2000

  1 september vrijdag
Redelijk geslapen. Wel vaak wakker, o.a. door een mug. Nog steeds moe.
Toch met de hond gewandeld. Een klein stukje ging het goed met volgen, de rest was weer hopeloos. Het begon ook nog te regenen. Nat van zweet en regen.
Gauw aan de slag voor de vakantie.
Dit is nu al de derde dag dat ik 's avonds pijn in mijn ribben heb. Vervelend en beangstigend.

  2 september zaterdag
Vakantie.

  7 september donderdag
Pas om 8.20 uur opgestaan. Rob en ik hebben beiden een droge rauwe keel. Gisteren toch kou gevat? Ik ben mijn Ostac vergeten. Nu ik dit schrijf krijg ik een opvlieger en hartklopping. Het zweet breekt me uit. Rustig ademhalen dan gaat het wel over.
We hebben een rondwandeling gemaakt, maar waren allebei moe en loom. Rob is 's middags een poosje naar bed geweest en ik heb op de bank zitten slapen.

  8 september vrijdag
Niet zo goed geslapen door vervelende keel. Ik voel me loom en vervelend. Het lijkt wat zachter buiten. Ik heb constant kippenvel. Rob voelt zich redelijk.
Vandaag is het een jaar geleden dat mama is overleden. Enerzijds maakt dat een beetje verdrietig, aan de andere kant heb ik vrede met de rustige manier waarop mama is ingeslapen.
's Middags poos buiten gezeten in t-shirt, dus zonder trui of jas. Heerlijk. De kou komt los. Het suist in mijn hoofd, maar mijn keel wordt iets normaler. 's Avonds voelt Rob zich weer een poosje vervelend. Mijn neus begint te lopen. Vergeten uien te halen om de neus 's nachts open te houden. Wel wodka gehaald. Vanavond maar een grog nemen.

  9 september zaterdag
Beetje onrustig geslapen door verkoudheid en doordat Rob steeds moest hoesten/niezen. Bij het wakker worden een zeer gezicht. Dat was na het eten een stuk beter.
Weer lekker buiten gezeten. Inez ging boven op Rob z'n gezicht liggen. In het huisje blijft het maar koud. Ik heb nu alle ramen wagenwijd open gezet. Oppassen voor tocht.

11 september maandag
8.00 uur opgestaan. Nogal onrustig geslapen, 3x eruit geweest en last van verstopte neus.
Vandaag naar een meer geweest. Er omheen gewandeld. Was iets te ver en te veel voor Rob. Onderweg ergens een frietje gegeten.
Om 15.30 uur waren we terug. Doodmoe en warm. Lekker kopje thee/koffie doet wonderen.
's Avonds nog half uurtje gewandeld.

12 september dinsdag
Vanmorgen naar een oude watermolen gelopen die er niet meer bleek te zijn. Ik had het erg warm en was erg moe. Ik had een branderig gevoel in mijn luchtwegen. Het was ook wel ver.
In het huisje een kopje soep en een boterham gegeten. Toen realiseerde ik me dat ik vanmorgen sinaasappels was vergeten te persen. Vandaar dat ik me zo moe en raar voelde.
Na de thee ging Rob even melk halen. De hond was helemaal gek dat Rob zonder ons weg ging. Ze liep te piepen en te blaffen en ging uiteindelijk maar boos en beledigd in haar mandje liggen. Ze wilde zelfs niet met mij met de bal spelen.

15 september vrijdag
Lekker in de tuin gezeten. Het is erg warm. We genieten. Ik vraag me af of je ook andersom in de tuinstoel kan zitten zodat je benen van achteren ook wat zon krijgen (als een knielbankje). Ik probeer het en, natuurlijk, de stoel kiept om. Ik probeer weer gewoon te gaan zitten maar ga te ver naar achteren en de stoel kiept helemaal achterover. Rob ligt in een deuk en Inez komt meteen mijn gezicht likken. Ik heb wel mijn schouder bezeerd, maar moet ook erg lachen.

19 september dinsdag
Na een heerlijke vakantie zonder veel klachten begon de week met hoofdpijn. Door de spanningen?
Zondag 2 paracetamol, 1 naproxen.
Maandag 1 motilium + 2 naproxen.
Vandaag weer hoofdpijn -geen medicijnen- en diarree.
Ik heb steeds last van mijn oren en erg veel opvliegers.
Vanmiddag op computerjacht geweest. Dat voelde goed. Een beetje het gevoel dat er een eind in zicht is aan de hele verenigingsaffaire.

25 september maandag
Naar huisarts geweest vanwege mijn oren. Die zitten nog steeds dicht. Moet vanzelf over gaan.
Toen ik thuiskwam had ik hoofdpijn. De ernst varieerde wat. Niets ingenomen.

