Fondue van Neuchatel

Diverse soorten kaasfondue:



 

kaasknop.gif (1438 bytes)

homeknop.gif (3502 bytes)


IngrediŽnten:

200 gram geraspte Emmental Switzerland
400 gram geraspte Gruyere Switzerland
1 teentje knoflook
1 grote lepel maÔzena
3 dl droge witte wijn
1 lepel vers citroensap
1 klein glaasje Kirsch of een andere vruchtenbrandewijn
nootmuskaat
peper
stokbrood

Bereiding
Wrijf de fonduepan in met een teentje knoflook. Giet de wijn erin en verwarm hem op de kookplaat. Laat de wijn niet aan de kook komen. Voeg nu het citroensap toe voor u de grof geraspte Emmental en Gruyere in de wijn doet. Zo wordt het mengsel van kaas en wijn mooi homogeen. Verwarm het geheel op een warm vuur, terwijl u goed roert met een houten lepel met een gat erin. Zodra de fondue mooi smeuÔg is voegt u het glaasje brandewijn eraan toe waarin de maÔzena is opgelost. Kruid de fondue naar smaak met geraspte nootmuskaat en peper uit de molen.


Deze pagina is gemaakt door
Cor van Noord, Meppel

  

Diverse soorten kaasfondue:





kaasknop.gif (1438 bytes)