en voeten toen ik vannacht en vanmorgen wakker werd.
Opgestaan met een beetje hoofdpijn (1). Zouden die zere handen veroorzaakt worden door beschadiging van mijn bovenste wervels? Toch eens vragen aan de oncoloog. Die wervels zijn een beetje gevoelig (1) en krakerig. Sleutelbeen en heupen (2).
Het was vanmorgen mistig en het heeft vannacht gevroren. In de loop van de morgen klaarde het wat op en kwam het zonnetje. Ik ben maar een stukje gaan fietsen na de soep. Het verbaasde me dat mijn conditie toch nog zo is dat ik aan een stuk, dus zonder afstappen, kon fietsen en weer terug naar huis. Ik ga morgen op de fiets naar het station en met de trein naar kantoor. Dan kan ik later weggaan. Hoef ik niet zo lang te werken, van 12.30-16.15 uur. Als ik dat nu elke dag probeer! Dan houd ik me beter aan mijn uren. Als ik op de fiets ga heb ik ook elke dag voldoende beweging. Kijken of dat lukt.
Ribben en sleutelbeen (1).

10 januari maandag
Zeer onrustig geslapen. Paar keer wakker geschrokken door snurken Rob. Ik dacht dat er iemand een mitrailleurvuur opende. Ik had last van mijn linkerheup (3), rug, handen en voeten (2).
Pas om 11.00 uur op de fiets naar het station gegaan. Van 12.30 -16.30 gewerkt. Vanaf weer huis gefietst. Toen had ik wel heel zere, moeie benen.
Vanavond niets meer gedaan. TV gekeken en wat gepuzzeld.
Naar bed met glaasje sinaasappelsap met beetje wodka.

11 januari dinsdag
Toch nog een beetje onrustig geslapen. Erg krakerig. Om 7.00 uur liep de wekker af. Nog even bij Rob gekropen. Dan begin ik weer te malen, zoveel werk als nog gedaan moet worden? Veelal kleine klusjes die veel tijd kosten en die alleen door mij gedaan kunnen worden.
Vanaf 10.00 uur tot 16.30 uur gewerkt. Ik moet me aan mijn uren houden, maar alles moet wel op tijd klaar. Ik kan er toch niets aan doen dat er zoveel dingen tussen door komen (werkoverleg). Nou ja, we gaan rustig verder.
Ik maak me een beetje zorgen over mijn gewicht. Ik word steeds zwaarder. Nu snoep ik wel vrij veel en heb weinig beweging, behalve dan de laatste 2 dagen. Wel in de gaten houden! Verder heb ik minder gewrichtsklachten geloof ik. Hoewel ik nog wel kraak. Ik heb ook steeds keelpijn of een droge keel. Vanavond nog maar weer een extra sinaasappel met wodka.

12 januari woensdag
Het is nu 1.00 uur. Ik ben zo verschrikkelijk moe dat ik niets meer opschrijf.

13 januari donderdag
Vanmorgen weer vroeg opgestaan en naar kantoor gegaan omdat de folders gebracht zouden worden. Die zijn ook gebracht.
Erg vervelend dat ik naar kantoor moest want ik was nog erg moe. Toch maar een beetje gewerkt. Ans haalde weer een stunt uit. Ze weet niet het verschil tussen een kopieerapparaat en een printer. Ze legde een te kopiëren contract op de printer en printte er een brief dwars over heen. Ik voelde me gewoon wit wegtrekken. Ze schrok zich dood van mijn reactie. Nou ja gelukkig kwam alles nog goed. We hebben afgesproken dat we morgen niet naar kantoor gaan. Ik kan echt niet meer. Ik heb al 31 uur gewerkt deze week. Veel te gek. Ik ga veel te ver over mijn grens. En ik krijg alleen maar commentaar en tegenwerking. Mijn ideeën worden gewoon van tafel geveegd.
Veel opvliegers en even later rillingen. Nog steeds af en toe keelpijn. Moe.

14 januari vrijdag
Redelijk goed geslapen. Wel een tijd wakker gelegen en liggen piekeren.
Vannacht lag ik te zweten. Vanmorgen om 6.45 uur had ik het koud. Beetje pijn in ribben (2) op plaats waar linkerborst zat en in rechterschouder, bovenarm (2). Verkeerd gelegen?
Niets gedaan voor de vereniging. Ik voel me toch een beetje schuldig omdat er nog zoveel gedaan moet worden, maar ik heb al zoveel uren gewerkt deze week. Bovendien heb ik de gegevens toch niet hier. Ik heb ook nog niet van elke regio gehoord hoeveel brochures zij nog hebben.
Moe naar bed met zere keel. Veel opvliegers en af en toe koud. Rob heeft ook een zere keel. Waarschijnlijk erger dan ik. Krijgen we toch nog de griep? Daar hebben we helemaal geen tijd voor. Eerst maar slapen, misschien is het morgen weer over.
Ik had vanmiddag hoofdpijn (3) en twijfelde of ik paracetamol zou nemen. Heb ik niet gedaan en nu is de hoofdpijn weg.

  0   1   2   3   4   5   6   7   8   9   10  11  12  13  14  15  16  17  18  19  20  21  22  23  24
                      o               koud 36.1oC            o          o          o    o    o    o    o    o    o    o

15 januari zaterdag
7.00 uur wakker. Ik lig maar te malen. Wat moet ik doen bij een herkeuring? Af laten keuren? 50% of 75%? Ik kan in mijn eentje, samen met Rob, toch niet het beleid van dit bestuur veranderen. Het gaat ten koste van mijn gezondheid als ik me steeds loop te ergeren aan het beleid en aan de inperking van mijn zelfstandigheid als directeur. Maar ik zie ook op tegen het schrikbeeld van thuis zitten.
Ik had vannacht behoorlijk last van mijn rechterschouder (3), mijn ribben (3) (stijf) en mijn rug (3), handen en voeten (3).
Vandaag weg geweest. Vrij veel gelopen. Ook in de auto gezeten. Beetje pijn achter tussen schouderbladen (2). Erg veel opvliegers. Komt dat door vermoeidheid of spanning en ergernis? Af toe keelpijn. Stijve heupen voeten.

  0   1   2   3   4   5   6   7   8   9   10  11  12  13  14  15  16  17  18  19  20  21  22  23  24
                                o   o   o         o    o          o          o          o    o                      o    o

16 januari zondag
8.45 uur opgestaan. Al wel eerder wakker. Last van linkerheup (3) en onder in rug (2), handen en voeten (2). Verder wel goed geslapen. Ik ben nog steeds moe en zit niet lekker in mijn vel.
Vanmiddag even geslapen in stoel.
Nu (22.15 uur) naar bed. Warm, moe, beetje zere rug (1), keel en depri. Temp. 36.93o.

  0   1   2   3   4   5   6   7   8   9   10  11  12  13  14  15  16  17  18  19  20  21  22  23  24
       o                  o                        o                      o    o          o          o                o

17 januari maandag
Goed geslapen. Stijve heupen, handen en voeten (2).
Met de trein naar kantoor. Druk aan de telefoon en een mevrouw kwam praten over lotgenotencontact, werk dat zij eventueel wil gaan doen. Lenny belde en kwam om 12.00 uur met Teun naar kantoor om pakjes te verzenden. Ans was er ook. Lenny ging zich met het gesprek bemoeien, waardoor ik het gevoel heb dat ik het gesprek niet goed heb afgerond. Ik word doodmoe van al dat bedissel hoe ik iets moet doen en wanneer ik het moet doen. Om half vijf doodmoe naar huis. Ik hou dit niet lang meer vol. Hier moet echt iets veranderen anders stort ik in. Ik zie erg tegen morgen op. Dan komt mijn zus naar kantoor om het kantoor te bekijken en om afscheid te nemen. Ik voel me daar heel verdrietig over. Als het zo doorgaat moet ik ook stoppen met werken.
Pijn in rechterschouder en bovenarm (2).

18 jannari dinsdag
Ik ben nog steeds erg wanhopig. Wat moet ik nu. Baan opzeggen betekent geen inkomen. Ans de deur uit, zielig. Moeilijk gesprek.
Om 9.40 uur met de trein naar kantoor gegaan. Op kantoor was het een gekkenhuis. Afscheid van mijn zus, maar er waren zoveel mensen en zo'n druk gedoe. Bovendien vond ik het helemaal niet leuk om afscheid te nemen van haar. Ik ben daar nog steeds heel verdrietig over.
Vanmiddag kwam er ook niets van werken want het bestuur wilde eerst een gesprekje met de medewerkers. Dat ging dus over het rapport. Maar er staan toch wat fouten in. Taalfouten en feitelijke fouten of misvattingen. Bovendien is de laatste alinea wel erg beledigend voor mij. Dat ik voor al die jaren voor (minder dan) het minimumloon heb gewerkt is eerder een verdienste dan een aanwijzing dat ik niet voor mijn werk geschikt zou zijn. Ik ga er voor eerst maar van uit dat het zo niet bedoeld is, maar ik vind het wel triest hoor. Ik heb op deze wijze echt geen zin meer in mijn werk. Ik ga morgen maar eens niet naar kantoor. Rob gaat morgen en ik ga dan vrijdag weer. Ik ben nu veel te moe. Misschien dat ik er weer iets optimistischer tegen aan kijk als ik wat ben uitgerust.

19 januari woensdag
Redelijk goed geslapen. Met beetje hoofdpijn (3) opgestaan. Ook pijn onder in de rug (3), handen en voeten (2). Meteen weer liggen malen, vanaf dat ik wakker was (5 uur?).
Vandaag heb ik thuis gewerkt en Rob is naar kantoor geweest. Dat thuiswerken beviel me wel. Niemand die me stoort. Zelfs geen telefoon. Nou ja, eentje van Rob. Ik heb nu het gevoel dat ik iets gedaan heb. Ik voel me ondanks de hoofdpijn, ook iets beter dan gisteren en maandag. Iets minder depressief.
Ik had dus de hele dag hoofdpijn ((3) - (4)). 2 paracetamol hielpen niet. 's Middags nog een Ascal genomen maar ook dat hielp niet echt. Hoewel het geloof ik wel even minder is geweest, maar nu (22.30 uur) komt het weer terug (2), dus ga ik maar gauw naar bed. Sleutelbeen, handen en voeten (2).