26 september dinsdag
Af en toe nog een beetje hoofdpijn.
Weer contact gehad met mijn advocaat. Punten zijn akkoord. Vereniging wil onze e-mailaccount hebben. Niet toegegeven. Ik hoop dat alles deze week afgerond wordt.

29 september vrijdag
Afvloeiingsregeling akkoord.
10.45 uur naar oncoloog. De tumormarkers zijn verder torgenomen, maar omdat ik mezelf goed voel worden er nu geen maatregelen genomen. Over twee maanden terugkomen of eerder als ik klachten heb. Ik mag wel ter geruststelling een mammografie van mijn andere borst taten maken. Normaal doen ze dat niet meer, omdat de uitzaaiingen meer levensbedreigend zijn dan een eventuele nieuwe tumor en het schijnt maar bij uitzondering voor te komen dat er een geheel nieuwe tumor met andere eigenschappen ontstaat bij iemand die al uitzaaiingen heeft. Aangezien ik al vaker een uitzondering ben geweest (en nog ben) heb ik er op aangedrongendat er toch een mammo gemaakt wordt. Dat gebeurt op 11 oktober.
Ik gebruikte Naproxen tegen de hoofdpijn en andere pijn, maar daar krijg ik maagklachten van. Nu heb ik van de oncoloog een ander middel voorgeschreven gekregen. Het werkt hetzelfde als Naproxen, maar dan zonder maagklachten als bijwerking. Ben benieuwd. Ik weet niet hoe het heet en kan het niet lezen op het recept (dokterspootje).


2000

8 oktober zondag
Ik krijg steeds meer pijn in mijn hele lijf, maar vooral weer aan de onderkant van mijn borstbeen en in mijn rug onder mijn schouderbladen. Ik word steeds banger, maar probeer me ook voor te houden dat angst een slechte raadgever is. Het maakt ook niet uit of ik bang ben. Als ik weer ziek word gebeurt dat toch wel. Angst zou misschien zelfs wel de toestand kunnen verergeren.
Morgenmiddag ga ik even naar Emmie, die is jarig. Dinsdag maar weer naar de hondentraining. Woensdag een mammo laten maken. Alleen ter geruststelling want volgens de oncoloog is er niets aan de hand. Toch neemt het aantal tumormarkers wel steeds toe. Ik ben dus bang dat de Tamoxifen niet aanslaat en dan komt de chemo toch weer een stapje dichterbij.

11 oktober woensdag
Ik zou het wel van de daken willen schreeuwen: mensen, werk niet meer (uren) dan strikt noodzakelijk is en waarvoor je betaald wordt, want het wordt toch niet gewaardeerd.
Ik ben dus in een depressieve bui. Zoveel jaren 50 uur per week gewerkt en maar voor 30 uur minimumloon betaald gekregen. Nu een kleine "gouden" handdruk die door de belasting of het GAK ingepikt wordt! Al die tijd dat ik gewerkt heb, heb ik premies betaald en nu het op uitkering aankomt wordt alles ingepikt en gekort.

17 oktober dinsdag
Ik heb elke avond Vioxx genomen. Eén avond overgeslagen en toen had ik meteen weer last van mijn ribben en schouder.
Maandag gezwommen. 's Avonds ook een beetje pijn in linkerschouder. Toch geen Vioxx meer genomen.
Gisteravond oud-lid gebeld. Die had slecht nieuws. Hij heeft slokdarmkanker met waarschijnlijk uitzaaiingen. Slechte prognose. Ik ben er helemaal kapot van. En opstandig. Waarom worden toch steeds de goede mensen, die hun leven ten dienste van de medemens stellen, getroffen door die rot ziekte. Ik kan mijn emoties nog niet in goede banen leiden.

20 oktober vrijdag
Ik had vanmiddag hoofdpijn. Motilium + 2 paracetamol genomen.
Eergisteren ook al hoofdpijn gehad. Toen 2 paracetamol, hielpen niet.
Ik heb al een paar dagen pijn aan de linkerkant onder mijn bh. Het gevoel alsof het dik is. Ik hoop niet dat ik alsnog lymfoedeem krijg.
De uitslag van de mammografie is definitief goed. Geen bijzonderheden.
Ik heb vandaag de gaatjes in muren en plafond van de zolderkamer dichtgestopt en de schroten afgenomen met water + ammoniak.

