Grand Slam
Honkbal & Softbal
Prijzen 2003
Compiled and Copyright © 1997-2004 by Marco Stoovelaar

Honkbal & Softbal Prijzen 2003
Honkbal
Softbal Dames
Softbal Heren
Jeugdspelers/sters

Nederlands Honkbal & Softbal
Koenen MVP; Cordemans Beste Werper
English
NIEUWEGEIN - Jurjan Koenen (Mr. Cocker HCAW) is uitgeroepen tot Meest Waardevolle Speler van het seizoen 2003, terwijl Rob Cordemans (DOOR Neptunus) voor de tweede maal op rij Beste Werper werd.
De Koninklijke Nederlandse Baseball en Softball Bond maakte vandaag (30 december) de beste spelers van het seizoen bekend. Naast MVP en Beste Werper, werden nog drie prijzen bekend gemaakt.
...Jurjan Koenen...
...Mr. Cocker HCAW...
...MVP...
...Rob Cordemans...
...DOOR Neptunus...
...Beste Werper...

(Foto's: Marco Stoovelaar)
De honkbalprijzen worden op zaterdag 24 januari uitgereikt in het clubhuis van Amsterdam Pirates na afloop van de training van het Nederlands team, rond 12 uur.

Mr. Cocker HCAW's derde honkman Jurjan Koenen won de eerste grote prijs in zijn 16-jarige Hoofdklasse-loopbaan, namelijk MVP van het seizoen 2003. Koenen is de eerste HCAW-speler die de prijs wint sinds Jeffrey Cranston in 1995 won en is slechts de vierde HCAW-speler in de geschiedenis die werd uitgeroepen tot MVP. Naast Koenen en Cranston won Frans Groot in 1991 en Ade Fijth in 1967. Koenen sloot het seizoen af met een gemiddelde van .327, scoorde 23 punten en had 16 RBI's, maar onderstreepte de waarde voor zijn ploeg met een uitstekend defensief seizoen, waarin hij slechts drie fouten maakte in de 'hot corner'. Zijn defensieve resultaten gaven de doorslag voor Koenen. Glenn Romney (Minolta Pioniers) en Rob Cordemans (DOOR Neptunus) waren ook genomineerd.

Rob Cordemans (DOOR Neptunus) werd voor het tweede jaar op rij uitgeroepen tot Beste Werper. Het is zijn derde Beste Werper-trofee 'overall', want hij won ook in 1999. In de laatste acht jaar ging de Beste Werper-prijs viermaal naar een Neptunus-werper, want Geoffry Kohl won in 1996. Het was de achtste keer dat een Neptunus-werper Beste Werper werd. Naast Cordemans en Kohl, waren de anderen Steve Donovan (1981), Harry Koster (1987) en Eric de Vries (1989-1990). Cordemans leidde de Hoofdklasse met 106 strikeouts, een 12-1 'record' en een ERA van 0.93. De rechtshander gooide in 106 innings voor de landskampioen. Ook genomineerd waren Cordemans' teamgenoot Eelco Jansen en Richard Orman (Minolta Pioniers).

Glenn Romney (Minolta Pioniers) won de 'batting title' met een .327 gemiddelde (51-uit-139). Het is de eerste keer dat een speler van Pioniers Beste Slagman is geworden.
Oud-prof Evert-Jan 't Hoen (DOOR Neptunus) was homerunking met vijf homers en Jermaine Esprit (NTNT Tornado's) stal de meeste honken met 24.
OfficiŽle Eindstats 2003
(30 december)


Jocelyn Forest MVP, Beste Werpster
English
NIEUWEGEIN - De Amerikaanse Jocelyn Forest van landskampioen Van der Peijl DSC '74 is uitgeroepen tot zowel Meest Waardevolle Speelster als Beste Werpster van het seizoen 2003, haar eerste in de Nederlandse Hoofdklasse.
De Koninklijke Nederlandse Baseball en Softball Bond maakte vandaag (30 december) de beste spelers van het seizoen bekend. Naast MVP en Beste Werpster, werden nog drie prijzen bekend gemaakt.
...Jocelyn Forest...
...Van der Peijl DSC '74...
...MVP...
...Beste Werpster...
(Foto: Marco Stoovelaar)
De softbalprijzen worden op zondag 18 januari uitgereikt rond 17:30 uur na afloop van het toernooi om de Indoor Cup in Schiedam.

Jocelyn Forest domineerde het seizoen en was een erg belangrijke speelster voor Van der Peijl DSC '74 op weg naar hun allereerst landstitel. Het is voor het eerst dat een speelster van DSC wordt uitgeroepen tot Meest Waardevolle Speelster en Beste Werpster. Als werpster leidde Jocelyn Forest de Hoofdklasse met 226 strikeouts, 17 complete wedstrijden, 121 2/3 innings en een ERA van 0.40. Ze sloot het seizoen af met een 'record' van 13-3 en gooide vijf No-Hitters, waaronder ťťn Perfect Game. Aanvallend sloeg ze .327 en leidde haar team met 20 gescoorde punten en vijf gestolen honken.
Genomineerd voor MVP werden ook Daisy de Peinder (Twins) en Rebecca Soumeru (NY Pizza Sparks Haarlem). Genomineerd voor Beste Werpster werden Sandra Baart (Twins) en Sonja Pannen (Amsterdam Pirates).