20 januari donderdag
Goed geslapen. Nog steeds een beetje hoofdpijn (3) en stijve rug en heupen. Zere rechterschouder (2).
Het verslag van de begroting 2000 bekeken voor de subsidieaanvraag. Daar staan dus weer dingen in die niet kloppen of waar ik het niet mee eens ben. Ik word daar genoemd als administratief bureaumedewerker en niet als directeur. Ze moeten toch de statuten eens lezen! Jammer dat ik mijn contract niet meer kan vinden waar in staat dat ik directeur ben.
Morgen ga ik naar kantoor. Ben ik er alleen. Lekker rustig.

  0   1   2   3   4   5   6   7   8   9   10  11  12  13  14  15  16  17  18  19  20  21  22  23  24
            o                       o  o o       o                                              o          o         o o

21 januari vrijdag
Zeer slecht geslapen. Wakker gelegen van 3.30 tot 7.30 uur. Bij opstaan deed alles zeer en was stijf. Hoofd (2), nek (3), schouder (2), bovenste ruggenwervels (2), handen voeten (3), rug (3), heupen (2), staartbeen. Piekeren over alles wat ik vandaag moet doen.
Vandaag alleen naar kantoor geweest met de trein. Hard gewerkt. Veel kleine klusjes gedaan. Het was weer koud op kantoor doordat de verwarming het niet deed. Niet zo erg voor mij, want dan heb ik ook niet zoveel last van opvliegers. Om 17.10 uur was ik weer thuis.
Vanavond rustig tv gekeken en nog gelezen.
De hele dag last gehad van rug (1), benen en rib (2).
Ik probeer vannacht een dikker en groter kussen onder mijn benen/armen.

  0   1   2   3   4   5   6   7   8   9   10  11  12  13  14  15  16  17  18  19  20  21  22  23  24
                 o        o        o                    o                o                            o    o    o    o

22 januari zaterdag
Weer erg veel last gehad van mijn rug (2) en heupen (3), voornamelijk links. Nu ook weer een stijve nek links. Vannacht wakker geweest en naar de wc. Toen is Rob er ook uitgegaan en niet meer terug in bed gekomen. Kon zeker ook niet slapen. Als ik aan de keuring van vrijdag denk weet ik niet wat ik moet doen. Als het zo verder gaat met mij, steeds pijn in heupen, rug, nek en slecht slapen dan kan ik straks helemaal niet meer werken. Ik weet niet of het kou is, spanning of toch met die uitzaaiingen te maken heeft.
Krampgevoel in heup links. Pijn in ribben rechts (3). In auto onderweg naar een verjaardag behoorlijk pijn in ribben rechts (4). Daar werd het gelukkig minder.
Zelf weer naar huis gereden. Een beetje verdrietig omdat mijn schoonzus ook al zei dat ik moest stoppen met werken als ik me toch steeds erger. En ook omdat mij zus een mooie kaart van de vorige penningmeester heeft gekregen terwijl wij verder niets horen. Waarom negeert iedereen ons? Wat hebben we verkeerd gedaan? We werken keihard en kennelijk is dat niet goed. We hebben aan de meeste dingen onze medewerking gegeven en toch worden we genegeerd. Ik weet dus nog steeds niet waar ik op aan moet sturen vrijdag bij de WAO-keuring. Wat een rotwoord, alsof je naar een veekeuring moet.
22.30 uur thuis. Moe. Weer beetje keelpijn, last van maag (3) (dat had ik gistermorgen ook, trouwens). Lichaamstemp. 36.4.

  0   1   2   3   4   5   6   7   8   9   10  11  12  13  14  15  16  17  18  19  20  21  22  23  24
                                o   o                          o    o          o                      o    o   o o

23 januari zondag
Vanmorgen ben ik weer heel depressief wakker geworden. Ik probeer op een rijtje te zetten de voor- en nadelen van stoppen met mijn werk. Het grootste probleem daarbij is, dat ik heel verdrietig word van het idee dat er weer iets niet afgemaakt, mislukt, is waar ik aan ben begonnen. Ik voel me alsof ik op elk gebied faal: als minnares, als moeder, als muzikant/hoboïste, als werkneemster, als dochter (te weinig tijd voor mijn vader), als zus (direct geïrriteerd als mijn schoonzus wat zegt, het lukt me niet om een normaal contact met haar op te bouwen). Als ik zeker wist dat ik minder depressief zou zijn als ik niet meer werk dan zou ik direct stoppen met werken. Mijn ontslag nemen, zodat ik niet achtervolgd wordt door het GAK. Die rotcenten mogen ze dan houden. Het probleem is dat ik dit nu juist niet zeker weet. Het is dus een gok. Met alles of niets.
Ik heb wel iets beter geslapen, maar toch wel last van mijn heupen (3), sleutelbeen (2), ribben (1) gehad.
Nog steeds last van heupen (3), handen en voeten (2). Ik overweeg om diazepam te gaan slikken om wat rustiger te worden zodat ik de zaken misschien wat beter op een rij kan krijgen. Maar ik weet niet of dat nu wel verstandig is om dat op eigen houtje te gaan doen. Alternatief is morgen naar de dokter.
Vanmiddag een uur gewandeld, alleen in het bos. Daarna even in luie stoel gezeten, niet geslapen, kleed geknoopt, beetje gelezen, tv gekeken, zitten slapen.
22.30 uur naar bed. diazepam. Kijken of dat helpt.
Sinds vrijdag af en toe last van maag (3) (vol "waterig"). Tintelende handen/voeten.

  0   1   2   3   4   5   6   7   8   9   10  11  12  13  14  15  16  17  18  19  20  21  22  23  24
       o             o        o        o          o                            o                      o          o

24 januari maandag
Goed geslapen. 6.30 uur wakker. Kramp in heupen (3). Uurtje bij Rob gelegen. Ik pieker me suf waar die rare kramp vandaan komt. Van mijn liezen? Baarmoeder? Zou ik nog eens een baarmoederhalskanker onderzoek moeten laten doen? Nu ik overeind kom voel ik ook mijn ribben onderaan mijn borstbeen (2). Handen en voeten (1).
Flink gewerkt op kantoor. Tussen de middag een half uur gewinkeld.
's Avonds Rob naar de muziek, ik tv gekeken, mooie film.
23.00 uur naar bed met diazepam. Af en toe pijn in ribben (3).
Ik loop me nu al weer op te winden over een agenda voor werkbespreking. Ik denk dat morgenochtend ook maar diazepam neem om rustig blijven. Dan ga tussen de middag wel even buiten lopen of 13.00 uur naar huis en werk daar nog wat. Brieven beantwoorden kan thuis ook en de post op de lijst zetten ook. Gaat misschien veel sneller thuis.

  0   1   2   3   4   5   6   7   8   9   10  11  12  13  14  15  16  17  18  19  20  21  22  23  24
                                o   o   o                                                               o    o    o    o diaz.

25 januari dinsdag
Goed geslapen. Wel zere heup (3) en schouder (3) bij wakker worden en liggen dromen. Niet gedoucht. Stijfheid viel wel mee (1).
Om 11.30 uur, toen de secretaris er al was, nog een diazepam genomen om wat rustiger te kunnen reageren op zaken waar ik het niet mee eens was. Dat hielp wel. Ik heb duidelijk mijn mening gezegd en ook na de discussie met hem tegen Lenny en Teun mijn mening geventileerd. Ik ben het spuugzat dat iedereen mij maar loopt te vertellen wat ik wel en wat ik niet moet doen en dat ik rustig aan moet doen en dat het voor mijn bestwil is, maar ondertussen wordt stukje bij beetje mijn werk afgenomen en mijn functie als directeur ondermijnd. Dat zegt Lenny zelf: als ik maar 15 uur werk, waarvan de telefoondienst af gaat en de reistijd, dan blijft er nog 8 uur over. In die 8 uur kan ik volgens het bestuur geen leidinggevende functie meer uitoefenen. Daar ga je dan. Moet ik dan toch maar mijn functie neerleggen en alleen nog maar op het werk komen om te iets te vertellen waar toch niet naar geluisterd wordt? En wat levert mij dat op? Mijn loon? Een uitkering? Zelfontplooiing? Zelf res respect? Degradatie tot loop bediende? Heb ik daarvoor al die jaren zoveel energie in de vereniging gestoken? Ik moet morgen eens in de notulen nazoeken waar het staat dat ik directeur ben. In mijn contract staat het wel. Althans in mijn taakomschrijving als werknemer in 1996.
Ik heb nog een diazepam genomen en ga nu slapen. Ik ben moe, heb een beetje pijn in de ribben en erge jeuk aan de ogen.

  0   1   2   3   4   5   6   7   8   9   10  11  12  13  14  15  16  17  18  19  20  21  22  23  24
                                               weinig door diazepam                       ?   o    o    o    diaz.

26 januari woensdag
Redelijk geslapen, maar wel last van heup (3) toen ik vroeg wakker werd. En meteen weer liggen piekeren. Ik voel me dus nog steeds onzeker en depressief.
Weer hard gewerkt op kantoor, alleen met Rob en 's middags met nieuwe kantoorhulp. Dat werkt wel prettig. Enkele opvliegers, diazepam. Af en toe lichte pijn rib (1) of (2).

