wpe3D.jpg (162906 bytes)

                                          VROM 9 - 11 augustus 2002 te Göteborg

VRIJDAG 9 augustus

Rondleiding bij Volvo Personenauto en SKF, Svenska Kullager Fabriken, die eens de eigenaar van Volvo was.

Er zijn dit jaar 3 verschillende programma's!

Let op: het is niet mogelijk om zonder voorinschrijving deel te nemen

Alt. 1 Aanmelden 7.30 u - 8.30 u                             Bezoek SKF, proefrijden nieuwe modellen, rond- leiding Volvo fabriek en een lichte lunch.

Alt. 2 Aanmelden 7.30u - 8.30 u                               Bezoek Volvo veiligheidscentrum, proefrijden nieuwe modellen, rondleiding Volvo fabriek en lichte lunch.

Alt. 1 en alt. 2 kosten EUR 4,70 voor volwassen, EUR 2,30 voor kinderen van 4-12 jaar en EUR 1,20 voor de kleinste.

Alt. 3 Aanmelden 11.00 u                                          Uitsluitend middagprogramma met film, bezoek Volvo veiligheidscentrum of Volvo Museum.                                Het is niet mogelijk het hele programma te volgen, maar u kunt u aanmelden voor dat onderdeel wat u het meest interesseert                                                                           Alt. 3 kost EUR 1,20 per persoon.

Het Volvo museum is voor VROM deelnemers de gehele dag gratis te bezoeken.

18.00 u. is het tijd voor aanmelding bij de Lundbyfabriek van Volvo Vrachtwagens. Op de exacte plaats waar 14 april 1927 de eerste serie Volvo de fabriek verliet, staat nu eenzelfde OV 4 te bewonderen. Ook zijn diverse oude Volvo vrachtauto's te bewonderen alvorens we ons voor een diner naar het restaurant van Volvo Lastvagnar begeven.                                                                        Menu: prei-aardappelschotel met steak en BBQ saus, salade, brood, drank en na koffie met het bekende VROM cake-je!

Prijs EUR 14,80 .                                                               Hamburger kindermenu EUR 6,75.

 

Zaterdag 10 augustus

Rally voor Volvo klassiekers toegelaten tot de onderstaande clubs welke hun medewerking aan VROM verlenen, alsmede de 164 modellen en vrachtwagens van 1975 of ouder.

Lidmaatschap van een zweedse club is niet noodzakelijk.

's Ochtends tussen 8.00 u en 9.30 u is het tijd om aan te melden in de school van Bollebygd,een dorpje aan de R40 ca. 40 km ten oosten van Göteborg, waar voor de deelnemers in afwachting van de start een ontbijt klaar staat.                                                                                   De "speelse" Rally wordt gereden over een afstand van plm 80 km door de prachtige Zweedse natuur.                  De Rally die de hele dag in beslag neemt, eindigt in Borås, waar tijdens een lunch de prijs- uitreiking volgt.                  Er zijn prijzen voor de totaal winnaar, de winnaar in iedere klasse alsmede een 2e en 3e prijs voor de PV, Amazon en P1800 klasse. Voor alle anderen is er een troostprijs.

Inschrijvingskosten bedragen EUR 14,80 voor volwassenen, EUR 6,75 voor kinderen tussen 4 en 12 jaar en EUR 1,20 voor de jongste kinderen.                          

Voor elke auto is er een inschrijving van EUR 6,50, inclusief een VROM T-shirt en het exclusieve en begeerde Nederlandse VROM deelname Rallyschild.

Extra T-shirt zijn tijdens het VROM weekend te koop voor SEK 80.

Na de Rally start een gezamenlijke rit terug naar het centrum van Göteborg, waar we na 20.00 u aankomen.

 

Informatie: E-mail wsambeek@wxs.nl     

Telefoon 0416-372944

Internet   www.vrom.org                                    

 

Zondag 11 augustus

Ter gelegenheid van Volvo's Jubileum zullen onder dit jaars thema "75 år - 75 bilar" voor het Volvo Museum in Arendal 75 volvo's in een lange rij opgesteld worden!

Traditioneel is er van 9.00 u - 16.00 u is er op het plein voor het museum de grootste Volvo markt en tentoonstelling ter wereld.

Verkopers zijn vanaf 8.00 u welkom en betalen SEK 200 voor een standruimte, ter plekke contant te voldoen.

