Bier - Kaasfondue



 

Diverse soorten kaasfondue:

kaasknop.gif (1438 bytes)



 

kaasknop.gif (1438 bytes)


IngrediŽnten:

1 teentje knoflook
3 dl bier
400 gram jong belegen Edammer kaas
1 of 2 eetl. maÔzena
zout en peper
eventueel 2 theelepels mosterd

stokbrood

 

Bereiding
Wrijf de fonduepan in met een teentje knoflook.
Giet de bier erin en verwarm hem op de kookplaat tot dat ze gaat bruisen. (laat de bier niet aan de kook komen). Voeg nu eventueel 1 eetlepel citroensap toe (zo word later het mengsel kaas
bier mooi homogeen)
Voeg nu de geraspte kaas in gedeelten bij de bier, terwijl u goed roert met een houten lepel met een gat erin. Meng de maÔzena aan met wat wijn en bind hiermee de fondue tot sausdikte.
Breng hem op smaak met de kruiden, room en eventueel de kirsch.

Deze pagina is gemaakt door
Cor van Noord, Meppel

  

Diverse soorten kaasfondue:











kaasknop.gif (1438 bytes)