Ik ben Marloes, 12 jaar oud en ik heb diabetes. Mijn hobby’s zijn jazz-ballet en spelen met de computer. Ik zit op school in groep 8, het leukste op school vind ik Engels. Geschiedenis en aardrijkskunde vind ik geen leuke vakken. Gymnastiek vind ik wel leuk.
Ieder jaar ga ik met andere kinderen die ook suikerziekte hebben iets leuks doen. We zijn al naar de brandweer geweest, naar de dierentuin, het Feijenoord stadion, theater en vorig jaar was er een feest in de tuin van  het Schieland ziekenhuis. Ik ben al een paar keer naar een diabeteskamp geweest in Zeeland, dat was hartstikke leuk. Je doet daar allemaal leuke dingen met elkaar en leert er ook nog allerlei dingen over diabetes. Het is natuurlijk ook leuk dat (bijna) iedereen daar diabetes heeft ! Hieronder zie je een foto van het kamp.

Lin
ks Diabetes:
Wij hebben thuis 2 katten, 1 konijn, 7 cavia's en 2 dwerghamsters. Een aantal van die cavia's is bij ons thuis geboren! Een paar jaar geleden hadden wij ook een hond, Chico, een Golden Retriever. Chico is op 4 augustus 1999 overleden, hij was de liefste hond van de hele wereld ! Chico is 13 jaar oud geworden, dat is heel oud. Klik op de foto van Chico om een verhaal over hem te lezen dat door mijn vader is geschreven en je kunt ook nog foto's van hem bekijken.
Deze pagina is voor het laatst bijgewerkt op: 6 juli 2003
Aantal bezoekers van deze homepage:
Ik was twee jaar oud toen er bij mij suikerziekte werd ontdekt. Sinds maart 2001 heb ik een insulinepomp. Een insulinepomp is een apparaatje dat de hele dag door een klein beetje insuline afgeeft door een infuus in b.v. je buik. Als je gaat eten moet je wat extra insuline geven, op deze pagina kun je er meer over lezen:
Een tijd geleden heb heb ik ook nog een Insuflon gebruikt, dat is een soort infuus waar ik mijn insuline in spoot. Je hoeft dan niet steeds jezelf met een naald te prikken, op deze pagina kun je er meer over lezen:
Zomerkamp in Zeeland
Diversen:
Help ze !:
 

Diabetes Fonds Nederland
Children with Diabetes
Diabetes Vereniging Nederland
Clini Clowns

Nederlandse Diabetes Federatie
Sugar website voor jongeren met diabetes
Diabeter
Homepage Evelien (oud)
Chico
Sunny
Insuflon
Ontdekken van insuline
Diabetespagina
Novo Nordisk encyclopedie
DVN Den Haag