27 januari donderdag
Goed geslapen. Vanmorgen opgestaan met pijn in linkerheup (3) en beetje in rechterschouder (1).
Om 10.00 uur op de fiets naar maatschappelijk werk. Goed gesprek.
Om 12.00 uur was ik weer thuis. Na het eten gestoft en gezogen en de vloeren gedweild.
Van 14.00-16.00 uur telefoondienst. Gelukkig kon ik de telefoon naar mij toehalen. Dat werkt prima. Het was heel stil aan de telefoon, dus heb wat zitten lezen en wat emails beantwoord.
Vanavond kreeg ik hoofdpijn (3). Misschien doordat ik vanmorgen geen diazepam had genomen.
Was niet nodig. Het fietsen helpt ook als ontspanning. Vanavond dus 2 paracetamol+ en om 22.30 uur diazepam voor het slapen. Vandaag geen last van ribben. Iets stijf en een paar opvliegers.

  0   1   2   3   4   5   6   7   8   9   10  11  12  13  14  15  16  17  18  19  20  21  22  23  24
                                                                       o    o    o                      o    o    o    diaz.

28 januari vrijdag
Slecht geslapen, veel liggen dromen, angstdromen! Heupen (3).
Lang gesprek gehad met het GAK. Mijn vermoeden werd bevestigd. Het bestuur heeft ook bij het GAK over mij gesproken dat ik te veel uren maak en dat ik het werk niet aan kan enz.. Ik ga nu alle werkzaamheden die ik doe op papier zetten en ga dan schrappen wat ik niet meer doen wil.
Het is zo gemeen om mij aan de ene kant steeds te zeggen dat ik kalm aan moet doen en me aan mijn uren moet houden en anderzijds verzinnen ze allemaal stomme onnodige handelingen die ik binnen een bepaald tijdpad af moet hebben. Daar word ik dus stikzenuwachtig van, waardoor ik weer meer opvliegers krijg en hoofdpijn en pijn in mijn ribben en moe word. Er is nu afgesproken dat ik 20 uur ga werken (deed ik al) en ik wacht op een oproep van een arbeidsdeskundige van het GAK. Ik wil volgende week ook een gesprek met de secretaris. Dan wil ik hem eens vertellen dat ik er niet van gediend ben dat er a. buiten mij om over mij gekletst wordt, b. besluiten genomen worden zonder overleg, c. een kracht (vrijwilliger of betaald) bij moet komen voor het kopieerwerk enz..

  0   1   2   3   4   5   6   7   8   9   10  11  12  13  14  15  16  17  18  19  20  21  22  23  24
                                          o          diaz.                        o                o    o   o

29 januari zaterdag
Veel liggen dromen, maar niet eruit geweest. 8.00 uur opgestaan na eerst een half uur liggen nadenken. Ik snap iets nog steeds niet. Als ik me er nu lekker bij voel om 20 uur of meer per week te werken wat is daar dan op tegen? Ik voel me alleen niet lekker doordat anderen mij tegen willen werken en mij af willen remmen. Ik weet dat ik vandaag en morgen weekend heb en me dus even niet met het werk moet bezig houden. Ik zal dat proberen. Het werk is zo vreselijk belangrijk voor mij dat het mij de hele dag bezig houdt en 's nachts ook nog. Daarom moeten ze dat niet proberen af te pakken.
9.00 uur kreeg ik hoofdpijn (2), dat om 10.00 uur snel erger werd (3). Na 2 paracetamol zakte de pijn (1).
Vandaag toch weer de hele dag voor de vereniging bezig geweest, althans met de vereniging. Ik heb een mailtje gestuurd naar de secretaris of hij de volgende week nog komt voor een werkoverleg. Nee hoor, Lenny en Teun zijn er niet, dus hoeft er niet overlegd te worden!! Zo voel ik dat, ik tel toch niet mee, ik heb niets te vertellen. Ik loop me er toch weer over op te winden. Waarom laat ik het niet gewoon rusten? Ik wil wel een gesprek met hem. In ieder geval uitpraten dat ik niet wil dat ik alles via anderen hoor of dat er wel met andere medewerkers overlegd wordt en niet met mij. Verder wil ik zeker niet dat er met anderen over mij gekletst wordt. Niet met Lenny maar ook niet met het GAK. Ik kan zelf spreken en antwoorden.
Morgen is Rens jarig. Die wordt al weer 22 jaar. Ik hoop dat het een beetje gezellig wordt.
Ik heb een beetje pijn in de ribben, maar heb ook lang achter de computer gezeten. Ook nog boodschappen gesjouwd en boven gestofzuigd.
Paar hevige opvliegers, 6.

30 januari zondag
Goed geslapen. Wel een paar keer wakker en dan begint meteen die molen weer .... .
Stijve handen en voeten (3), schouders (2). Te lang achter de computer gezeten?
Naar Rens geweest vanwege zijn verjaardag. Hij heeft weer eventjes werk. Ik weet niet voor hoelang. Hopelijk kan hij dan in ieder geval de huur betalen. Carin en haar ouders en zus waren er ook. Om 20.45 uur weer thuis. Ik was erg moe. Bij Rens werd ik ineens weer heel duizelig en was even bang voor Ménière. Ik was ook erg slaperig en had het constant erg warm. Na tijdje zitten weer erg stijf en pijn in linkerknie (gestoten?).
Vanmorgen was ik in een heel opgewekte stemming. Ik was eigenlijk heel blij met alles wat ik nog had. Zelf het huishouden doen, werken voor de vereniging, boodschappen doen, fietsen, wandelen. Zoveel, ik ben daar erg dankbaar voor en waarom zou ik dat laten verpesten door een stom bestuur?

  0   1   2   3   4   5   6   7   8   9   10  11  12  13  14  15  16  17  18  19  20  21  22  23  24
                      o ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

31 januari maandag
Tot 4.00 uur goed geslapen. Daarna weer liggen draaien. Last van heupen en rug (2), stijf. Handen en voeten (4). Bij opstaan bijna weg (1).
Ik had een goede bui vandaag. Blij dat ik nog kan werken, fietsen, wandelen, huishouden enz.
Ook erg prettig gewerkt met Ans, kantoorhulp en Rob in een ontspannen sfeer en veel gelachen. Wel een beetje melig. Als ik hard moest lachen voelde ik mij ribben rechts wel (2).
Vanavond nog de wc's schoongemaakt en de was gestreken. Er was toch niets op tv. Ben wel erg moe. Veel opvliegers gehad.

  0   1   2   3   4   5   6   7   8   9   10  11  12  13  14  15  16  17  18  19  20  21  22  23  24
                                veel                           veel                        veel


2000

  1 februari dinsdag
Ik lag weer te draaien en was zeer onrustig door het beleid van de vereniging. Waarom word ik zo genegeerd? Jammer dat ik me steeds zo opgefokt voel, terwijl het gisteren zo goed ging. Ik heb de eerste opvlieger al weer gehad. Vandaag hoop ik naar de kapper te gaan en een heleboel op papier te zetten.
De secretaris faxte dat hij de onderwerpen wilde hebben voor het overleg. Die heb ik gefaxt. Verder rustig gewerkt, naar de kapper geweest, uur gewandeld.
Vanmiddag kreeg ik weer hoofdpijn (2), dus 2 paracetamol+ genomen.
Vanavond om 22.30 uur naar bed met diazepam. Morgenmiddag neem ik ook een . Dan hoop ik dat ik het gesprek rustig kan brengen. Ik hoop dat ik ook minder opvliegers heb. Dat was vandaag weer erg.

  0   1   2   3   4   5   6   7   8   9   10  11  12  13  14  15  16  17  18  19  20  21  22  23  24
                                o   o   o   o    o    o                                  o                o    o    o

  2 februari woensdag
Slecht geslapen. Veel te kort. Om 3.00 uur wakker en liggen draaien. Piekeren. Om 4.45 uur er even uit geweest om iets op te schrijven, waarvan ik bang was dat ik het zou vergeten. Om 6.30 uur bij Rob gaan liggen. Om 7.30 uur toen de wekker afliep opgestaan. Alweer een opvlieger en veel last van heupen (3).
Geen prettig gesprek en vergadering. Lekker vroeg thuis, 21.45 uur.
23.15 uur naar bed. Moe. Beetje last van ribben (2). Nog erg druk in mijn hoofd.

  0   1   2   3   4   5   6   7   8   9   10  11  12  13  14  15  16  17  18  19  20  21  22  23  24
                 o        o   o   o   o                      een stuk of wat

  3 februari donderdag
Weer vroeg wakker. Rob ook, die ging er om 5.30 uur al uit. Last van handen en voeten (3), heupen en ribben (2). Ik begon weer te piekeren en voel me weer zwaar depressief. Waarom moet ik mezelf steeds wegcijferen en doen wat anderen willen? Het is steeds slikken of stikken. Ik heb geen keus.
Vandaag nog op kantoor gewerkt. Dat ging wel redelijk. Sleutelbeen (2). Af en toe toch wel verdrietig, maar door het werk heb ik toch ook wel afleiding.
Naar bed met beetje pijn in ribben (2). Moe. Glaasje sap met wodka.
Weer: droog zonnig met wolkenvelden, 10o. Voorjaarsweer. Als ik aan de zomer denk dan vind ik het eigenlijk jammer dat ik moet werken en niet van het mooie weer kan genieten. Nou ja, wie weet, als het helemaal niet meer lukt op het werk .... .

  4 februari vrijdag
Goed geslapen. Wakker geworden met hoofdpijn (4).
8.40 uur opgestaan. Last van handen en voeten (4), rug (2). 2 paracetamol. Toen ik mijn haar kamde zag ik ineens een vreemde rode plek op mijn hoofd, net boven mijn neus. Wat is dat nu weer?
Om 14.00 uur nog hoofdpijn (4), 2 paracetamol. Hielp vrijwel niet. Even geslapen in stoel. Hielp ook niet. Om 18.00 uur begon mijn hoofdpijn te zakken. Ik had wel hevige jeuk aan mijn ogen en dat is nog niet over. Wel minder. Ik heb ook zere ogen. Soms vraag ik me wel eens af of dat van de paracetamol kan komen.
Ik loop echt voor gek met die grote rode vlek op mijn voorhoofd. Ik heb vanmorgen geprobeerd te camoufleren, maar dat lukt maar even. Ik moet morgen maar een flesje make-up meenemen. Ik hoop wel dat die vlek weer weggaat. Altijd is er meteen die angst dat het iets met die tumoruitzaaiingen te maken heeft. Ook al omdat ik zo vaak hoofdpijn heb. Nu (22.00 uur) over.

