Grand Slam
Softball Men Recaps
European Cups 2003
Compiled and Copyright © 1997-2003 by Marco Stoovelaar

Softbal Heren

European Cup
EC-1: Storks en Thamen openen evenement. (26 augustus)
EC-1: Thamen geplaatst; Storks uitgeschakeld!. (27 augustus)
EC-1: Thamen, Storks winnen duel. (28 augustus)
EC-1: Thamen bereikt top-drie. (29 augustus)
EC-1: Thamen eindigt met lege handen. (30 augustus)
Uitslagen, Eindstand, Line Scores.

CupWinners Cup
EC-2: EHS opent met winst. (25 augustus)
EC-2: EHS wint tweemaal. (26 augustus)
EC-2: EHS naar Play-Offs zonder te spelen. (27 augustus)
EC-2: EHS blijft ongeslagen in voorronde. (28 augustus)
EC-2: Milton Gilbert leidt EHS naar Finale. (29 augustus)
EC-2: EHS verliest Finale. (30 augustus)
Uitslagen, Eindstand, Line Scores.


Softbal Heren Europa Cup
EC-1: Storks en Thamen openen evenement
English
Uitslagen, Programma, Line Scores
SALA BAGANZA (ItaliŽ) - Bekerhouder Storks is het Europa Cup-toernooi in ItaliŽ dinsdag begonnen met een zege zonder te spelen. Storks kreeg een 7-0 overwinning toegewezen vs. Sisak Storks (KroatiŽ), dat zaterdag de ploeg terug trok. Alle wedstrijden worden daardoor 7-0 zeges voor de tegenstanders.
's Middags won Storks nipt van Ballerup Vandals (Denemarken), 2-1. In de zesde scoorde Steven Ketting het tweede punt, waardoor werprer Erwin Visser de winnaar werd.
Thamen moest eveneens tweemaal spelen. De ploeg verloor met 6-3 vs. Chomutov Beavers (TsjechiŽ), maar won 's avonds met 3-0 van Cral Parmalat (ItaliŽ).
Op dit moment zijn verdere details nog niet bekend.
(26 augustus)


EC-1: Thamen geplaatst; Storks uitgeschakeld!
English
Uitslagen, Programma, Line Scores
SALA BAGANZA (ItaliŽ) - Op woensdag won Storks ruim met 18-2 vs. Crows Kosice (Slowakije), maar verloor later op de dag met 8-6 van Santa Isabel Zaragoza (Spanje), waardoor de ploeg wrd uitgeschakeld.
De nederlaag resulteerde in een gedeelde eerste plaats voor Storks, Zaragoza en Ballerup Vandals (Denemarken). De onderlinge resultaten leverden ook een gelijke stand op, waarna de tegenpunten in die duels een gelijke stand opleverde voor Storks en Zaragoza, waardoor hun onderlinge duel bepalend was. Storks werd onttroond als Bekerhouder en Zaragoza en Ballerup gaan naar de Play-Offs.
Thamen plaatste zich door te winnen van B.C.F. Paris (Frankrijk) met 20-2 en van Chicaboo's (BelgiŽ) met 13-6.
(27 augustus)


EC-1: Thamen, Storks winnen duel
English
Uitslagen, Programma, Line Scores
SALA BAGANZA (ItaliŽ) - Op donderdag versloeg Thamen Ballerup Vandals (Denemarken) met 4-3 in hun eerste wedstrijd van de Kampioenspoule.
Storks had geen problemen B.C.F. Paris (Frankrijk) met 22-1 opzij te zetten in hun eerste duel in de poule voor de vijfde tot en met tiende plaats.
Op dit moment zijn verdere details nog niet bekend.
(28 augustus)


