Grand Slam
Baseball Recaps
23 augustus 2003
Compiled and Copyright © 1997-2003 by Marco Stoovelaar

Dutch Baseball
Storks pakt Tweede Klasse-titel. (23 augustus)


Dutch Baseball Recaps
Storks pakt Tweede Klasse-titel
English
DEN HAAG - Storks heeft zaterdag via een 6-0 shutout op The Hawks de kampioenstitel gepakt in de Tweede Klasse B.
Door dit resultaat plaatste Storks zich voor de Promotie-poule, die op 13 september van start gaat en doorloopt tot en met 11 oktober. Het hoogst geŽindigde standaardteam in deze poule zal promoveren naar de Eerste Klasse.

Na vorig seizoen voegde Storks vier spelers toe aan het roster, die vorig jaar voor Tornado's uitkwamen in de Hoofdklasse: Alex Spiekerman, MichaŽl van den Ende, Boudewijn van Elswijk en Rik van de Wansem. Ook werd een aantal jonge spelers toegevoegd, waardoor een mix van talent en ervaring ontstond.
...Storks poseert na...
...het winnen van de titel...
(Foto: Hans Dijk - Storks)
In het duel van afgelopen zaterdag boekte Storks een 6-0 shutout op The Hawks uit Dordrecht, waarin startende werper Jeoffrey de Groot slechts vijf honkslagen toestond in zeven innings. Reliever Jurrian Koks voegde twee hitloze innings toe. De ploeg scoorde viermaal in de derde inning op RBI-singles van Boudewijn van Elswijk en Ivo Weis en een 2-run homerun van Tom Goedman. In de vijfde werd nog tweemaal gescoord op een honkslag van Goedman en een fout. Alex Spiekerman scoorde tweemaal in de wedstrijd.
Door de overwinning werd Storks onbereikbaar voor naaste concurrent Blue Birds uit Delft en pakte de titel. Blue Birds wist zich echter ook te plaatsen voor de Promotie-poule, waarin de twee beste ploegen uit de drie Tweede Klasse-poules elkaar zullen ontmoeten om te beslissen welk team er naar de Eerste Klasse van volgend seizoen zal promoveren.
Storks, gecoached door Richard Brown en Casper Knoester, scoorde tot nu toe de meeste Punten in hun afdeling (218) en kreeg de minste tegen (81).

In de Tweede Klasse A is RCH 2 (Heemstede) de kampioen, terwijl Flying Petrels (Purmerend) en The Herons (Heerhugowaard) nog in de race zijn voor de tweede plaats.
In de Tweede Klasse C verzekerde Gryphons (Den Bosch) zich al van een plaats, maar kan ook nog kampioen worden, net als De Hazenkamp (Nijmegen). Het op de derde plaats staande Giants (Hengelo) heeft nog een kans naar de tweede plaats te klimmen.
(26 augustus)


Thank you for visiting.

Mail your suggestions and questions to stoov@wxs.nl

Last Update: 26 augustus 2003
Copyright © 1997-2003 Marco Stoovelaar.