Teckels en kinderen
Kinderen en teckels zijn meestal elkaars beste kameraadjes, de foto's op deze pagina spreken voor zich. Het verzorgen van een huisdier kan heel goed zijn voor de ontwikkeling van een kind.
Toch dienen de hond èn het kind beiden en samen een opvoeding te krijgen, ze horen elkaars plaats te weten.
Een teckel is een kleine hond met een flink gebit dat hij oorsponkelijk nodig had tijdens zijn werk onder de grond, het bevechten van de vos en de das. In de tijden dat men nog niet beschikte over geweren van de kwalitiet van tegenwoordig en toen de mens voor zijn vleesvoorziening zelf voor een groot deel nog op jacht moest gaan, vervulde de kleine dappere teckel een grote taak. Hij diende de mens met het "bestrijden" van de natuurlijke jagers de vos en das. De kleine teckel had daarvoor zijn gebit en... zijn karakter van taaie vasthoudendheid, tegenwoordig vertaald in eigenwijsheid.

Leer een kind van jongsaf aan dat de hond geen speelgoed is, dat hij de hond met rust moet laten als de hond niet om aandacht vraagt.
Wegens de kwetsbare rug is het beter de pup uit de handen van heel jonge kinderen te houden, daar deze nogal eens de neiging hebben om met het kleine hondje te slepen en te sjouwen, waardoor schade aan de wervelkolom kan ontstaan (maar in wezen geldt dit voor ieder hondenras!).

Als kinderen zo van jongsaf aan opgroeien met een hond is de kans op problemen erg gering.
Toch is het zaak alert te blijven.

Onze kleindochter Ella staat al open voor de hondjes, maar haar vader kijkt oplettend toe. Geleidelijk aan leren kind en hond contact met elkaar te hebben.

Ella maakt hier oogcontact met Suus.

Sarah en Lars in de sneeuw, maart 2005.

Dit is onze dochter Sara met onze teckel Lars. Sara is bij ons komen wonen toen ze 1 jaar oud was. Voor onze twee teckels was het best wel even wennen om de aandacht met een kleintje te moeten delen. Maar al heel ging het prima tussen deze drie. Met name Lars is Sara's lieveling, echt twee handen op één buik.
Foto en tekst: Steef en Annemieke Lindeman.


Kleine Bientje neemt afscheid.


Ons buurmeisje Noa komt dikwijls op bezoek om er zelf van te genieten maar ook om pups aan kinderen te laten wennen.


Tatum en Ottie
Met Tatum gaat het hartstikke goed, ze groeit als kool en ontwikkelt zich razendsnel; kruipen, staan, praten, ze wil alles tegelijk. Erg leuk om te zien, ze vindt de honden nog steed het einde, met Ottie doet ze al trekspelletjes, dan ligt ze helemaal in een deuk, zo schattig.

Mei 2008
Cyrano met baby Mathijs en Inge
Cyrano wordt in juni 13 jaar en al die tijd is hij het maatje van Inge geweest en nu is daar baby Mathijs bijgekomen, hij vindt het allemaal prima maar wordt ook bij het babygebeuren betrokken.

Rowan samen met de teckels Jennifer en Indra.
Indra zoekt Rowan op, Jennifer houdt zich afzijdig en kan dan beter met rust gelaten worden.