Jody Chmielewski was de Beste Slagvrouw van het seizoen 2003. De speelster van A4 Terrasvogels sloeg .514 (37-uit-72).
Debby Conner (Twins) leidde de Hoofdklasse met vijf homeruns en Marissa Wienholds (A4 Terrasvogels) stal de meeste honken met 12.
OfficiŽle Eindstats 2003
(30 december)


Groenhart MVP, Panduro Beste Werper
English
NIEUWEGEIN - Michel Groenhart is uitgeroepen tot Meest Waardevolle Speler van het seizoen 2003 en Jesper Panduro won zijn tweede Beste Werper-trofee op rij. Beiden speelden voor landskampioen AIMS EHS.
De Koninklijke Nederlandse Baseball en Softball Bond maakte vandaag (30 december) de beste spelers van het seizoen bekend. Naast MVP en Beste Werper, werden nog drie prijzen bekend gemaakt.
...Michel Groenhart...
...AIMS EHS...
...MVP...
...Jesper Panduro...
...AIMS EHS...
...Beste Werper...

(Foto's: Marco Stoovelaar)
De softbalprijzen worden op zondag 18 januari uitgereikt rond 17:30 uur na afloop van het toernooi om de Indoor Cup in Schiedam.

Michel Groenhart heeft een fantastisch aanvallend seizoen achter de rug en leidde AIMS EHS naar de Play-Offs. EHS werd uiteindelijk voor de allereerste maal landskampioen door Raggers Thamen te onttronen. Groenhart leidde de Hoofdklasse met 39 RBI's, 36 gescoorde punten en 13 homeruns. Hij sloeg .373 (28-uit-75). Groenhart is de eerste EHS-speler die wordt uitgeroepen tot Meest Waardevolle Speler van de Hoofdklasse. In de laatste twee seizoenen ging de prijs naar Kenny Dame (Screenhouse Storks).

Jesper Panduro werd voor het tweede opeenvolgende jaar uitgeroepen tot Beste Werper. Voor de derde keer op rij was het een werper van EHS die de prijs won. In 2001 won Glen Moreland deze prijs. Moreland werd dit seizoen ook genomineerd, net als Tuti Rumai (Raggers Thamen), maar Panduro kreeg de meeste stemmen. Panduro leidde de Hoofdklasse met 159 strikeouts en eindigde met een 'record' van 10-1, 11 complete wedstrijden en een ERA van 1.16 in 72 2/3 innings. Bovendien gooide de Deense werper vier No-Hitters, waaronder een Perfect Game. Hij gooide zichzelf in de recordboeken op 17 mei toen hij alle 18 slagmensen die hij tegenover zich kreeg vs. Almere '90 drie slag gaf. Dit zou ook een Perfect Game zijn geweest, maar het duel werd ongeldig verklaard, nadat Almere zich na tien wedstrijden terugtrok uit de Hoofdklasse.

Tuti Rumai (Raggers Thamen) was Beste Slagman met een gemiddelde van .519 (27-uit-53).
Risto Petrus (TIW-Survivors) stal de meeste honken met 12 en, zoals hierboven reeds genoemd, Michel Groenhart (AIMS EHS) sloeg met 13 de meeste homeruns.
OfficiŽle Eindstats 2003
(30 december)


Winnaars Jeugdprijzen bekend
English
NIEUWEGEIN - De KNBSB heeft bekend gemaakt welke spelers/sters de jeugdprijzen voor het seizoen 2003 hebben gewonnen.
Honkbal
Werper Robin van Doornspeek (Hoofddorp Pioniers) heeft de Guus van der Heijden Memorial Trofee gewonnen voor de beste international onder de 23 jaar.
Werper Jimmy van der Veldt (Kinheim), die momenteel in Amerika studeert en speelt, heeft de Roel de Mon Award gewonnen voor beste juniorenwerper.
Infielder Sjoerd Hermans (Tridents), die dit seizoen zal uitkomen voor Amsterdam Pirates, is uitgeroepen tot winnaar van de Ron Fraser Award voor meest veelbelovende jeugdspeler.

Softbal
Catcher Ellen Venker (DSC '74) heeft de Egbert van der Sluis Memorial Trofee gewonnen voor beste international onder de 23 jaar.
Werpster Dagmar Bloeming (Almere '90) is uitgeroepen tot beste juniorenwerpster en won de Riet Vermaat Trofee.
De prijs voor de meest veelbelovende jeugdspeelster, de Bep van Beijmerwerdt Trofee, werd uitgereikt aan Noťmi Boekel (Amsterdam Pirates).
(15 januari)


Thank you for visiting.

Mail your suggestions and questions to stoov@wxs.nl

Last Update: 30 december 2003
Copyright © 1997-2004 Marco Stoovelaar.