Walters Homepage

 


Dit is de homepage van Wubbo en  Johanna Walters uit Bergen NH. De voornaamste onderdelen van deze homepage zijn genealogie en kunst.


Genealogie

 

Onderwerp is het groningse geslacht Walters. De vroegst bekende gegevens betreffen het huwelijk van Hendrik Walters en Lisabet Fockes (Foppes of Foppens) in 1715 te Beerta. Zij zijn de stamouders van nagenoeg alle dragers van de naam Walters in de provincie Groningen. De naam komt het meest voor in Oost Groningen en in het Oldambt, vooral de plaatsen Oude Pekela, Winschoten, Finsterwolde, Nieuweschans en Nieuwe Pekela. Uitgezocht zijn de mannelijke lijnen. Een bepaalde tak van de familie is sinds 1872 verder gegaan onder de naam Wolters. Op deze site kunt u het volgende aantreffen:

verantwoording van de aanpak van het onderzoek inclusief opvallende bevindingen

nog resterende vragen, de witte vlekken en de verdwenen personen

stamreeksen vanaf 1715 tot plm 1920

This is the genealogy homepage of the WALTERS family from Groningen in the northern part of the Netherlands.


Op deze site komen de volgende andere familienamen voor, in de meeste gevallen aangehuwden. Deze lijnen zijn niet uitgewerkt.

Bertus, Blaauw, Boelen, de Boer, Boerema, Boltjes, Bos, Christiaans, van Dijk, Dijkstra, Eelsingh, Franzen, Frei, Geertz, Goedkoop, de Groot, de Haan, Hagenus, ten Ham, Haverkamp, Hensema, van Heuvelen, Horlings, Houwing, Huisman, Hulzebos, Jager, Jans, de Jonge, Kah, Kars, Klok, Kok, Korvemaker, Kroder, Kruize, Kuntkes, Lameijer, Mooi, Mooibroek, Nicolaas, Pals, Ras, Sagel, Sloots, Smeenk, Strobos, Stubbe, Stutvoet, Stuut, Tuin, Veldpape, de Vries, Westerborg, Westers, Wilts, Zweep.


Kunst

 

Naar de Kunsthomepage van Johanna Walters

 

The art homepage of Johanna Walters


 

Druk op deze knop voor de bezoekersstatistiek

voor vragen of aanvullingen: mailto:walters@wxs.nl