  0   1   2   3   4   5   6   7   8   9   10  11  12  13  14  15  16  17  18  19  20  21  22  23  24
                                o   o        o    o    o    o          o                      o    o          o    o

  5 februari zaterdag
Tot 5.00 uur goed geslapen. Daarna liggen dromen. Ik had ruzie met Rob en sprong boven op hem om hem te vertrappen uit frustratie. Ik schrok wakker omdat ik echt lag te trappen. Op mijn zij gaan liggen, maar toen had ik weer last van mijn heup (3), rug (2), handen en voeten (3). Om 7.00 uur liep de wekker af. Rob lag ook weer de hele nacht te snurken.
Naar kantoor geweest wegens regiodag (van 10.00-15.00 uur). Vermoeiend. Het is nog steeds frustrerend te merken dat de nieuwe hoofdbestuursleden en regiobestuurders met allerlei ideeën komen die al eens zijn uitgevoerd. Er wordt zo weinig naar de "oudere" leden geluisterd. Nou ja, we zien wel. Ook erg jammer dat ik ruzie met Rob dreig te krijgen over het werk voor de vereniging. We zijn beiden veel te idealistisch. Rob nog erger dan ik. Hij denkt nog steeds dat hij het bestuur kan omturnen. Dat is al zijn hele leven zijn fout, waardoor hij overal zijn hoofd stoot. Dat was vroeger al en nu weer bij de vereniging. Hij gaat steeds zijn eigen weg en trekt zich niets aan van anderen. Ook vaak niet van mij. Hij heeft helaas niet in de gaten dat hij mij daar hypernerveus mee maakt.
Pijn schouderblad, door tocht?
Ik ben nu erg moe. Baal ervan dat Lenny meteen weer begon te preken dat ik moe was. Zij praat mij moe. Het zal wel de verpleegster in haar zijn.
Mijn ogen jeuken nog steeds erg en de rode vlek zit nog op mijn hoofd. Ik heb een beetje pijn in de ribben (2) en rug (2) en heupen (2) en handen en voeten (2).

  6 februari zondag
Goed geslapen. Wel vroeg wakker. Bij Rob gaan liggen, later op Rob. Dat deed toch een beetje pijn in de rug (3), die zit toch wel behoorlijk vast. Ook last van heupen (3) en handen en voeten (3), niet constant. Ook mijn rechterborst deed zeer. Ik maak me daar toch wel steeds zorgen over. Ik houd de kleurloze pukkeltjes goed in de gaten. Bij de volgende controle moet ik misschien toch maar vragen of er niet weer eens een mammo gemaakt moet worden.
Vandaag niets gedaan. Vanmorgen wat papieren gekopieerd en in een map gedaan. Vanmiddag even zitten slapen. Verder een beetje zitten hangen. Stijf. Vanavond toch maar even naar het belastingformulier gekeken, maar niet ingevuld. Beetje TV gekeken en naar bed.
Ik vraag me nog steeds af waarom ik zo depressief ben. Komt dat nu door de hormonen of door de omstandigheden (ziekte, werk, Rens?). Zou het verstandig zijn om toch een poosje antidepressiva te slikken? Of verwoest ik daar juist mijn eigen weerstand door. Ik word zo moe van dat depressieve denken. Kon ik dat maar eens stilzetten.

  0   1   2   3   4   5   6   7   8   9   10  11  12  13  14  15  16  17  18  19  20  21  22  23  24
                                o   o   o      niet bijgehouden        o                o

  7 februari maandag
Goed geslapen. Om 4.00 uur wakker geweest, maar daarna weer geslapen. Om 7.00 uur wakker. Toen had ik wel een beetje last van mijn heupen (2). 7.30 uur opgestaan. Stijve rug (onderin). Beetje pijn in linkerlies (2), alsof er een spier verkeerd zit. Handen en voeten (2).
Prettig gewerkt. Wel heel veel gedaan.
Moe naar bed. Beetje pijn in ribben (2) en rug (2). Verschillende opvliegers. Rob is rillerig. Krijgt hij griep?

  8 februari dinsdag
Redelijk goed geslapen. Wel een paar keer wakker door last van heupen (2) en handen/voeten (3), schouders (2). 7.30 uur opgestaan. Erg stijf.
Niet veel gedaan vandaag op kantoor. Overleg, toen was het 14.00 uur. Lopen praten met Lenny en Teun over WAO en idealisme. We waren pas om 18.15 uur thuis. Ik had vreeslijke jeuk aan mijn ogen (hooikoorts?) en heb maar een Incidal genomen. Dat hielp wel, maar daar krijg ik altijd zo'n slaap van, dus viel ik op de bank in slaap.
Opvliegers: vrij veel (niet bijgehouden). Pijn (2).

  9 februari woensdag
Goed geslapen. Wakker geschrokken doordat Rob half lag te stikken geloof ik.
Vanmorgen een beetje zere ribben (2) (links) en onder rechtersleutelbeen (2). Handen en voeten (3).
Vanmorgen eerst kantoor. Hard gewerkt. Veel gedaan. Na kantoor naar Utrecht voor panelgesprek met DGV (Doelmatige Geneesmiddelen Voorziening), Nederlands instituut voor verantwoord medicijngebruik. Erg koude wind. Last van suizende oren. Kou in mijn hoofd? Om 19.30 uur thuis.
23.00 uur naar bed. Rug, ribben en heupen (2).
Soms als ik mijn ribben voel en mijn heupen en rug dan denk ik wel eens: moet ik niet toch beginnen met afbouwen van mijn werk, zodat ik straks lekker rust kan nemen? Ik heb niet echt pijn, maar ik heb wel het gevoel dat er "iets niet helemaal goed zit". Een onverklaarbaar gevoel. Drukken op mijn ribben(boog), onderaan borstbeen. Stijve handen en voeten en een gevoel in mijn liezen alsof er een spier "scheef" zit. Ik heb ook nog steeds jeuk aan de ogen, maar durf eigenlijk niet goed medicijnen tegen allergie te nemen. Kortom, ik voel me steeds heel onzeker. Kreeg ik nu maar meer steun van iemand, de huisarts, een lotgenoot, Rob, mijn werkgever(s), de kinderen. Ik durf hier eigenlijk met niemand over te praten, omdat ik bang ben een zeur gevonden te worden of het tegenovergestelde, bang dat iedereen meteen heel overbezorgd gaat doen.

10 februari donderdag
Goed geslapen. Erg stijf (2). Handen en voeten (2).
Erg depri vandaag. Vanmorgen scheen de zon en ben ik eerst een eindje gaan wandelen. Het was net of mijn benen niet mee wilden. Ik liep maar te piekeren onderweg. Kan ik niet beter toch afbouwen? Zo ja hoe snel? En waarom? Stel dat ik in 2 jaar afbouw en ik leef over 15 jaar nog? Dan zit ik me al die tijd voor te bereiden op iets wat misschien helemaal niet gebeurt.
Toen ik terugkwam van het wandelen heb ik Rie (een zwemvriendin en lotgenote) gebeld. Dat deed me goed. Zij gaat proberen de donderdagmorgen te reserveren voor het zwemmen. Dan doe ik weer iets samen met anderen en ben ik niet zo alleen. Zij zegt ook dat ik dat moet doen waar ik me lekker bij voel. Dat is werken, tenzij het bestuur of Lenny en Teun te veel betuttelen en mij niet in mijn waarde laten. Als ik met Rob tot een compromis kan komen dat ik niet zo vroeg ga werken en dat hij of ik niet op de fiets hoeven als het geen mooi weer is dan zou dat ook al een hoop schelen.
Ik heb vandaag ook de hele dag een vage pijn in de rug ter hoogte van mijn taille (2), in mijn sleutelbeen rechts (2)en in mijn wervels boven (2). Ook een vaag gevoel in mijn rechterzij. Zou ik toch alle klachten weer terug krijgen of krijg ik de griep?
22.45 uur naar bed. Nog steeds in depressieve bui. Mede door een mailtje van Lenny die weer overal op zit te mopperen. Op alle apparatuur, die niet werkt volgens haar.

  0   1   2   3   4   5   6   7   8   9   10  11  12  13  14  15  16  17  18  19  20  21  22  23  24
                      ?             ?        ?                                        o    o    o          o    o    o

11 februari vrijdag
Redelijk geslapen. Beetje liggen draaien. Wakker geworden met beetje zere rechterschouder (2). Beetje gevoelige ribben (1). Ook droge keel, temp. 36.4. Handen en voeten (2).
Keihard gewerkt vandaag. Rob en ik waren samen op kantoor. Veel gedaan maar er moet nog veel gebeuren.
Ik voelde me vandaag vrij moe en had de hele dag pijn in mijn ribben (3). Vanmorgen was ik een beetje verdrietig omdat ook Rob niet begrijpt wat ik voel en denk en twijfel. Ergens logisch want hij is niet ziek. Hij voelt niet wat ik voel en waar ik me zorgen over maak. Zere ribben, benen die niet altijd mee willen, pukkeltje op mijn borst, moe, buien van depressiviteit.
Veel opvliegers.

