Grand Slam
Baseball Recaps
May 7, 2003
Compiled and Copyright © 1997-2003 by Marco Stoovelaar

Dutch Baseball
Oranje wint onder Tornado-licht. (7 mei)


Dutch Baseball Recaps
...Tornado's Leen Volkerijk Stadion...
(Foto: Marco Stoovelaar)
Oranje wint oefenduel onder Tornado-licht
English
Box Score
DEN HAAG - Het Nederlands honkbalteam speelde woensdagavond de eerste wedstrijd van 2003, een oefenduel tegen Hoofdklasser Tornado's. Oranje versloeg de tegenstander met een 5-0 shutout.
De wedstrijd maakt deel uit van Oranje's voorbereidingen op de internationale evenementen komende zomer: World Port Tournament, Europees Kampioenschap en Olympisch Kwalificatie Toernooi. Voor aanvang van de wedstrijd werd de onlangs aangelegde kunstlicht-installatie op het complex van Tornado's officiŽel geopend.

Het Nederlands honkbalteam heeft een druk speelschema in 2003. Naast de hierboven genoemde evenementen neemt de ploeg van Manager Robert Eenhoorn ook deel aan het Wereldkampioenschap dat in oktober zal plaatsvinden in Cuba. Ter voorbereiding traint de ploeg wekelijks tweemaal en speelde woensdagavond een oefenduel op het complex van Tornado's in Den Haag. Eerder op de dag namen spelers en coaches deel aan clinics voor jeugdspelers. Voor aanvang van het duel werd de lichtinstallatie op het Tornado-complex officiŽel geopend. Met de opening hebben alle huidige tien Hoofdklassers nu een lichtinstallatie.
Het Nederlands team sloeg vroeg toe en scoorde drie (onverdiende) punten in de eerste inning, waarin Tornado's verdedigend zwak speelde. Ralph Milliard opende met vier wijd op vier opeenvolgende wijdballen en schoof op na een honkslag van Raily Legito. Vervolgens eindigde een gedwongen loop-grounder van Dirk van 't Klooster in een foute aangooi naar het tweede honk en lopers op alle honken. Nadat Percy Isenia een vangbal sloeg, ging Raily Legito gedwongen uit op drie op een grounder van Evert-Jan 't Hoen, maar scoorde Ralph Milliard ondertussen het eerste punt. De bal werd hierna echter ook nog eens langs het eerste honk gegooid, waardoor Dirk van 't Klooster in staat werd gesteld te scoren vanaf het tweede honk. Een grounder van Stijn GabriŽls, die zijn debuut in Oranje maakte, eindigde in de derde verdedigende fout, waarop Evert-Jan 't Hoen scoorde.

...Patrick de Lange.......Kevin Roovers...
(Foto's: Marco Stoovelaar)
Na een puntloze tweede scoorde Nederland het vierde punt in de derde inning toen Raily Legito een double sloeg en scoorde op een honkslag van Dirk van 't Klooster op veteraan Orlando Stewart. In de vijfde, op Erwin Bonis, de derde Tornado-werper, werd het vijfde Nederlandse punt gescoord. Ralph Milliard kreeg vier wijd en scoorde op de tweede double van Raily Legito, die 3-uit-4 sloeg in het duel en drie van de vijf Nederlandse honkslagen had. Dirk van 't Klooster (in de derde) en Tjerk Smeets (in de zevende) sloegen de andere honkslagen.

Tornado's bereikte slechts viermaal het honk op vijf Oranje-werpers. Starter Patrick Beljaards kreeg back-to-back honkslagen tegen van David Leer en Berry van Driel in de tweede na de eerste vijf slagmensen op rij te hebben uitgeschakeld. In de derde inning gooide Rob Cordemans vier wijd, terwijl Kevin Roovers, die debuteerde, een tweehonkslag tegen kreeg van Elston Hansen in de zevende slagbeurt, maar ook tweemaal drie slag gooide. Beljaards and Cordemans also struckout two. Tussendoor gooide Patrick de Lange een 'one-two-three' inning in de derde, net als Michiel van Kampen in de vierde inning. Beiden zijn op de weg terug na een blessure. Van Kampen gooide afgelopen week voor het eerst in de reguliere competitie voor HCAW, terwijl De Lange aan een herstelprogramma werkt in de het tweede team van HCAW en het gehele seizoen 2002 moest missen. Starter Beljaards kreeg de overwinning op zijn naam.

(7 mei)


Thank you for visiting.

Mail your suggestions and questions to stoov@wxs.nl

Last Update: 7 mei 2003
Copyright © 1997-2003 Marco Stoovelaar.