Martin Kramer's Home Page

English version
Snel verder naar Madagascar Costa Rica Zuid Afrika Nieuw Zeeland Fokker


Foto van Martin Kramer Over mijzelf

Hallo
Ik ben geboren en getogen in Amsterdam (1952) en woon in een tweekamerflat in Buitenveldert. Ik verdien de kost als systeemontwerper en programmeur en heb een LAT-relatie met mijn vriendin Hetty.

Mijn werk

Ik werkte bijna 16 jaar bij Fokker maar die gingen zoals bekend 15 maart 1996 failliet. Als automatiseerder kon ik na het collectief ontslag meteen aan het werk bij FAIR information services, een Joint Venture van IBM en Roccade waarin een groot deel van de Fokker-automatiseerders werden ondergebracht.
Bij Fokker heb ik voornamelijk Fortran-programma's ontworpen en gebouwd ter ondersteuning van de ontwerpafdelingen. Verder heb ik wat met assembler, Pascal en Visual Basic gestoeid. Bij FAIR ben ik - in huis - met Microsoft Access en Lotus Notes bezig geweest, en verder heb ik 3 jaar voor IBM (en later AT&T) voor het Business Support Center gewerkt, waar ik een op VM/CMS (terug naar de jaren 70!) werkende applicatie heb onderhouden en een belangrijke bijdrage heb geleverd aan de nieuwe vervangende applicatie GCMP (Global Contract Managament Platform) in Lotus Notes. Ik ben daarbij vooral bezig geweest met object-oriented programmeren in Lotus Script. Omdat de zaken bij FAIR niet zo geweldig gingen ben ik voor een half jaar bij Pink Roccade terechtgekomen waar ik aan een euro-project heb deelgenomen, omdat mijn Fortran-kennis opeens weer nodig bleek te zijn. Sindsdien was ik zoals dat zo mooi heet op zoek naar een nieuwe uitdaging. Met andere woorden: ik kwam in de WW terecht. Een inmiddels verouderd CV is nog beschikbaar. Met een paar kortdurende baantjes en een tijdje ziektewet heb ik de WW-periode weten op te rekken (meer geluk dan wijsheid) tot 2009, toen ik definitief werd afgekeurd. Sindsdien zit ik in de WIA. Dat schiep eindelijk rust in mijn leven, en sindsdien houd ik me bezig met vrijwilligerswerk en mantelzorg.

Mijn hobbies

In mijn vrije tijd deed ik nog wel eens wat aan vogels, maar ik ben voornamelijk leunstoelbioloog. Ik had een verzameling van ruim 160 videobanden met natuurfilms, en een database waarin ik niet alleen de films vastleg maar ook de dieren die er in te zien zijn. Inmiddels is deze verzameling videobanden opgedoekt wegens voortschrijdende technologie. Het was een leerzame oefening. Ik probeer hier ook een eigen bijdrage te leveren.
Eens per jaar laat ik mij naar een ver land vliegen om te kijken wat voor dieren ze daar hebben (dat weet ik natuurlijk al, maar soms wil je ze ook in het echt zien). Ik probeer er dan ook nog wat foto's van te maken, voor zover dat in het voorbijgaan lukt. Voor dagen in een schuilhut zitten heb ik het geduld niet. In september 1994 was ik op Madagascar, mijn eerste derdewereld-land en een geweldige ervaring. Ik heb hier een aantal aardige foto's kunnen maken. Het jaar daarop was ik in Costa Rica, ook een derdewereldland maar vergeleken met Madagascar waren ze daar behoorlijk welvarend. Ik heb er vooral heel veel dieren gezien, die af en toe heel keurig poseerden voor de camera. Verder zit ik ook in mijn vrije tijd regelmatig achter de computer om dingen uit te proberen en bij te blijven in het vak.

Links:

Opmerkingen mkramer@wxs.nl

Laatst bijgewerkt 19-april-2008