21 oktober zaterdag
Vannacht 4x (!!) eruit geweest om te plassen. Alles deed zeer en ik maak me zorgen dat ik helemaal niets meer kan doen zonder 's nachts pijn te krijgen. Hoe moet dat verder gaan?
Vanmorgen boodschappen gedaan. Ruim een uur met de hond gewandeld. Vanmiddag gestoft en gezogen en de muren op de zolder geschuurd en afgeplakt. Zolder gezogen. Ook even gezeten in luie stoel.
Nu ben ik erg moe en alles doet nu al zeer. Dat kan leuk worden vannacht.
Ik vind het zo moeilijk keuzes te maken. Dat is: wel wat doen en dan maar pijnstillers slikken of veel minder tot niets doen en geen pijnstillers.

29 oktober zondag
Ik ben zo moe. Bovendien heb ik al een dag of tien pijn in mijn huid. Op mijn rug tussen mijn schouderbladen en aan de voorkant mijn borst. Het is net een gevoel alsof mijn vel open ligt, geschaafd of verbrand of zo. Het doet zeer als mijn kleren er overheen schuren. Ik heb ook een beetje drukkende pijn in mijn borstbeen. Daarentegen is de pijn in mijn schouder een stuk minder. Af en toe voel ik mijn ribben rechts.

30 oktober maandag
Slecht geslapen. Pijn in huid en borstbeen en ruggenwervel. Ik maak me zorgen over die pijn.
's Avonds vioxx genomen. Hielp wel.

31 oktober dinsdag
Goed geslapen.
In de loop van de morgen komt de pijn tussen mijn schouderbladen terug.
Ook mijn huid doet weer zeer.


2000

  1 november woensdag
Gisteravond vioxx genomen. Ik was weer erg vroeg wakker, maar voel me redelijk.
Naar hobbybeurs geweest. Het was daar erg druk maar gezellig. Veel mooie dingen gezien en gekocht. Het ging aardig goed met mijn rug. Tegen de avond kreeg ik weer wat last van mijn wervels tussen de schouderbladen en van mijn rechterheup. Het laatste vooral met trappen lopen.

  2 november donderdag
De gezellige dag van gisteren kan niemand mij meer afnemen, maar ik ben wel bang. Ik weet niet of die pijn nu komt van de tumorcellen of van de artrose. Ik ben vooral bang dat het niet behandelbaar is. Bestraling brengt misschien te veel risico op een dwarslaesie met zich mee.

  3 november vrijdag
Redelijk geslapen en minder last gehad van rug. Wel bijna door heup gezakt toen ik vannacht naar de wc moest.

  6 november maandag
Gisteren Rob z'n verjaardag gevierd. Dat was erg gezellig. Wel druk.
Ik ben vandaag erg verdrietig opgestaan. Erg bang dat de vereniging toch tussen mijn zus en mij staat. Dat maakt me angstig voor de toekomst als ik zieker word en meer hulp nodig heb. Komt alle zorg alleen op Rob neer? En als die ook ziek wordt? Bah, wat ben ik weer somber vandaag. En dat terwijl het gisteren toch zo gezellig was. De kinderen kunnen gelukkig steeds beter met elkaar opschieten. Ook Erik en Rens. Dat is toch hartstikke fijn!
Ik had gisteravond trouwens dikke benen van het vocht. Goed in de gaten houden. Komt misschien ook doordat ik niet gewandeld heb. Het regent nu. Jammer! Misschien wordt het straks nog wat droger en kan ik er even uit met Inez.
Mijn zus belde vanavond op. Ze heeft Lenny door de telefoon gesproken met de vraag of ze telefoondienst wil doen. Dat wil ze wel maar ze wilde dat eerst aan mij vertellen. We hebben 1 uur aan de telefoon gezeten. Ik ben weer helemaal in de war. Alles komt weer boven van de hele affaire vereniging. Ik kan echt niemand vertrouwen daar. Zeker Lenny en Teun niet. Ik heb haar uitgelegd waarom niet. Maar ze moet zelf maar beslissen wat ze doet. Als de vereniging maar niet tussen ons in komt te staan. Verder nog gepraat over ziekte en gezondheid en optimisme en depressiviteit.
Ik heb maar een borreltje genomen en geen vioxx. Hoop dat ik kan slapen.
Rob zegt dat ik er moe en afgeleefd uitzie. Zo voel ik me ook. En vooral wanhopig.

11 november zaterdag
Vandaag al de hele dag hoofdpijn. Als ik buk wordt het erger. Kou? Of door het schilderen van plafond en muren. Ik heb ook spierpijn in mijn hele lijf. Deze week een paar keer op schoenen met hakken gelopen (laarsjes).

13 november maandag
Langzamerhand krijg ik weer meer pijn in mijn rechterschouder. Komt dat door het knopen? Ook af en toe pijn in ribben en heupen. Ik heb weer hoofdpijn, een beetje. Geen medicijnen. Op mijn tong zit een plek die gevoelig is. Weer iets nieuws dus.