EC-1: Thamen bereikt top-drie
English
Uitslagen, Programma, Line Scores
SALA BAGANZA (ItaliŽ) - Thamen heeft de voorronde in het Europa Cup-toernooi vrijdag afgesloten met een 5-4 winst vs. Santa Isabel Zaragoza (Spanje). Hierna versloeg Ballerup Vandals (Denemarken) Chomutov Beavers (TsjechiŽ) met dezelfde uitslag en dat resulteerde in een gedeelde eerste plaats voor Thamen, Ballerup en Chomutov. Doordat de onderlinge wedstrijden eveneens in een gelijke stand eindigde, moesten de tegenpunten in die duels de doorslag geven. Thamen eindigde daardoor op de derde plaats, terwijl Ballerup en Chomutov opnieuw op gelijke hoogte kwamen. Maar doordat Ballerup de wedstrijd won tegen de Tsjechen eindigde de ploeg op de eerste plaats.
Als gevolg hiervan moest Ballerup het 's avonds opnieuw opnemen tegen Chomutov in de halve finale. Dit keer won Chomutov met 2-1 en bereikte als eerste ploeg de Finale. In de andere halve finale moest Thamen opnieuw tegen Santa Isabel spelen en won wederom, 8-2, waardoor de Spanjaarden werden uitgeschakeld.
Thamen treft nu zaterdagochtend Ballerup om uit te maken wie als tweede ploeg naar de Finale zal gaan en wie derde wordt.
In de poule voor de 5e-10e plaats boekte Storks een 7-0 shutout op Chicaboo'sParmalat (ItaliŽ), dat eveneens ongeslagen is in deze poule. Daardoor zal de winnaar van dat duel op de vijfde plaats eindigen.
(29 augustus)


EC-1/2: Nederlandse ploegen met lege handen
English
Uitslagen, Programma, Line Scores
SALA BAGANZA (ItaliŽ) - Thamen en EHS, de twee Nederlandse finalisten in respectievelijk het Europa Cup- en CupWinners Cup-toernooi stonden zaterdag beide met legen handen op de laatste speeldag van het evenement. Twee Deense ploegen legden beslag op de twee Bekers.
In Sala Baganza (ItaliŽ) liep Thamen zaterdagmiddag tegen een 7-0 shutout aan tegen Ballerup Vandals (Denemarken), waardoor de ploeg werd uitgeschakeld voor de Finale. De Deense ploeg plaatste zich wel voor de eindstrijd en treft Chomutov Beavers (TsjechiŽ).
's Avonds won Ballerup de Finale vs. Chomutov met 5-4 en won de Europa Cup.
Storks, de tweede Nederlandse deelnemer in dit toernooi en voor het evenement nog Bekerhouder, eindigde op de vijfde plaats na een 3-2 overwinning in tien innings op Cral Parmalat (ItaliŽ).
Verdere details ontbreken nog.
(30 augustus)


Softbal Heren CupWinners Cup
EC-2: EHS opent met winst
English
Uitslagen, Programma, Line Scores
BRASSCHAAT (BelgiŽ) - EHS is het toernooi om de CupWinners Cup in BelgiŽ maandag begonnen met een 9-1 overwinning vs. Raiders Eysines uit Frankrijk.
De ploeg uit Haarlem gebruikte vijf innings om tot dit resultaat te komen. Wesley Blonk was de winnende werper.
Op dit moment zijn verdere details nog niet bekend.
(25 augustus)


EC-2: EHS wint twee wedstrijden
English
Uitslagen, Programma, Line Scores
BRASSCHAAT (BelgiŽ) - Op dinsdag scoorde EHS tienmaal in de eerste inning en won simpel met 18-0 van MaSK Pezinok (Slowakije) en voegde daar 's avonds een 3-2 zege aan toe vs. Radotin Praha (TsjechiŽ).
Na twee speeldagen is EHS ongeslagen na drie wedstrijden, net als AllerÝd Penguins uit Denemarken. De twee ploegen treffen elkaar op woensdag. Ondanks het feit dat dit duel ťťn van de beste en belangrijkste van het evenement zal zijn, is de aanvangstijd 9:30 uur 's morgens!
Op dit moment zijn verdere details nog niet bekend.
(26 augustus)


EC-2: EHS naar Play-Offs zonder te spelen
English
Uitslagen, Programma, Line Scores
BRASSCHAAT (BelgiŽ) - EHS won woensdag tweemaal, maar speelde slechts ťťn-derde inning, waardoor de ploeg ongeslagen bleef en zich als eerste plaatste voor de Play-Offs in het CupWinners Cup-toernooi.
's Morgens moest EHS aantreden tegen AllerÝd Penguins uit Denemarken, dat eveneens ongeslagen was. Een aantal spelers van de Deense ploeg hadden echter last van een soort virus (voedselvergiftiging?) en waren niet in staat te spelen. Desondanks moest het duel gewoon om 9:30 uur van start gaan om het officiŽel te laten worden. EHS ging daarom het veld in, de umpire nam zijn plaats achter de plaat in en werper Glen Moreland gooide drie pitches naar een fictieve slagman, die 'drie slag' kreeg. Na deze 1/3 inning werd het duel gestopt, omdat Penguins 'niet in staat was de wedstrijd uit te spelen', wat resulteerde in een reglementaire 7-0 overwinning voor EHS.
's Middags had EHS moeten spelen vs. Ňrhus, maar deze Deense ploeg had zich voor het toernooi reeds terug getrokken. Daardoor kreeg EHS opnieuw een 7-0 winst toegewezen.
EHS 'speelde' woensdag zonder coach Norman Ames, die dinsdag huiswaarts keerde om bij zijn vrouw te zijn. Woensdagochtend werden zij de ouders van een dochter. Ames keert donderdag naar BelgiŽ terug voor het avondduel tegen Brasschaat.
(27 augustus)


