BANGEREN -dutch version

(update JUNE 8th 2003)

NIEUW: FOTO'S SEIZOEN 2003

 

© by Matthew Bull

(kijk ook op de banger-kalender)

Wie van echt spectakel houdt moet eens gaan kijken bij het bangerracen !!

Wat is bangerracen??

Bangerracen is een race over een ovaal asfaltcircuit waarbij het uitgangspunt is wie het eerste over de finish gaat na een aantal rondes.

Tot hier niets bijzonders dus, want dat is bij de meeste races het geval, maar…..

Bij het bangeren is (bijna) alles geoorloofd. In Nederland worden geen "echte" bangerraces verreden, maar er zijn wel veel Nederlanders die meedoen aan het bangeren.

Het bangeren is ontstaan in Engeland, zoals vele autosporten. Bangeren met een Rolls of een zeldzame oldtimer komt geregeld voor, bij menige verzamelaar springen spontaan de tranen in z'n broek. Maar de meeste auto's zijn toch Ford Granada V6, alhoewel je deze steeds minder vaak ziet, ze worden zeldzaam. Het lijkt wel of ze niet kapot te krijgen zijn. Kijk maar eens op de fotopagina's.

Na de "normale" manches volgt er voor diegenen die hun auto nog enigszins rijdend hebben (en meestal is dat nog maar een fractie van het aantal die bij de eerste manche aan de start verschenen) aan de DESTRUCTION DERBY.

Hierbij gaat het er niet om wie het eerste over de finish gaat, maar als enige, dus de laatst overgeblevene. 

In Nederland worden dus geen bangerraces verreden, maar in BelgiŽ wel.

Tot en met 2001 waren er 2 locaties waar dit gebeurde, namelijk in Ruisbroek, vlakbij Boom, ongeveer 10 kilometer van Antwerpen, en in Warneton, vlakbij Kortrijk. Het circuit in Ruisbroek is inmiddels gesloten, en voorlopig wordt er alleen in Warneton gereden. Dit is wel een aardig eindje rijden, maar de moeite waard om er te gaan kijken. Als alle plannen doorgaan, komt er in 2003 een geheel nieuw circuit in de provincie Antwerpen, dus is het voor de Nederlanders weer een beetje in de buurt.

 

 Neem ook eens een kijkje op de fotopagina's en bij BANGERLINKS.

 

bangerfoto's seizoen 2002

 

bangerfoto's seizoen 2001

 

bangerfoto's seizoen 2000

 

bangerfoto's seizoen 1999

(LADEN KAN EVEN DUREN)

bangerfoto's seizoen 1998

(LADEN KAN EVEN DUREN)

 WAAR EN WANNEER ?? KIJK HIER VOOR DE

BANGERKALENDER 2003