14 november dinsdag
Vanmorgen voelde ik me heel goed. Veel energie. Ik heb de ramen gezeemd en een uur met de hond gewandeld. Vanmiddag daalde mijn stemming. Het afplakband is moeilijk te verwijderen en hier en daar is er toch verf op het hout gekomen. Later bleek dat de kookplaat niet goed gewerkt had en het vlees dus niet gaar was.
Vanavond alleen wat tv zitten kijken. Rob kwam er om 21.30 ook bij zitten. Hij had vanmiddag ineens pijn in zijn knie. Ik heb constant dan hier dan daar pijn. Schouder ribben, heupen, zij. Maar niet zo erg dat er pijnstillers nodig zijn. Ik ben wel heel blij dat ik de ramen nog zelf kan zemen.

17 november vrijdag
Langzamerhand krijg ik weer meer pijn in mijn ribben, rug en heup. Ik ga maar weer vioxx slikken. Ik weet niet of het spierpijn, gewrichtspijn of botpijn is, maar eigenlijk doet dat er ook niet toe. Ik word er alleen wel moe van. Ook heb ik minder trek in eten en alles smaakt flauw.

19 november zondag
Vandaag de hele dag last van heup en ribben. We zijn vanmorgen gezellig naar een meubelboulevard geweest, meubels kijken.
Vanavond had ik ineens kramp in mijn buik en diarree.
Geen vioxx.

22 november woensdag
Vanmorgen bloed laten prikken. Verder niet veel gedaan. Hoofdpijn! 2 paracetamol+.
Zal ik nu vanavond weer vioxx nemen of maar niet. Ik had weer last van krampen in de darmen en een beetje, slappe ontlasting. Af en toe ook pijn in rechterzij (ribben). Opvliegers.
Ik probeer nog maar zonder vioxx.

29 november woensdag
Ik voel me vandaag niet lekker. Moe en gespannen, opgeblazen. Ik had gisteren diarree. Vandaag nog geen ontlasting gehad.
De laatst weken steeds weinig trek in eten. Alles smaakt zo flauw. Ik ben erg bang dat mijn lever niet goed is.
Ik heb vandaag, ondanks dat ik niet lekker ben, toch veel gedaan. Gewandeld met de hond, de auto gewassen, boodschappen gedaan, gestofzuigd en geknoopt. Ik wil gewoon bezig blijven om niet te veel te piekeren. Morgen gaan we de computer terugbrengen naar Sheila. Ik twijfel of ik een diazepam zal nemen?

30 november donderdag
Vandaag heb ik me erg opgewonden over Inez die niet wilde luisteren. Dat had tot gevolg dat ik een heftige opvlieger kreeg. Mijn bril ging er van beslaan. Daardoor werd ik nog bozer en uiteindelijk liep ik te huilen in het bos.
's Middags langs meubelboulevard, nog eens naar het bankstel gekeken. Laat thuis.
's Avonds naar Sheila geweest om de computer terug te brengen.


2000

  3 december zondag
Vrijdag naar de oncoloog geweest. Het gaat niet goed. De tumormarkers waren toegenomen van 723 naar 1194 en dat in twee maanden tijd. Kennelijk slaat de Tamoxifen dus niet aan. Nu krijg ik Femara en als dat niet helpt moet ik aan de chemo. Toen ik dat hoorde moest ik moeite doen om niet in paniek te raken. Ik moet eerst weer allerlei onderzoeken ondergaan. Botscan (6 dec.), longfoto en echo lever (21 dec.). Als de uitslagen van lever en longen niet goed zijn moet ik eerder aan de chemo, anders 12 januari terugkomen.
Ik voel me verdrietig.
Zaterdag sta ik op met hoofdpijn. 2 naproxen helpen niet. 's Avonds toch overgegaan.

  3 december opgestaan zonder hoofpijn. Ik voel me goed. Naar woonboulevard geweest.
Inmiddels hebben mijn zus en broer en Sheila mij gebeld om te horen wat de dokter heeft gezegd.
Vanmiddag papa gebeld en vanavond Rens. Ze waren er stil van.
Ik vind het zo moeilijk om met Rens over mijn kanker te praten! Maar ik wil hem ook niet buitensluiten. Gelukkig is Carin bij hem, dus als hij het moeilijk heeft vangt zij hem misschien wel op.
Ik vind het ook moeilijk om met Rob over mijn ziekte te praten. Als ik zeg dat ik mij zorgen maak over hem, hoe hij zich zal redden en of hij wel voor de hond wil en kan zorgen, maakt hij zich eraf met en luchtige opmerking. Ik durf er dan niet verder op door te gaan omdat ik dan bang ben dat hij mij een zeur vind, of dat hij denkt dat ik alleen maar met mijn kanker bezig ben.