12 februari zaterdag
7.45 uur opgestaan. Slecht geslapen. Vanaf 4.40 uur wakker gelegen. Ik moet nog zoveel doen, maar het is weekend en het zou verstandiger zijn als ik dan niet werk voor de vereniging. Maar als ik niet de opmerkingen op het werkplan klaar heb dan gaat er een heleboel mis.
Ik heb weer een beetje pijn (2) in mijn ribben, nu links (waar mijn borst zat). Het gevoel of ik een spier verrekt heb. En heupen (1).
Toch weer achter de computer gedoken om het verslag van de vergadering af te maken en een reactie op het werkplan/subsidie aanvraag op papier te zetten. Dat is gelukt. Ook nog gewandeld. Het was mooi weer vanmorgen.
Vanavond heb ik Rens en Sheila gebeld. Daar gaat alles goed. Tenminste ?? Rens klonk wel erg "beneveld". Ik heb ook Emmie gebeld. Zij heeft mij een lieve Valentijnskaart gestuurd. Had ik net nodig om weer wat vrolijker te worden. Maandag gaan we weer zwemmen, als het zwembad tenminste nog vrij is. Dan kunnen we nog wat verder kletsen.
Ik had vandaag de hele dag beetje pijn in ribben links (2) waar mijn borst zat. Vanavond links en rechts in de ribben (2). Mijn ogen jeuken weer afschuwelijk. Vanmorgen kwam een hoofdpijn opzetten toen heb ik snel 2 paracetamol genomen.

  0   1   2   3   4   5   6   7   8   9   10  11  12  13  14  15  16  17  18  19  20  21  22  23  24
                      o   o   o   o                           veel te veel

13 februari zondag
Slecht geslapen. Paar keer wakker geschrokken door snurken van Rob of door dromen. Pas om ca. 6.30 uur een beetje in slaap gevallen en toen werd ik wakker omdat Rob er uit ging en bij me kwam liggen, ca. 8.00 uur? Ik kan moeilijk opgewonden raken. Ik moet dan een beetje fantaseren. Waarschijnlijk zijn mijn gedachten te veel afgeleid.
Mijn pukkeltje jeukt weer en ik heb nog steeds opvliegers en pijn in ribben links (2). Handen en voeten (2).
Vandaag met het belastingformulier gestoeid. 's Middags met Rob naar Duitsland geweest. Even langs de Rijnboulevard gelopen. Het was wel lekker om uit te waaien. Daarna weer verder met het belastingmonster. Kopje thee erbij, stukje chocola.
De zon krijgt elke dag al wat meer kracht. Ik voel dat dat mij goed doet. De bolletjes komen ook al boven de grond kijken. Straks hebben weer een tuin vol bloemen. Ik moet echt weer ijsbloemetjes hebben hoor.
Hele dag gevoelige rug (1) en ribben (2).

  0   1   2   3   4   5   6   7   8   9   10  11  12  13  14  15  16  17  18  19  20  21  22  23  24
                                     o                 nog een paar                  o    o    o    o    o    o

14 februari maandag
Slecht geslapen. Veel wakker gelegen. Tegen de tijd dat de wekker afliep (7.00 uur) was ik net weggedoezeld. Ik moest er uit want ik zou gaan zwemmen. Ik schrok van mezelf toen ik me in de spiegel zag. Zulke kringen onder mijn ogen!
Het water in het zwembad was lekker warm. Dat beviel goed. Emmie veel laten praten, die moest haar hart luchten. Direct na het zwemmen naar kantoor. Daar waren we om 9.55 uur. Keurig op tijd dus voor de telefoondienst. Het was niet zo druk aan de telefoon. Wel weer veel weggewerkt. Om 10.00 uur 2 paracetamol tegen hoofdpijn (2).
Vanavond mailtjes gelezen. Toen tv gekeken en een film. Ik zat me ondertussen weer op te winden over de houding van het bestuur. Dat ze nog steeds mijn functie als directeur niet erkennen. Ik zie tegen de vergadering van woensdag op. Dat wordt weer niets dan ergernis. Om 22.15 uur nog een keer mailtjes gelezen. Een paar aanvragen van informatie en een mail over de software. Ik liep me dus meteen weer heel boos te maken. Waarom wordt er door Teun niet overlegd met Rob? Ik baal hier allemaal zo van. Ik heb hier geen zin meer in. Bovendien heb ik vandaag ook behoorlijk last van mijn ribben (3), nu weer rechts. Mogelijk door het zwemmen of doordat ik in het weekend niet de hele dag mijn schoenen heb aangehad? Of toch door de spanningen, vermoeidheid? Ik weet het niet meer en begin weer hevig te twijfelen of ik wel verstandig bezig ben. Volgende week moet ik naar de ArboNed. Zal toch maar vragen of hij mij helemaal afkeurt. Me gewoon 100% ziek melden? Dat zou betekenen dat ik niet meer terug kom.
Morgen komen de secretarissen op kantoor. Kan ook weer leuk worden ! !

  0   1   2   3   4   5   6   7   8   9   10  11  12  13  14  15  16  17  18  19  20  21  22  23  24
                                o        o               o                      o          o    o          o    o          o

15 februari dinsdag
Voor het eerst weer goed geslapen. Zou dat komen door het borreltje? Ik heb wel pijn in mijn rug (1) en heupen (1) (spierpijn). Waarschijnlijk van het zwemmen. Ribben en schouders (2). Handen en voeten (2).
Bespreking op kantoor, daarna niet echt veel gedaan. Om 15.00 uur naar huis.
Vanavond samen tv gekeken en om 23.00 uur ging ik naar bed, met een glaasje sinaasappelsap met wodka. Dat beviel gisteren erg goed. Af en toe pijn in de ribben (2) en rug (1) en veel opvliegers en pijn rechterborst (2). Handen en voeten (4).

  0   1   2   3   4   5   6   7   8   9   10  11  12  13  14  15  16  17  18  19  20  21  22  23  24
                                      heel veel             heel veel            heel veel            heel veel

16 februari woensdag
Minder goed geslapen. Paar keer wakker geweest. Rug en ribben (2), heupen (1), opvliegers.
Drukke dag. 's Morgens telefoondienst. 's Middags vergadering met telefoonteam en hoofdbestuur en 's avonds HB vergadering over het werkplan. Er gebeuren steeds meer dingen waar ik het helemaal niet mee eens ben. Het hele beleid van het bestuur maakt dat ik niet meer met plezier werk. Het is niet meer mijn vereniging.
Veel opvliegers.

17 februari donderdag
Emmie en Rie hadden gebeld of ik kwam zwemmen. Dat heb ik gedaan na een zeer slechte nacht. Vrijwel niet geslapen. Heupen (2).
Ik ben de hele dag doodmoe en heb eigenlijk nergens zin in. Mijn ribben doen rechts zeer (2) en mijn rug (1), net onder mijn schouderbladen. Ook een beetje keelpijn. Morgen moet ik weer werken.
Ik vraag me dus nog steeds af wat ik moet doen. Doorgaan met mijn werk en me blijven ergeren en laten vernederen of toch maar stoppen in overleg met de bedrijfsarts van ArboNed en het GAK? Of een tussenweg: Stoppen als directeur en alleen als betaalde vrijwilliger de telefoondienst doen vanuit huis. Dan heb ik geen reiskosten of reistijd en ook niets met het hoofdbestuur te maken. Maar ik voel me helemaal niet meer thuis in deze vereniging. Ik zou het liefst willen stoppen en ook mijn lidmaatschap opzeggen. Maar dan heb ik geen werk meer en geen inkomen en hoe moet dat dan verder met Rob? Ik moet wel voor mezelf kiezen. Ongeacht Rob, andere medewerkers, enz.. Maar dat is moeilijk. Ik ben zo bang dat ik dan thuis tegen de muren opvlieg. Ik kan dan ook geen hobby meer uitoefenen want daar heb ik geen geld voor. Of gaan reizen of zo? Kan allemaal niet.
23.30 uur naar bed. Nog even een "borreltje" gedronken.

18 februari vrijdag
Goed geslapen. Wel wat spierpijn (door zwemmen). Vannacht een beetje zere rechterschouder (2). Heupen (2). Handen en voeten (2).
Vanmorgen diarree. Toch gaan werken. Heel hard en prettig gewerkt. 17.45 uur thuis. Emmie kwam vanavond langs om papieren op te halen die ze naar mijn adres had laten sturen. Ik overweeg om samen met Emmie een verwenweekend in een kuuroord te reserveren. Misschien kan ìk dan voor mezelf eens de zaken van het werk op een rijtje zetten en Emmie de dingen van haar relatie.
Ontlasting: 1x normaal, 1x zeer dun en bijtend.
Hele dag beetje pijn in ribben (2), soms links, soms rechts of in de rug (2), soms helemaal niet. Paar opvliegers.

19 februari zaterdag
Goed geslapen. Wel een poosje wakker gelegen door pijn in handen (2) en armen (2).
Ik had nogal stijve bovenbenen en een beetje druk op de borst en achter tussen de schouderbladen. Toch uur gewandeld.
Vanmiddag met het belastingformulier gestoeid.
Ik heb nog steeds veel opvliegers. Verder gaat het vandaag goed. Ik ben blij met deze dag.
Om 22.30 uur naar bed. Ik voel hele dag mijn ribben (2) en ruggewervel (2) weer behoorlijk, dat maakt me toch weer angstig.

  0   1   2   3   4   5   6   7   8   9   10  11  12  13  14  15  16  17  18  19  20  21  22  23  24
                                                     o    o                o    o    o          o   o o  o          o

20 februari zondag
Onrustig geslapen. Zere armen (2) en liezen (2) en ribben (2), onderkant van borstbeen. Handen en voeten (2).
Vanmiddag met auto weggeweest.
's Avonds moe, slaap. Opvliegers: veel.

21 februari maandag
Goed geslapen, alleen veel te kort. Overal pijn (2).
Wezen zwemmen. Water was lekker warm. Kreeg een beetje pijn in de bovenarmen van het zwemmen.
Naar kantoor geweest. Veel gedaan. Voelde me toch een beetje opgejaagd. Ik moest nog een verslag maken van de laatste vergadering en een aanvulling op het werkplan. Ik heb me toch weer kwaad gemaakt over de onnozelheid van het bestuur.
Vanavond tv gekeken. Half zitten slapen want er was niets op tv. Om 23.00 uur naar bed. Weer een beetje keelpijn en rillerig. Vanmorgen vroeg had ik het in bed ook al zo koud. Ik dacht dat het raam nog open stond, maar dat was niet zo.
Opvliegers: veel, vooral 's avonds. Ribben (2).