Alle toegelaten Volvo klassiekers zijn welkom op het tentoonstellingsterrein.                                                  Overige auto's worden tegen betaling van SEK 20 naar een parkeerterrein verwezen.

 

Kom en bezoek de Jubileum tentoonstelling over Volvo's historie met alle auto's van de OV4 tot en met de allernieuwste!

Bewonder de prachtige oude Volvo vrachtauto's en bussen.

Diverse Volvo clubs zijn aanwezig met een informatiestand. Er is live muziek, attracties voor kinderen en het Volvo museum is de gehele dag gratis te bezoeken.

 

 

 

 

 

 

 

 

De Swedish Volvo Week van 9-18 augustus 2002

  De Swedish Volvo Week kan u en uw vrienden met vele leuke Volvo evenementen een     prachtige week in Zweden bezorgen.

  De week start met het Vrom weekend van 9-11 augustus in Göteborg. Verder kunt u      deze week in Göteborg een bezoek brengen aan het Volvo Museum, het automuseum    Auto-Collection, het Radiomuseum, het pretpark Liseberg of de scheepswerf Eriksberg     waar een kopie van het 18e eeuwse schip de "Götheborg" van de Zweedse                    Oostindische Compagnie wordt gebouwd.

Woensdag 14 augustus is er van 18.00u - 21.00u een bijeenkomst voor klassieke         auto's in het centrum van Göteborg.                                                                                   Geen vooraanmelding noodzakelijk!  Informatie: Johan Rudbäck tel +46 70550325             Het GöteborgsKalaset, een festival midden in het centrum van Göteborg dat u niet moet missen, duurt nog de hele week.

Op weg naar Helsingborg en Vallåkra passert u het Wagenmuseum in het mooie slot Tjolöholm, het Havenmuseum in Varberg en het Auto- en Vliegtuigmuseum Svedinos in Ugglarp, ten zuiden van Falkenberg. Voor koopjesjagers is er in Ullared het warenhuis
Gekås.

Zaterdag 17 augustus wordt in Göteborg de bekende Kungsrallyt verreden met deelname van de Koninklijke Familie in een Volvo PV60 en in Helsingborg wordt de Pärlrally, een rally voor vrachtauto's verreden.

Lest best is er Zondag 18 augustus in Vallåkra, 20 km ten zuiden van Helsingborg het bekende Vallåkra Träff, een evenement zowel voor klassiekers als ombebouwsde auto's met een grote onderdelenmarkt.

Op de terugreis kunt u gebruik maken van de Oresundsrug tussen Malmö en Kopenhagen.

Informatie is op internet te vinden onder:

GöteborgKalaset             :   www.goteborgkalas.com

PärlRally                          :   home.swipnet.se/parlrallyt

Vallåkraträffen                 :   www.vallakratraffen.com

Oresundsbrug                  :   www.oresundskonsortiet.se

           

 

 

Verblijf

Door Vrom worden onderstaande verblijfs alternatieven aanbevolen:

GoodMorning/Ibis Hotels. Voor centrale boeking vanuit het buitenland +46 8888025.                                                                                 Informatie Internet : www.goodmorninghotels.se

Liseberg Camping & Stugbyar, een uitstekende camping met huisjes, een jeugdherberg en budgethotel nabij het centrum van Göteborg.   www.liseberg.se of Tel +46 31840200  Fax +46 31840500

Arken Konferenshotell. Tel +46 317262500                  www.arkenkonferenscenter.se

 

     In verband met de enorme drukte tijdens het GöteborgsKalaset               raden wij u aan zo spoedig mogelijk te boeken.

 

Na betaling ontvangt u voor 3 augustus vanuit Zweden een bevestiging, inclusief kaart met wegbeschrijving.

Veranderingen in het programma zijn mogelijk.

                                                                                             .

 

 

 

 

 

 

 

Inschrijven via Internet

of stuur een kaartje naar Wim van Sambeek, Grotestraat 156, 5151 BP Drunen

      aanmelden via de VROMsite www.vrom.org   is ook mogelijk, u ontvangt dan echter geen          Rallyschild en moet rekening houden met plm EUR 5,00 aan overschrijvingskosten naar Zweden en een toeslag van EUR 5,55 voor kosten die VROM rekent voor buitenlandse boekingen