  6 december woensdag
08.45 uur prikken.
11.30 uur botscan.
Vandaag zijn botscan en een stuk of 10 foto's gemaakt. Ik voel een toename van pijn, voornamelijk in de heup en aan de punt van het borstbeen. Is dat een goed teken? Betekent het dat het nieuwe medicijn, Femara, aanslaat? Ik hoop het zo, want dat zou betekenen dat de dreiging van een chemokuur nog even wordt afgewend.
Ik probeer nog steeds geen pijnstillers te nemen om mijn lever en nieren te ontzien, maar als ik niet meer kan slapen van de pijn dan moet het maar.

  7 december donderdag
Langzaam krijg ik steeds langer, vaker en heviger pijn in de ribben rechts en in mijn rechterheup. Ik maak me daar best zorgen over. Hoe lang zal ik nog met Inez grote wandelingen kunnen maken?
Of komt het juist door de Femara? Is dat een teken dat de Femara aanslaat? Ik hoop het toch zo!

10 december zondag
                0   1   2   3   4   5   6   7   8   9   10  11  12  13  14  15  16  17  18  19  20  21  22  23  24
rug                                                                                                  6 ~~~~~~~ 5 ~~~~4
rib                                                                                                         6    5~~~~~~~ 6~~~
heup                                                                        2~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~3~~4
opvliegers                                                                                                         o    o                  36.7

11 december maandag
                0   1   2   3   4   5   6   7   8   9   10  11  12  13  14  15  16  17  18  19  20  21  22  23  24
rug                          2                  2
rib                           5                  3~~~~~~~~~ 4~~ 5~~4~~~~~~~~~~ 5~~ 6~~4~~~~~~~ 5V
heup                       2                  3~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
hoofd                                                                                                                      2~~~~~~
opvliegers                                                         o                o    o          o    o                o

12 december dinsdag
                0   1   2   3   4   5   6   7   8   9   10  11  12  13  14  15  16  17  18  19  20  21  22  23  24
rug                                                        3~~2~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~6~~3~~2~~3~~~
rib                                                    2~~~~ 4~~~~~5~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~4~~~~~~~~5V
heup                                                3~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
opvliegers                                        o         o                            o                o                      o

13 december woensdag
                0   1   2   3   4   5   6   7   8   9   10  11  12  13  14  15  16  17  18  19  20  21  22  23  24
rug                                                                          4~~5~~~~~~~~~~~6~~~~~~~~~~~~~~~
rib                                                    3~ 1~~~~~~~~~~~2~~~~~~~~~~~6~~~~~5~~~~~~~~~ V
heup                                                2~ 1~~~~~~~~~~~3~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
opvliegers                                                   o                                  o    o          o          o

14 december donderdag
                0   1   2   3   4   5   6   7   8   9   10  11  12  13  14  15  16  17  18  19  20  21  22  23  24
rug                                              3~~~~~~~~~~4~~~~~~~~3~~~~~~~~~~~5~~~~~6~~~~~~
rib                                               3~~~~~~~4~~5~~~~~~~~3~~~~~4~~5~~~~~~~~~~~~~~~ V
heup                                           3~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
opvliegers                              o             o                                        o          o                o    o

15 december vrijdag
                0   1   2   3   4   5   6   7   8   9   10  11  12  13  14  15  16  17  18  19  20  21  22  23  24
rug                                                                          4~~~~~~~~~~~3~~5~~2~~~~~~~~~~~~
rib                 3~~~~~~~~~~~~~~~~ 4~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ 3~~5~~2~~~~~~~~~~~3
heup                                                2~~~~~~~~~~~3~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~2~~~~~~
opvliegers                                                                     o    o    o          o                 o         o

16 december zaterdag
                0   1   2   3   4   5   6   7   8   9   10  11  12  13  14  15  16  17  18  19  20  21  22  23  24
rug                                                   2~ 5~~2~~~~~~~~~~~~~~3~~5~~3~~2~~~~~3~~5~~2~~~
rib                                                    2~ 6p~2~~~~~~~~~~~3~~~~~p~~2~~~~~~~~~~~5~~4~~6p
heup                                                2~~~~ 1~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
hoofd                                                                                                                                        2
opvliegers                                                                                 o                            o          o

17 december zondag
Na een week van sterke toename van pijn in ribben, rug en leverstreek heb ik vrijdag aan de dokter paracetamol 1000 zetpillen gevraagd. Ik heb de hele week vioxx geslikt, maar dat werkt te kort. Vrijdagavond en gisteren 3x paracetamol genomen. Vandaag gaat het best goed en heb ik niets genomen. Nu ik naar bed ga wel weer een zetpil. Als ik oplet in welke houding ik zit of loop en me niet te veel belast gaat het goed. Zou het toch een teken zijn dat Femara aanslaat? Ik maak me alleen wel een beetje ongerust over een pukkeltje (?) op mijn borst dat groter wordt.