22 februari dinsdag
Redelijk geslapen. Opgestaan met beetje hoofdpijn (2). Ribben links doen iets zeer (2). Spierpijn?
Prettig gesprek met ArboNed-arts. Daarna gewinkeld, gegeten en koffie gedronken.
Van 13.00 tot 17.00uur overleg met bestuur. Om 13.10 uur op kantoor. Aanvankelijk prettig overleg, tot het onderwerp back-up programma's aan de orde kwam. Toen nam het gesprek een vervelende wending (Rob moest zijn programma's afstaan). 17.00 uur doodmoe naar huis. Met hoofdpijn (2). 2 paracetamol. Hielp wel. Nog een tijd nagepraat over back-up.
Toen ik naar bed ging (23.20 uur) had ik behoorlijk pijn in ribben links (3) en af en toe steek rechts (2). Moe. Heupen en rug stijf.

23 februari woensdag
Slecht geslepen of in ieder geval veel te kort. Wakker geworden zoals ik was ingeslapen, met pijn in ribben links (3).
Bloed laten prikken. Naar kantoor geweest. Post gecodeerd. Ik ontdekte een brief aan Lenny over het nieuwe Advies College. Waarom niet aan mij? Ik wist hier zelfs niets van af! Hoezo negeren? Ik word hier zo onzeker van. Wat is mijn positie binnen de vereniging? Als ik dan ook nog steeds pijn in de ribben heb dan word ik nog zenuwachtiger.
Morgen werk ik niet, althans niet op kantoor. Nu ben ik moe, rug stijf. Morgen zwemmen.

  0   1   2   3   4   5   6   7   8   9   10  11  12  13  14  15  16  17  18  19  20  21  22  23  24
                           o        o                nog een paar             o    o    o    o    o    o

24 februari donderdag
Vannacht wakker geworden met migraineaanval, enorme koppijn (5). Schouder (2). 2 paracetamol. Hielp niet. Zwemmen afgebeld. Weer zeer depri. Ik ben zo moe van het vechten tegen van alles en nog wat, maar als je die contacten verbreekt krijg je toch weer andere problemen, dus wat heeft het voor nut. Uiteindelijk pas om 9.30 uur opgestaan met nog steeds koppijn (5), en pijn in ribben links (3), hele dag.
10.45 uur weer terug in bed. Beetje geslapen.
13.30 uur er weer uit. 2 koppen thee gedronken, 1 beschuitje en een banaan gegeten. De hoofpijn gaat niet weg (5).
15.30 uur weer naar bed.
17.30 uur er uit. Beker yoghurt en appel gegeten. Hoofdpijn blijft (5). Naar tv gekeken.
21.00 uur weer naar bed, na andere helft appel. Het is nog maar de vraag of ik morgen ga werken.

25 februari vrijdag
Ondanks alles toch redelijk geslapen. Alles doet nu zeer. Mijn rug (3), mijn heupen (3), mijn hoofd (2), mijn ribben (2). Ik ga me wassen en aankleden en kijken of het beter gaat als ik gegeten heb. Zo ja, dan ga ik naar kantoor, anders ga ik thuis werken.
Toch naar kantoor geweest en van 10.00 tot 17.00 uur gewerkt. Secretaris belde. Het bestuur wil dinsdag een gesprek met ons. Ik ben daar niet gerust op hoe dat zal aflopen.
Ondanks dat de kantoorhulp en ik met z'n tweeën waren toch niet zo heel prettig gewerkt. Ik was met de postlijst bezig maar het schoot niet echt op. Nou ja, maandag weer een dag.
Vanavond weer vreselijke jeuk aan mijn ogen. Zo hard gewreven dat ik weer een rode vlek boven mijn neus heb. Of dit nu een allergie is, die jeuk?
De hele dag een zere rug (2), onderin. En een beetje pijn in mijn rechterzij (2) (blindedarm). Ik ben toch wel benieuwd wat de oncoloog zegt. Ik zou willen dat ik niet aldoor zo gestresst en depressief was. Dat kan nooit goed zijn voor mijn lijf. Ik hoop dat het morgen echt mooi weer is zoals voorspeld, dan ga ik lekker van de zon genieten.
Opvliegers: verschillende.

26 februari zaterdag
Goed geslapen. Wel een paar keer wakker met pijn in de rug (2). Verder overal pijn (2). Handen en voeten (3). Nog steeds jeuk aan ogen.
Naar stad geweest. Mooie kleren voor mij en schoenen voor Rob gekocht. Broodje gezond gegeten. Om 15.00 uur weer thuis. Thee gedronken, gestoft en gezogen.
Om 17.30 uur ineens behoorlijke pijn in ribben (4). De angst slaat weer toe. Moet ik het tegen Rob zeggen of zal ik dat maar niet doen?
's Avonds tv gekeken. Half zitten slapen. appel gegeten en weer zo'n jeuk aan de ogen. Oog helemaal dik en rood en gevoel of er zand in zit. Ik heb maar een Incidal genomen, omdat ik denk dat het een allergie is. De pijn in mijn ribben is gelukkig wel minder geworden (2).

  0   1   2   3   4   5   6   7   8   9   10  11  12  13  14  15  16  17  18  19  20  21  22  23  24
                                     o                                            o    o    o          o    o    o

27 februari zondag
Goed geslapen. Wel heel licht, want ik werd meteen wakker als Rob zich omdraaide. Ook liggen dromen. Pijn in ribben en rug is op dit moment en stuk minder (2). De eerste opvlieger al weer gehad. Jeuk aan mijn ogen is ook bijna weg. Nog wel een gevoel of mijn oogleden dik zijn.
Naar papa geweest. Papa redt zich best goed, maar je merkt wel dat hij het nog steeds erg moeilijk heeft nu mama er niet meer is. Vanmiddag daar nog gewandeld. Ik had eigenlijk verkeerde schoenen aan, maar het ging wel. Ik hoop dat ik morgen geen hoofdpijn of pijn in mijn rug heb. Na het wandelen weer erge jeuk aan de ogen. Incidal genomen.
Om 23.40 uur naar bed. Weer jeuk aan de ogen.
Ontlasting: geen (3e dag). 9 opvliegers gehad en gevoelige schouder (2) met autorijden.

28 februari maandag
Heel onrustig geslapen en als je eindelijk slaapt loopt de wekker af. Enkele opvliegers. Handen en voeten (3).
Eerst gezwommen, daarna naar kantoor. Druk aan de telefoon en veel werk om de post te verwerken. Om 16.00 naar huis. We waren allebei moe. Morgen een stressvolle dag.
Ik las een mailtje dat wéér aan Lenny was gericht en maakte me zo boos dat ik weer pijn in mijn ribben heb (3).
Het ging vandaag best goed. Alleen wat opvliegers en erg moe, maar geen pijn. Nu dus weer wel.
Ontlasting: 3x vanmorgen.

29 februari dinsdag
Beetje onrustig geslapen. 5.30 uur wakker. Zere handen, vnl. links. Ik zie erg tegen het gesprek op vandaag, 10.00 uur overleg delegatie HB. Vooral omdat ik het nog steeds niet helemaal eens ben met Rob. Dat maakt het gesprek op zich al moeilijker, maar voor mij wordt het er ook niet makkelijker op.
Het gesprek is dus zeer slecht verlopen. Het was gewoon een mededeling dat het hoofdbestuur ons er uit had willen gooien, maar omdat ik zoveel kennis bezat konden ze dat niet doen. Argwaan was niet nodig want ik blijf directeur. Ze wilden keiharde "afspraken" maken en Rob moet dat slikken. Een andere mogelijkheid is er niet en anders blijft het wringen. We hadden geen keus en moesten deze papieren ondertekenen. Rob tekende, maar schreef er eerst bij "voor kennisname". Hiermee ging het bestuur niet akkoord. Uiteindelijk hebben we het beiden getekend.
14.00 uur gesprek met hard- en software leverancier's.
Middags (17.00 uur) hoorden we van Teun en Lenny echter een geheel ander verhaal (ze wilden o.a. de software door een ontwikkelbureau laten uitvoeren, daarvoor hadden ze de programma's nodig en het kantoor zou later worden voortgezet door het onderzoeksbureau). Dat was voor mij de limit. Ik heb er spijt van dat ik getekend heb en voel me misbruikt. We zijn naar huis gegaan (Rob reed) en ik ben onderweg in auto volledig ingestort.
Ik ben heel verdrietig omdat ik kennelijk niemand kan vertrouwen. Ik wil zo niet verder en kap er mee. Voorlopig meld ik me ziek. Ik wacht af wat de oncoloog dinsdag vertelt. Misschien ga ik daarna weer werken. Het bestuur heeft dan even kunnen proeven hoe het is om zonder onze kennis en kunde te moeten werken. Ik zou het wel heel jammer vinden als ik niet meer aan het pijnplatform mee kan doen. Aan de andere kant moet ik er ook maar helemaal afstand van kunnen nemen.
23.45 uur naar bed. Hoofdpijn (2), ribben (2).


2000

  1 maart woensdag
Beetje onrustig geslapen. Ik heb me ziek gemeld en wil niemand van de vereniging spreken, alleen Jeannette. Ik voel me raar, leeg, duf, een zombie. Ik voel me bibberig slap op benen. Beetje hees. Loop nog af toe te huilen. Af en toe een beetje pijn in ribben (2), hoofdpijn (2). 2 paracetamol helpen niet. Pas 's middags nadat even stoel zitten slapen zakte het weg. Ik kon me moeilijk ontspannen. Loop als maar denken of ìk niet gene ben die fout is.
Jeannette wil kijken wat ze voor ons kan doen. Ik twijfel al weer of het verstandig is als zij zich er mee gaat bemoeien. Kortom, ik weet het niet!! Ik heb tijd nodig. Zie ook tegen het bezoek aan de oncoloog op. Stel je voor dat mijn bloed weer minder goed is. Ik ben bang.