EC-2: EHS blijft ongeslagen in voorronde
English
Uitslagen, Programma, Line Scores
BRASSCHAAT (BelgiŽ) - EHS boekte donderdagavond een 10-0 shutout vs. Brasschaat (BelgiŽ), waardoor de ploeg ongeslagen is gebleven in de voorronde en op de eerste plaats eindigde.
Startende werper Glen Moreland gooide drie hitloze shutout innings, waarna Jesper Panduro de resterende twee innings gooide en ťťn Belgische honkslag tegen kreeg. Moreland gooide negen strikeouts, terwijl Panduro er zes had.
EHS moet het nu vrijdagavond opnemen tegen AllerÝd Penguins in de halve finale. Op woensdag werd de winst in het voorronde-duel tussen beide ploegen met 7-0 aan EHS toegewezen, omdat de Deense ploeg niet in staat was te spelen, vanwege ziekte van een aantal spelers. De winnaar van de halve finale van vrijdag plaatst zich voor de Finale van zaterdag.
(28 augustus)


EC-2: Milton Gilbert leidt EHS naar Finale
English
Uitslagen, Programma, Line Scores
BRASSCHAAT (BelgiŽ) - EHS stond vrijdagavond met 3-0 achter, maar toen sloeg Milton Gilbert een belangrijke klappen. EHS had een rally van vier punten in de vierde inning die het duel vs. AllerÝd Penguins (Denemarken) omdraaide in een 6-3 zege, waardoor de CupWinners Cup-Finale van zaterdag werd bereikt.
EHS-werper Jesper Panduro zag zijn landgenoten een punt scoren in de eerste, derde en vierde inning, waardoor een 3-0 voorsprong genomen, maar EHS sloeg daarna toe in de 2e4. Milton Gilbert droeg bij met een 2-run triple en bezorgde EHS een 4-3 voorsprong en voegde daar een RBI-double aan toe in de zesde, waarna hij zelf scoorde op een triple van Peter Kolderie en de stand op 6-3 bracht.
EHS speelt de Finale tegen de winnaar van het duel tussen AllerÝd Penguins en Radotin Praha (TsjechiŽ), dat vrijdag het organiserende Brasschaat Braves (BelgiŽ) uitschakelde met een 8-1 zege.
(29 augustus)


EC-1/2: Nederlandse ploegen met lege handen
English
Uitslagen, Programma, Line Scores
BRASSCHAAT (BelgiŽ) - Thamen en EHS, de twee Nederlandse finalisten in respectievelijk het Europa Cup- en CupWinners Cup-toernooi stonden zaterdag beide met legen handen op de laatste speeldag van het evenement. Twee Deense ploegen legden beslag op de twee Bekers.
In Brasschaat (BelgiŽ) werd EHS met 7-1 verslagen in de Finale door AllerÝd Penguins (Denemarken), dat daardoor de CupWinners Cup won. AllerÝd Penguins had de Finale eerder op de dag bereikt door 's morgens met 3-1 te winnen van Radotin Praha (TsjechiŽ).
EHS had geen kans op de Deense werper Martin Holmberg, die ze de dag ervoor nog hadden verslagen. Holmberg stond zes hits toe, waaronder drie van Peter Kolderie. Penguins scoorde het eerste punt in de eerste inning op een honkslag van de Nieuw Zeelander Steve MacFarlane, die een RBI-triple toevoegde in een 3-run tweede inning. Penguins scoorde daarna nog een punt in de zesde en nog eens twee in de zevende om een 7-0 voorsprong te nemen, waarna EHS het enige punt scoorde in de 2e7.
(30 augustus)


Thank you for visiting.

Mail your suggestions and questions to stoov@wxs.nl

Last Update: 3 september 2003
Copyright © 1997-2003 Marco Stoovelaar.