                0   1   2   3   4   5   6   7   8   9   10  11  12  13  14  15  16  17  18  19  20  21  22  23  24
rug                                                        1~~4~~2~~6~~2~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
rib                                                         1~~4~~2~~6~~1~~~~~2~~~~~~~~~~~3~~~~~~~~~~~~~~~ p
heup                                                                 2~~~~~1~~~~~2~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
opvliegers                                                                     o                o                o                o

18 december maandag
Opgestaan met klein beetje hoofdpijn.
Heerlijke wandeling gemaakt met Inez. Daarna liep ik een beetje met de ziel onder de arm. Ik ben maar wat gaan naaien.
's Middags werd de hoofdpijn steeds erger (6) en had ik het ook erg koud. Om 15.00 uur een motilium en om 15.45 uur twee naproxen. Hielpen niet. 's Avonds erg vervelend van de hoofdpijn (7).

                0   1   2   3   4   5   6   7   8   9   10  11  12  13  14  15  16  17  18  19  20  21  22  23  24
rug                                                   2~~~~~~~~~~~~~ 3~~2~~~~~~~~3~~~~~~~~~~~~~~~~~~
rib                                                    2~~~~~~~~~~~~~ 4~~2~~~~~~~~3~~~~~~~~~~~~~~~~~~
heup                                                1~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~2~~~~~~~~~~~~
hoofd                                               2~~~~~3~~~~~~~~~~~5m 62N 7~~~~~~~~~~~~~~~~~
opvliegers                                                                           o                            o    o    o

19 december dinsdag
Vandaag een lange wandeling gemaakt. Misschien iets te ver. Mijn hoofdpijn was nog niet over (3) en ging ook met wandelen niet over (4). Vanmiddag trok het weg al moest ik mijn hoofd niet te snel bewegen. Ik kreeg wel weer pijn in mijn rug (2) en ribben (3).
Vanavond belde Sheila met de trieste mededeling dat Rens is opgepakt en moet zitten. Hij is er dus niet met de feestdagen. Ik ben zeer teleurgesteld. De sombere gedachten schieten door mijn hoofd dat dit wel eens de laatste kerst zou kunnen zijn dat we allemaal bij elkaar zouden zijn. Volgend jaar ben ik er misschien wel niet meer. Ik word boos op mezelf om deze gedachten.
Pijn in rug en ribben (5). Paracetamol.

                0   1   2   3   4   5   6   7   8   9   10  11  12  13  14  15  16  17  18  19  20  21  22  23  24
rug                                              2~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~3~~4~~5~~~~~~~~~
rib                                               3~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~4~~5~~~~~~~~~ p
heup                                           1~~~~~~~~~~3~~~~~1~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~2~~~~~~
hoofd      3~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~4~~~~~3~~2~~1~~~~~~~~~~~~~~~    -     -     -     -
opvliegers                                                         o                o                o                o          o

20 december woensdag
Vandaag erg onrustig. Het was mooi weer en we hebben samen de hond uitgelaten. Rob was naar de tandarts geweest, maar die kon niets doen omdat het risico dan groot is dat hij niet gezellig de kerstdagen door zou komen. Om 21.45 uur Inez al uitgelaten en om 22.15 uur naar bed. Ik hoop dat ik nog een goede hoop kan draaien voordat ik morgen die echo moet laten maken, want ik heb nu vrij veel last van gassen. Ik neem vanavond maar geen medicijnen tegen de pijn.
Hele dag pijn in rug, ribben en heupen (3).

                0   1   2   3   4   5   6   7   8   9   10  11  12  13  14  15  16  17  18  19  20  21  22  23  24
rug                                                   3~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
rib                                          3~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
heup         3~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
opvliegers                                   o                                      ?    ?                 ?               o

21 december donderdag
Nuchter, 10.00 uur echo lever, longfoto.
Vandaag naar het ziekenhuis geweest voor echo van de lever en longfoto's. Voorlopige uitslag: geen bijzonderheden.
Ik vond die radioloog niet echt aardig. Hij vergat steeds te zeggen wanneer ik weer door mocht ademen, en ik kreeg de indruk dat hij dacht: waarom moet dat mens een echo. Hij zei ook dat er geen veranderingen waren t.o.v de vorige echo en dat de tumormarkers wel vaker schommelen. Nou, dat weet ik ook wel, maar als ze bij drie opeenvolgende controles zijn toegenomen dan is er wel iets aan de hand.
Vanmiddag en vanavond diverse mensen gebeld om de uitslag te vertellen. Allemaal blij natuurlijk. Ik hoop alleen niet dat we (ze) te voorbarig juichen want ik heb wel steeds pijn in de ribben en rug (3) en nu ook in mijn rechterbovenbeen (4). Ik kon er vanavond bijna niet op staan. Zou dat komen doordat ik andere sokken aan had vandaag? Ben ik daar zo gevoelig voor? Lijkt me niet normaal. Ik ben doodsbang dat ik vandaag of morgen ineens niet meer kan lopen. Wie moet Inez dan uitlaten?