  2 maart donderdag
Redelijk geslapen. Beetje pijn in handen (3), linker rib (2).
Eerst gezwommen. Beetje rond geklungeld zonder iets te doen. Naar maatschappelijk werk. Zij was ook hoogst verbaasd over de houding van het bestuur. Ze geeft me groot gelijk dat ik me heb ziek gemeld. Ans gebeld, ook heel verontwaardigd. Ik vind het vervelend voor haar dat haar werk nu ook ophoudt, maar de vice-voorzitter vindt dat ze geen opvanghuis zijn voor oude vrouwtjes. Vanavond kantoorhulp gebeld. Die had mijn voicemail ingesproken. Ze snapte het geloof ik niet helemaal wat er aan de hand was, maar ze had al wel het idee dat het vrijdag al niet zo goed ging met mij en dat het wel eens wat langer zou kunnen gaan duren voordat het weer goed zou gaan.
Ik ben moe en voel me gespannen en aan de andere kant toch ook weer heel lusteloos en een wattenhoofd. Net alsof ik onder de drugs zit en dus niet kan denken.

  3 maart vrijdag
Redelijk geslapen. Beetje onrustig. Af en toe pijn in dove handen (2). Beetje gevoelige ribben (1). Duf, stijf.
Ondanks slechte weer toch naar stad geweest. Het klaarde op en toen was het toch een leuke dag. Nou ja, ik had in ieder geval wat afleiding. Jammer dat ik niet geslaagd ben voor een broek en schoenen. 's Middags kreeg ik een beetje hoofdpijn. Dat werd 's avonds erger toen ik naar tv zat te kijken (3).
Hele dag gevoelige ribben (1).

  4 maart zaterdag
Redelijk geslapen. Vroeg wakker. Zere ribben links (2) en onder in de rug (2) en lies rechts (2). Handen en voeten (2).
Ik lig meteen weer te piekeren. Is het overdreven dat we ons gebruikt voelen? Tillen wij er te zwaar aan? Hoe zal dit verder gaan? Zijn wij te negatief bezig? Hoe zal het met mij verder gaan? Volgens de statistieken of beter? In hoeverre heeft de gang van zaken op de vereniging invloed op mijn gezondheid?
Ondanks de afleiding van het straat versieren, i.v.m. carnaval, toch lopen piekeren. Ans belde en vertelde dat Lenny haar had gebeld om te vragen of ze kwam helpen. Ik loop meteen weer te piekeren. Vanavond maar wat tv gekeken en oude weekbladen gelezen.
23.30 uur naar bed met een borreltje. Ik hoop dat ik kan slapen. Voel me erg gespannen. Eerst maar oefeningen doen.
De hele dag een beetje pijn in mijn ribben links (2). Spierpijn van zwemmen? Of van winkelen gisteren of van wandelen vanmorgen (boekjes van de kerk weggebracht)?

  5 maart zondag
Goed geslapen, maar vroeg wakker. Pijn in heupen (3) en rillerig. Pijn in ribben links (2) en borstbeen (2). Handen en voeten (2). Wist niet hoe ik moest liggen.
Hele dag stijf en zere ribben (2).
Om 17.00 uur nog een paar brieven naar de post gebracht. Ik had toen nog wat kramp in mijn voeten (2).
's Avonds tv gekeken. Veel gelezen: bijbels dagboek, bijbel, weekbladen. Ook het verslag van het gesprek van 29/2 en de gebeurtenissen daarna uitgetypt. Half zitten slapen boven weekblad, toen maar gaan puzzelen (cryptogrammen).

  0   1   2   3   4   5   6   7   8   9   10  11  12  13  14  15  16  17  18  19  20  21  22  23  24
                 o             o   o              o          o          o    o                o    o          o

  6 maart maandag
Tot 5.00 uur goed geslapen. Daarna een hele tijd wakker gelegen. Oefeningen gedaan en dat hielp wel iets. Toch nog een beetje weggedoezeld. Ik had om vijf uur toch wel wat meer pijn in de ribben links (3) en links van mijn ruggenwervel (3). Ook mijn handen deden zeer (3).
Nu (7.00 uur) nog steeds pijn in de ribben links (3). Ik word daar toch angstig van. Durf er niet met Rob over te praten. Bang dat hij vindt dat ik te veel klaag of negatief denk.
Eerst gezwommen. ArboNed gebeld. Afspraak voor 13 maart.
Nu (16.30 uur) ben ik doodmoe.
Vanavond naar tv gekeken. Ik zat half te slapen, dus ging ik maar puzzelen.
Gevoelige ribben (2). Als ik opstond om naar de wc te gaan of wat te drinken had ik zere benen en voeten (3).

  0   1   2   3   4   5   6   7   8   9   10  11  12  13  14  15  16  17  18  19  20  21  22  23  24
                           o   o   o   o   o                o                o    moe     o    o    o    o    o

  7 maart dinsdag
Ik heb niet zo lekker geslapen. Geen pijn. 8.30 uur naar de oncoloog. Spannend.
De oncoloog had goed nieuws! Het bloed is nog steeds goed. Wordt zelfs iets beter. De spier- en gewrichtspijnen komen mogelijk van spanningen. Ik heb een spierverharding in rug. De pijn in de ribben linksvoor kan misschien met tumoractiviteit te maken hebben, maar dan zou hij dat even na moeten kijken op laatste scan. Ik krijg medicijnen tegen botontkalking en hoef pas over 3 maanden terug te komen.
Thuis alle familieleden gebeld met het goede nieuws.

  8 maart woensdag
Slecht geslapen. Hoofdpijn (2). Heupen en ribben (1). Handen en voeten (2). Ik kon niet ontspannen. Lig maar steeds te denken aan het werk. Nu ik weet dat het met mij nog goed gaat vind ik dat ik geen recht heb op een uitkering. Ik profiteer dan van de gemeente terwijl ik wel kan werken. Alleen niet meer bij deze werkgever. Maar ander werk zoeken zal ook niet lukken. Eerst maar het gesprek met de Arboarts afwachten.
Ik kreeg vandaag wel de ene opvlieger na de andere. Ben ook erg gespannen en nu (0.45 uur) moe. Ook over het werk. Er was vanavond bestuursvergadering.
Gevoelige ribben (2).

  0   1   2   3   4   5   6   7   8   9   10  11  12  13  14  15  16  17  18  19  20  21  22  23  24
                 o        o        o   o             o o                           o    o   o o   o   o              o o

  9 maart donderdag
Slecht geslapen, erg liggen draaien en pijn in linkerborst (3).
Eerst gezwommen. Lenny heeft inmiddels gebeld en wil iets van ons horen.
22.00 uur naar bed. Eerst de nieuwe medicijnen ingenomen. Ik kreeg ze niet goed weg. Moet met twee glazen water. Oh ja, bij de post een brief van ArboNed (een eigen verklaring) en een brief van het GAK. Uitnodiging van arbeidsdeskundige. Ik weet het dus nu helemaal niet meer.
De hele dag pijn in ribben linkerborst (4). Opvliegers: veel.

10 maart vrijdag
Goed geslapen. Geen pijn meer. Alleen vanaf het moment dat ik wakker werd (6.45 uur) vliegt alles me weer aan. Waarom hebben wij vod getekend? Waarom hebben we niet met de vuist op tafel geslagen en gezegd:"Zijn jullie nu helemaal van ratten besnuffeld?" We hadden dit papier voor hun ogen moeten verscheuren! Ik krijg het er nog steeds benauwd van als ik er aan denk.
Opgestaan met beetje hoofdpijn (2). Al snel kwam de pijn in mijn borst weer terug (2). Handen en voeten (2). Dat werd helemaal erger toen de post kwam met een aangetekende brief. Die heb ik geweigerd. Maar ik zag niet dat er nog een brief bij de post zat. Precies hetzelfde geadresseerd met hetzelfde handschrift. Deze hebben we niet open gemaakt. Ik ben bang dat ik dan een eventuele uitkering in gevaar breng.
Nadat de post is geweest zijn we gaan wandelen in het bos. Toch nog ergens goed voor zo'n brief.

  0   1   2   3   4   5   6   7   8   9   10  11  12  13  14  15  16  17  18  19  20  21  22  23  24
                                     o                          ca 8x                                                   o          o

11 maart zaterdag
Redelijk geslapen. Toen ik pas in bed lag was ik heel bang om een hartaanval te krijgen. Om 0.20 uur werd ik wakker en was die angst er nog steeds. Ik had het benauwd en het gevoel of er luchtbelletjes in mijn bloed zaten. Eerst heel warm, even later heel rillerig, toen weer warm. Uiteindelijk toch weer in slaap gevallen. Om ca. 4.00 uur nog een keer wakker geweest. Ik was nog steeds niet ontspannen en heb nog steeds die spierpijn in mijn borstkas links (2).
Inmiddels is het 8.00 uur en is die (spier)pijn er nog steeds. Zou dat nu door spanning komen of krijg ik alsnog lymfoedeem? Dat is toch niet te hopen. Handen en voeten (3).
Vandaag eind gefietst ondanks de stevige wind. Schoenen gekeken. Met de terugweg een lekke achterband. Dat werd dus lopen. Aanvankelijk zere dijbenen, maar toen ik eenmaal doorliep ging het wel over. Verder niet veel gedaan vandaag. Alleen weekbladen gelezen. Ik loop maar te denken en te denken en te denken en ..... . En zie geen oplossing. Stoppen met werken kan ik niet want dan heb ik geen inkomen meer. Doorgaan met werken is slecht voor onze gezondheid. Ik ben bang dat er geen vertrouwen meer is. Het kan misschien even goed gaan, maar bij het minste geringste voorval zijn we weer terug bij af.
22.30 uur naar bed. Ontlasting: geen. Veel jeuk aan de anus. Gisteren ook al. Handen en voeten (2).
Hele dag gevoelige ribben en rug (2).

  0   1   2   3   4   5   6   7   8   9   10  11  12  13  14  15  16  17  18  19  20  21  22  23  24
                 o                  o   o  o o        o    o    o    o    o    o          o    o    o    o    o

12 maart zondag
Erg veel liggen dromen, angstdromen. Daardoor paar keer wakker en opvliegers.
8.00 uur opgestaan. Behoorlijk veel pijn in de onderrug (2). Handen en voeten (3). Maar weer mijn schoenen aangetrokken en de hele dag aangehouden.
Nog steeds loop ik te piekeren hoe we het probleem op het werk kunnen oplossen. Eerst maar het gesprek met ArboNed afwachten.
23.00 uur naar bed. Eerst bedden opmaken. Ontlasting: normaal. Nog wel jeuk aan de anijs anus.
Hele dag gevoelige ribben en rug (2).

13 maart maandag
Redelijk geslapen. Wel weer 2 keer eruit geweest, dan een poosje liggen draaien. Om 6.00 uur wakker. Handen en voeten (2). Ik vraag me af of wij niet al onze negatieve gevoelens projecteren op de vereniging. Van mijn ziekte, de problemen met Rens enz.. Maar hoe komt dat dan en waarom is Jeannette dan ook zo negatief? Die heeft toch niets met onze problemen te maken?
11.15 uur naar ArboNed geweest (op eigen verzoek). Hij kon ons ook niet helpen. Hij kan niet meer doen dan mij 100% arbeidsongeschikt verklaren. Hier kun je niet meer werken. Ze willen je gewoon weg hebben. Het briefje met harde afspraken is een "toppunt van amateurisme".
Ik had vandaag erg veel pijn in mijn rug (6), onderin en ribben (2). Ik twijfelde of ik een paracetamol zetpil zou nemen. Ik heb het niet gedaan, maar het moet niet gekker worden.

  0   1   2   3   4   5   6   7   8   9   10  11  12  13  14  15  16  17  18  19  20  21  22  23  24
                                   o o  o   o    o    o   o o              o    o    o    o    o    o    o    o

14 maart dinsdag
Redelijk geslapen. Wel weer 2 keer eruit geweest en vroeg wakker. Ik heb het gevoel dat gek (gemaakt) word. Als er aan denk dat ik niet meer voor de vereniging kan werken wegens verpestte sfeer, maar misschien ergens anders moet gaan werken dan vliegt het me allemaal weer aan. Ik krijg het benauwd, pijn in mijn borstkas (2) en rug (2), heupen (2),handen voeten (2) en dat maakt dan weer veel banger. Ik twijfel of het echt goed met mij gaat. Misschien zijn er toch uitzaaiingen die niet met bloedonderzoek zijn vast te stellen. Dan denk ik dat de pijn door spanning komt en dan is het straks te laat om wat doen. Met wie kan ik daar over praten? Ik heb het even aangekaart bij Rob, vanmorgen aan het ontbijt. Hij snapt het wel, die angst. Hij is erg lief me.
Vandaag niets gedaan, tv gekeken, een glaasje wijn gedronken. Pijn schouder (2).
Hele dag pijn in mijn borstkas (2) en rug (2).

  0   1   2   3   4   5   6   7   8   9   10  11  12  13  14  15  16  17  18  19  20  21  22  23  24
                                o   o        o                o          o                o    o    o    o    o

15 maart woensdag
Onrustig geslapen. Veel wakker geweest en vanmorgen vroeg wakker (5.00 uur). Nog steeds pijn in mijn rug (4) en heupen/liezen (2) en kraken in ruggenwervel/schouders (4).
Vandaag een mailtje ontvangen van Lenny aan Rob. Het bestuur dreigt met het weghalen van alle apparatuur.
Ik heb gebeld met de Help Desk om te informeren wat ik moet doen. Mogelijk gaat het bestuur ontslag aanvragen op grond van verstoorde arbeidsverhoudingen. In feite heb ik 2 jaar ontslagbescherming.
's Middags een paracetamol zetpil vanwege de pijn in mijn rug en de hele dag in mijn ribben (2).

16 maart donderdag
Vanaf 4.30 uur wakker gelegen. Weer vol angsten over mijn gezondheid en vol schuldgevoel omdat ik het "vodje" ondertekend heb. Nog steeds pijn in ribben links (3) en ribbenboog (3) en onderin de rug (3) en liezen. Als dit maandag niet over is ga ik toch naar de dokter.
Dit was een zeer vermoeiende enerverende dag. Eerst zwemmen, toen naar maatschappelijk werk en daarna naar 't GAK. Tussendoor nog een telefoontje van Sheila die geld geleend heeft aan Rens voor de huur. Dom, ze moet het maar weer terug zien te krijgen.
Vooral bij het GAK was ik weer zeer geëmotioneerd. Ik schaam me dood. Aan de andere kant geeft het wel aan hoe ik eraan toe ben. De voorzitter en secretaris maakten zich dus ernstig ongerust over mijn gezondheid. Ja, ja ! Dan moeten ze ons eens niet zo onder druk zetten. Misschien was ik dan niet ingestort. Zou ik me veel beter voelen en hoeven zij nu niet in paniek te raken.
22.30 uur naar bed.
Hele dag pijn in ribben en rug (3) en steken in buik/liezen (3).

  0   1   2   3   4   5   6   7   8   9   10  11  12  13  14  15  16  17  18  19  20  21  22  23  24
                      o        o   o   o                stuk    of      7

17 maart vrijdag
Vrij slecht geslapen. Veel te vroeg wakker (4.13 uur). Rug en ribben (2), af en toe pijn in heupen en liezen (3). Schouder kraakt. Weer liggen piekeren over werk en over Sheila en Rens. Hoe moeten we dat toch allemaal oplossen? Ook nog steeds zorgen over mezelf. De pijn in de ribben en rug .... .
's Middags belde Ans. Het lijkt behoorlijk uit de hand te lopen op kantoor.
Rob en ik hebben eerst nog gewandeld. Ik heb steeds pijn in de rug (3). Het lijkt wel of lager in de rug zakt en meer naar mijn rechterheup trekt. 's Avonds, als tv kijk, krijg af toe behoorlijke stekende pijn in heupen/lies rechts (4). Het wel net zo'n pijn als ik twee jaar geleden had in de ribben. Ik word hier echt heel angstig van. Ik hoop dat ik kan slapen.

  0   1   2   3   4   5   6   7   8   9   10  11  12  13  14  15  16  17  18  19  20  21  22  23  24
                      o        o   o                         o o              o    o    o                o    o

18 maart zaterdag
Goed geslapen. Wel een keer er uit geweest en gemerkt dat Rob er uit ging en niet terug kwam.
8.00 uur opgestaan met beetje hoofdpijn (2). Rug, ribben en heupen (2). De hoofdpijn werd erger (4).
Om 10.00 uur 2 paracetamol met coff. Hielp niet. Integendeel. Gegeten, geen trek maar toch 2 broodjes gegeten. 1 zetpil paracetamol. Geprobeerd te slapen in stoel. Thee gedronken. Rustig in de stoel blijven zitten. Het verslag van Australië gelezen en het boek van ons 25 jarig huwelijk.
's Avonds na het eten zakte de hoofdpijn weg. Rob zat ook zichzelf in de weg. Hij bleef voor mij beneden zitten, maar er was niets op tv. Om 22.00 uur ging hij naar bed.
22.30 uur naar bed. Rob snurkte al.
Hele dag pijn in rug (2).

  0   1   2   3   4   5   6   7   8   9   10  11  12  13  14  15  16  17  18  19  20  21  22  23  24
                           o                        o    o          o          o                     o o  o          o

19 maart zondag
Slecht geslapen. Om 2.00 uur wakker, toen kon ik niet goed in slaap komen. Ik had naar liggen dromen en was bibberig. Toch weer weggedoezeld en weer wakker, toen had ik het heet. Dekbed er af.
Nog steeds pijn in de rug (3), rechterheup (3)en ribben links (2).
14.00 uur, temp. 37.10, 1 paracetamol zetpil wegens pijn in de heup/rug rechts (6). Eindje gewandeld, uurtje omdat heup zeer deed.
Ik weet eigenlijk niet of ik wel of niet zal gaan zwemmen, of dat ik naar de dokter zal gaan wegens pijn in mijn heup/rug (3).
22.30 uur naar bed, temp. 36.7. Ontlasting: normaal klein beetje met kracht, door zetpil?
Rob is erg stil vandaag. Is hij boos? Op mij?

20 maart maandag
Half drie er uit geweest. Het duurde vrij lang voordat ik sliep. Toch redelijk geslapen. 's Morgens vroeg weer wakker. Nog steeds pijn in mijn rug/heup (3), dus toch maar even en afspraak gemaakt bij de huisarts. Eerst zwemmen.
Naar de huisarts geweest. Diazepam gekregen. 's Middags erg veel pijn in rug. 1 Diclofenac en diazepam. Hielp niet echt veel.
Aan tafel merkte Rob op dat ik veel te veel met mezelf bezig ben. Ik moet geen dagboek meer bijhouden, dus dat stopt hier.


2000

  4 april dinsdag
10.30 uur Ilonka (hondje Inez) bij fokker halen.

15 april zaterdag
Onze (privé) e-mail geblokkeerd door de voorzitter en secretaris van het bestuur door een ander wachtwoord aan te vragen om onze internet toe te eigenen.

19 april woensdag
Het zal toch niet waar zijn? Ja hoor, voor de tweede keer heeft de vereniging onze e-mail ingepikt. Dat is niet zo moeilijk. Ze kennen onze gebruikersnaam en ons klantnummer, omdat die gegevens op kantoor liggen. Maar het abonnement staat op onze naam.

< INDEX > < VERDER >