                0   1   2   3   4   5   6   7   8   9   10  11  12  13  14  15  16  17  18  19  20  21  22  23  24
rug                                         3~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
rib                                          3~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
heup r.been                                                                                                 4~~~~~~~~~~~~~~5
hoofd                                     2~~~~~~~~~ 3~~2~~1~~~~~~
opvliegers                                                         o                o                o                o          o

22 december vrijdag
Toen ik opstond had ik weinig tot geen pijn, maar moest wel veel plassen. Ik ben langzamerhand iets aan het afvallen. Nu, een uurtje later begint mijn rechterbovenbeen weer zeer te doen (3). Ik wil eigenlijk graag de ramen zemen, erwtensoep maken, boodschappen doen en met Inez wandelen. Wat eerst?
Ik heb weer veel liggen piekeren over de vereniging. Moet ik nu nog wel of geen brief schijven aan mijn relaties en zo ja uitgebreid of beknopte. Eerst maar afwachten wat er in het blad staat.
Ik heb veel last van darmgassen. Vervelend is dat. Ik hoop niet dat ik kou gevat heb vandaag, maar ik heb een tijd met een buurvrouw staan praten en sindsdien heb ik hoofdpijn (2) en moeie prikkende ogen. Ik was om 13.30 uur zo moe dat ik overal pijn (4) had en zowat instortte. 'k Had ook veel gedaan. Gewandeld met Inez, ramen gezeemd, boodschappen gedaan. Vanavond had ik weer zo'n pijn (3) in mijn bovenbeen. Iets minder dan gisteren, maar toch vervelend.

                0   1   2   3   4   5   6   7   8   9   10  11  12  13  14  15  16  17  18  19  20  21  22  23  24
rug                                              2~ 4~ 2~~~~~~~~4~~~~~~~~2~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
rib                                               2~ 3~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
heup                                           2~ 4~ 3~~~~~~~~~~~~~~~~~2~~~~~~~~~~~5~~ 2~~~~~3
hoofd                                                                       2~~~~~~~~~~~~~~~~~3~~~~~~~~~~~~
opvliegers                                                         ?          ?    ?                       o   o    o    o    o

23 december zaterdag
Dat is nu de derde ochtend dat ik wakker word van de pijn in mijn linkerheup (4). Wat moet ik hier toch mee? Bestralen kan misschien niet omdat ik op te veel plekken pijn heb. Hoe weet ik nu of dit door de Femara komt???
Grote opluchting toen het verenigingsblad kwam. Het stukje staat er in. Nu moet ik me beraden of ik een brief stuur naar mijn relaties als dank voor het vertrouwen.
Ik heb een glaasje sinaasappelsap met wodka gedronken.
Hele dag pijn in mijn rug, ribben (2) en linker heup/lies wisselend (4)-(1)-(4)-(1).
Al sinds dinsdag geen pijnstillers meer gebruikt.

                0   1   2   3   4   5   6   7   8   9   10  11  12  13  14  15  16  17  18  19  20  21  22  23  24
rug                                              2~~~~~~~~~~~~~~~~~~~3~~4~~2~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
rib                                               2~~~~~~~~~~~~~~~~~~~3~~4~~2~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
heup + lies L                             L4 L4~ 1~~4~~1~~4~~1~~4~~1~~4~~1~~4~~1~~4~~1~~4~~1
hoofd                                          2~~~~~
opvliegers         o         o         o

24 december zondag
                0   1   2   3   4   5   6   7   8   9   10  11  12  13  14  15  16  17  18  19  20  21  22  23  24
rug                                              2~~~~4~~2~~~~~~~~~~~~~~3~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
rib                                               4~~~~2~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~3~~4~~5~~~
heup                                           2~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
hoofd                                          1~~~~~
opvliegers                                                               o    o                                  o    o    o    o

25 december maandag
Vrij slecht geslapen. Ik lag me toch weer op te winden over de opmerking van het bestuur, dat er in alle redelijkheid niet van hun verwacht kan worden dat ze een positief getuigschrift schrijven.
Ik had ook nog last van mijn ribben (5), na paracetamol (9.00 uur) minder (3), en buik/lies/linkerheup (2). Het maakt me toch bang.
Ook de situatie met Rens zit me dwars. Gelukkig kreeg ik een telefoontje van Carin dat Rens toch vrij optimistisch is of zich er aardig goed doorheen slaat.

                0   1   2   3   4   5   6   7   8   9   10  11  12  13  14  15  16  17  18  19  20  21  22  23  24
rug                                              4~ 2~ 3~~2~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~3
rib                                               5~~~~p~~3~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
heup                                           2~~~~3~~2~~3~~2~~3~~2~~~~~~~~~~~~~~~~~3~~2~~~~~~
opvliegers                                             o          o          o          o          o          o          o

26 december dinsdag
Gezellige dag geweest. Eerst baalden we dat de meubelzaken dicht waren, maar toen zijn we naar een andere plaats geweest. Mooi bankstel gezien. Bij Sheila was het erg gezellig. We hebben ook erg gelachen. Vervelend dat dit zo'n pijn deed onder in mijn borstkas (3)-(4) .
Hele dag last van rug, ribben en heupen (1).

                0   1   2   3   4   5   6   7   8   9   10  11  12  13  14  15  16  17  18  19  20  21  22  23  24
rug                                              1~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
rib                                               1~ 3~ 2~~1~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~2~~3~~~~~4 ~~~
heup                                           2~~~~~~~1~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
opvliegers                               5x

27 december woensdag
Niet vroeg opgestaan. Beetje hoofdpijn (2). Er komt waarschijnlijk weer sneeuw.
Om 11.45 uur vioxx genomen tegen de hoofdpijn (5). Voel me gespannen.
Hele dag pijn in rug en heupen (2) en ribben (3).

                0   1   2   3   4   5   6   7   8   9   10  11  12  13  14  15  16  17  18  19  20  21  22  23  24
rug                                                   2~~~~ 1~~~~~~~~2~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
rib            4~ 4                                 4~~~~~~~~~~~~~ 2~~~~~~~~~~~3~~~~~~~~~~~~~~~~~~
heup                                                                             3~~2~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
hoofd                                               2~ 3~~~~~4~V5~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~4~~~~~3~~2~~~
opvliegers                                                                                                  o o  o   o    o

28 december donderdag
Vanavond erg veel spierpijn in rug (3) en heupen (5) (hele dag al (1)-(2) ). Waarschijnlijk door wandelen over de sneeuw en gladde weg.
Rens belde op, dat vond ik heel fijn. Hij is inderdaad aardig opgewekt.
Af en toe vliegt het me aan dat ik geen werk meer heb en dat mijn zus nu wel voor de vereniging werkt. Ik weet niet goed hoe ik er mee om moet gaan. Moet ik wel of niet nog een brief sturen naar mijn relaties. Of is het beter om me maar helemaal te distantiëren van de vereniging? Ik wou dat ik het wist. In mijn hart weet ik het wel, denk ik. Helemaal afstand nemen van alles en me nergens meer mee bemoeien. Maar dat is zo moeilijk, want het zit me nog steeds dwars. Alles wat ze me hebben aangedaan. Als ik nog werk had zou ik niet zo piekeren over alle pijntjes die ik voel. Dan had ik afleiding.

                0   1   2   3   4   5   6   7   8   9   10  11  12  13  14  15  16  17  18  19  20  21  22  23  24
rug                                         1~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ 3~~1~~3~~4
rib                                          2~~~~~~~~~ 3~~1~~~~~3~~4~~2~~~~~~~~~~~5~~2~~~~~3
heup                                      2~ 3~~~~1~~~~~2~~3~~~~~2~~~~~~~~~~~~~~3~~1~~5~~~
opvliegers                                  o                                                               o    o    o

29 december vrijdag
Vandaag voel ik me overbodig en nutteloos. Ik loop iedereen in de weg. Toen ik een kaart kreeg van Lenny voelde ik me door elkaar geschud en kreeg het weer benauwd en werd ik duizelig (hyperventilatie?). Ik geloof dat ik verkouden word.
Hele dag veel pijn gehad in heupen (4) en rug en ribben (2).

                0   1   2   3   4   5   6   7   8   9   10  11  12  13  14  15  16  17  18  19  20  21  22  23  24
rug                                              2~~~~~~~~~~4~~2~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
rib                                               3~ 2~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ 3~~~~~~~~~
heup                                           4~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~3~~~~~~~~~
opvl.                                                o                                  o                o                      o

31 december zondag
Het viel gelukkig nog wel mee met de verkoudheid.
30 december (onze trouwdag) een leuke dag gehad. Inez naar papa gebracht en toen samen met Rob naar Rotterdam geweest. Meubels kijken, eten bij de Griek en daarna naar de film.

31 december ook gezellig. 's Avonds gourmetten en Triviant.
's Morgens toch weer even heel emotioneel door de situatie op mijn werk en door Rens.

< INDEX > < VERDER >